szaleniec na warszawskich ulicach

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

szaleniec na warszawskich ulicach

Postprzez rusel » poniedziałek 09 czerwca 2014, 21:01

https://www.youtube.com/watch?v=6YUBjJiF0tE

Można to komentować, lub nie. Ja skomentuje jedynie słabość naszego prawa i państwa. Człowiek otrzymał do tej pory ok 90 mandatów, miał zabrane uprawnienia, brał już udział w ucieczce przed policją. Sąd zapewne wyda wyrok bez umorzenia sprawy, ale to nie pozbawi go chęci do ponownego przekręcenia kluczyka w stacyjce i kolejnej wizyty na ulicach.
rusel

Re: szaleniec na warszawskich ulicach

Postprzez ks-rider » poniedziałek 09 czerwca 2014, 21:19

Namierzyli juz go ? Znaja dane personalne ?

:wink:
ks-rider

Postprzez jasper1 » poniedziałek 09 czerwca 2014, 22:34

rusel napisał(a): to nie pozbawi go chęci do ponownego przekręcenia kluczyka w stacyjce i kolejnej wizyty na ulicach.

Zastanawiam się co może pozbawić tej chęci i nie znajduję ... może poza rozwiązaniami drastycznymi 18+
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez IamtheStig » poniedziałek 09 czerwca 2014, 23:14

Można tylko zakładać ,że ma dzianych rodziców i poprzewracało się w głowie chłopaczkowi od kasy.
Pozajeżdżał najpierw jakąś starą bmkę na zamkniętym terenie i tylko urosło jego ego co do umiejętności za kierownicą.
Co do wymiaru sprawiedliwości to niestety ręce opadają.

''Zastanawiam się co może pozbawić tej chęci i nie znajduję ... może poza rozwiązaniami drastycznymi 18+''

Typek podobno rozwalił już wcześniej mercedesa i gdyby wtedy wyszedł połamany z wypadku, uczył się jeść przez słomkę może by wyciągnął wnioski a tak tylko jeszcze bardziej poczuł się nieśmiertelny.
Jak na razie tylko kat ''B''
IamtheStig

Postprzez gagatek » poniedziałek 09 czerwca 2014, 23:51

gagatek

Postprzez maryann » wtorek 10 czerwca 2014, 09:40

Ale to nie idiota.
Jakkolwiek złamał pewnie więcej przepisów niż jest w PoRD, to o dziwo moim zdaniem jechał nad wyraz bezpiecznie! Nie oglądałem całego filmu, ale najciekawsze momenty pokazują sporo jego zdrowego rozsądku- omijał autobus przed przejściem, ale na półsprzęgle- prędkościa pieszego, podczas gdy większość "normalnych" kierowców nawet nie wie że nie wolno albo nie wie że wyprzedza! Przejeżdżając na czerwonym w prawo z lewego pasa przepuścił rowerzystę, za co ten światek może mu pomnik i postawi. Nigdy nie pochwalę tego co zrobił, ale za to jak to zrobił- szacun!
falsum in uno falsum in toto
maryann

Postprzez kombi » wtorek 10 czerwca 2014, 09:47

Maryann nie ma przyzwolenia na taką jazdę w otwartym ruchu drogowym. Wcale nie jechał bezpiecznie, już sama prędkość i różnica prędkości sprawia że jakikolwiek błąd skończyłby się przynajmniej kilkoma trupami.

Ten umysłowy troglodyta może jedynie zaimponować innym umysłowym troglodytom niebezpieczną jazdą w otwartym ruchu drogowym, gdzie naprawdę nietrudno o jakąś tragedię.
Jak jest kozak, niech to pokaże np w rajdach. Jednak te szybko weryfikują umiejętności. Wtedy taki kozak szybko podkula ogon, bo on "umi" tylko na prostej miedzy samochodami...

A swoją drogą nie można orzec sądowego zakazu prowadzenia pojazdów? Jak złamie to do pierdla.
Ostatnio zmieniony wtorek 10 czerwca 2014, 09:50 przez kombi, łącznie zmieniany 1 raz
kombi

Postprzez maryann » wtorek 10 czerwca 2014, 10:49

kombi napisał(a):Maryann nie ma przyzwolenia na taką jazdę w otwartym ruchu drogowym. Wcale nie jechał bezpiecznie, już sama prędkość i różnica prędkości sprawia że jakikolwiek błąd
Nie przyzwalam, nie popieram. Ale podziwiam, bo potrafię dostrzec umiejętności. Do tej pory tylko Sylwek Stallone tak jeździł bolidem po ulicach; a tu bez montażu...
maryann

Postprzez kombi » wtorek 10 czerwca 2014, 11:20

Ale co podziwiasz? Przejeżdżanie ma czerwonym świetle? Wyprzedzanie na przejściach? Przekraczanie podwójnej ciągłej?
Czy jazdę po prostej, między samochodami?
kombi

BMW - rajd przez Warszawę.

Postprzez szymon1977 » wtorek 10 czerwca 2014, 11:52

http://www.tvn24.pl/prokuratura-nie-sciga-drogowego-pirata-wykroczenia-ktore-nie-wypelniaja-znamion-przestepstwa,437591,s.html

Co o tym sądzicie? Czy naprawdę za taką sytuację na drodze tylko mandat można dostać?
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez maryann » wtorek 10 czerwca 2014, 12:07

Napisałem. To na pewno nie jest 'czyste szaleństwo'.
Śmiem nawet twierdzić, że taki nawet ogarnia sytuację, czego nikt z nas nie potrafi, pojąć nie może i mówi "wariat, niemożliwe". Ale powiedzmy- ja przejadę OS w rajdzie Sardynii w 4:30, Ty 3:55, Kubica w 3:02... a jak ktoś zrobi to w 1:46 to będziemy o nim pisać j.w.
Po mieście jeden jedzie 40, drugi 70- bo tak umiom. Niemożliwym jest jeździć 90? 110? Tylko trudno pojąc temu, kto nie umie.
Ale dalej podkreślam- ja też nie uważam, że JEMU akurat wolno. Ale podejrzenie, że jeździ najlepiej, ma najlepszy refleks itd.- jest.
maryann

Re: BMW - rajd przez Warszawę.

Postprzez kombi » wtorek 10 czerwca 2014, 12:17

Powinno orzec się wobec takiego jednokomórkowca sądowy zakaz prowadzenia pojazdów.
kombi

Postprzez kombi » wtorek 10 czerwca 2014, 12:26

maryann napisał(a):Po mieście jeden jedzie 40, drugi 70- bo tak umiom. Niemożliwym jest jeździć 90? 110? Tylko trudno pojąc temu, kto nie umie.
Ale dalej podkreślam- ja też nie uważam, że JEMU akurat wolno. Ale podejrzenie, że jeździ najlepiej, ma najlepszy refleks itd.- jest.
Maryann, to nie chodzi o to, czy umie czy nie umie, bo wielu by umiało, uwierz mi. Chodzi o to, że taka jazda w otwartym ruchu to stwarzanie ogromnego ryzyka wypadku i poszkodowania niewinnych osób. Gość umie przycisnąć na prostej, ale zauważ, że na zakrętach nie ryzykuje bo już umiejętności zaczyna brakować. Umie tylko na prostej przeciskać się między samochodami, wyprzedzać w niedozwolony sposób i przejeżdżać na czerwonym. Dla mnie to zwykły debil jest, który dorwał się dosyć szybkiego auta.
Co gorsza kompletnie sobie kpi z policji i wymiaru sprawiedliwości...
maryann napisał(a):Śmiem nawet twierdzić, że taki nawet ogarnia sytuację, czego nikt z nas nie potrafi, pojąć nie może i mówi "wariat, niemożliwe". Ale powiedzmy- ja przejadę OS w rajdzie Sardynii w 4:30, Ty 3:55, Kubica w 3:02... a jak ktoś zrobi to w 1:46 to będziemy o nim pisać j.w.
Jak ktoś zrobi to w 1:46 to znaczy, że prawa fizyki złamie. A i taka jazda jak tego cymbała nie ma kompletnie nic wspólnego z jazdą rajdową. Jazda rajdowa na wysokim poziomie jest wiele, wiele razy trudniejsza.
kombi

Postprzez maryann » wtorek 10 czerwca 2014, 12:51

kombi napisał(a):taka jazda w otwartym ruchu to stwarzanie ogromnego ryzyka wypadku i poszkodowania niewinnych osób. (...) Jazda rajdowa na wysokim poziomie jest wiele, wiele razy trudniejsza.
Zgoda pełna. Ale ja nie o tym. Gdyby go zdyscyplinować, żeby jeździł tylko dwa razy szybciej a nie cztery, to i tak byłby bezpieczniejszy od niejednego dziadka czy paniusi w szpilkach.
maryann

Postprzez REBETHANIE81 » wtorek 10 czerwca 2014, 13:08

no właśnie dzisiaj rano w radio słyszałam, że adwokat tego gościa ma jakieś wyjaśnienia składać. ogólnie to facet jest beznadziejny. mam nadzieję, że jak spowoduje jakiś wypadek, to tylko siebie uszkodzi
REBETHANIE81

Następna strona

Powrót do Luźna gadka