Tensor dzięki za odpowiedź, ale chyba pisałeś o skręcie, a tu chodziło o zakręt....
Egzamin zdany 74/74 zaskoczyło mnie kilka pytań m.in. był znak ostrzegawczy z dziką zwierzyną i pytanie czy ten znak ostrzega Cię o konsekwencjach spotkania z dziką zwierzyną. To jedyne pytanie które było niezbyt jasne, ale poprawna była odpowiedź tak (no co jak co ale na znaku nie masz przedstawione jakie będą konsekwencje spotkania z jeleniem- trzeba się zatstanowić co autor miał na myśli). Reszta pytań była logiczna, filmy przejrzyste, w lepszej jakości niż te na płytkach. Nie było żadnych w których "coś" może umknąć na początku filmiku....jak ktoś przerabia pytania z forum, przeczytał kodeks i książkę to się nie ma czego obawiać.
Chyba nie było tu tego pytania(albo mi umkneło): Czy musisz ustąpić pierszeństwa tramwajowi w sytuacji gdy jedziesz prosto a trawaj skręca w lewo(i przecina Twój pas) i film skrzyżowanie ze światłami. NIE musisz ustępować pierszeństwa bo to skrzyżowanie kierowane więc tramwaj przy skrecie musi ustąpić tym którzy jadą prosto.
Dziękuje wszystkim którzy zamieszczali tu pytania, i tym którzy rozwiali moje rozterki.
Pozdrawiam