Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Postprzez LeszkoII » poniedziałek 12 maja 2014, 20:57

Drezyna napisał(a):Nie bardzo lubię Twoje "z całokształtu wynika niezbicie..." bo to nawet jeśli słuszne, tak rozmywa dyskusję, że sedno znika w otchłani słów. Wolę: "art. xx zabrania" albo "nie istnieje jednoznaczna odpowiedź, ale moim zdaniem...".
Bo się zdegustowałem w pewnym sensie. Ileż razy mam pisać w zasadzie to samo używając innych permutacji znaków alfanumerycznych?
Jeśli przepis czegoś zabrania, to nie ma dyskusji. Dyskusja jest warta, gdy przepis wprost nie nakazuje/zabrania jakiegoś zachowania, ale z innych przepisów(całokształtu) wynika pewna spójna konkluzja, zgodna z wszystkimi innymi regulacjami szczegółowymi.

Tak więc sorry Drezyna. Zasugeruję Ci próbę napisania posta kompletnego, choć raz. Jeden wpis ma wyczerpywać całość poruszanego zjawiska....ale czy na tym polega forum dyskusyjne? Czy wolisz po krokach dochodzić z rozmówca do sedna czy wolisz czytać jego przemyślenia w kilku stronach A-4 czcionką 12p, za jednym zamachem?
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez Drezyna » środa 14 maja 2014, 22:15

LeszkoII napisał(a): Zasugeruję Ci próbę napisania posta kompletnego...

Nie o to mi chodziło, a o dyskusję typu: konkretne krótkie pytanie, konkretna merytoryczna odpowiedz itd. W epistołach wypisywanych przez niektórych jest niewiele ciekawej, nowej treści, tylko w C-12 to samo :)
Drezyna

Postprzez LeszkoII » piątek 16 maja 2014, 07:00

Nie da się tak. Jak masz zamiar wytłumaczyć krótko, kiedy(czy) można wyprzedzać z prawej strony? A często w prostym pytaniu leży skomplikowana odpowiedź. Nikt nie lubi tasiemców czytać, ale zwłaszcza w dyskusyjnych wątkach(gdzie uwzględnia się w wykładni wiele innych przepisów) wskazane jest spłodzenie tasiemca - odpowiednio podzielonego na akapity, żeby czytający nie zasnął. Przykład? Dyskusje o rondach czyli skakanie z tematu na temat poboczny, choć związany pośrednio z głównym.
Na Forum ktoś coś dopisze, uzupełni lub skrytykuje(wykreśli).
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez szymon1977 » wtorek 20 maja 2014, 21:53

szerszon napisał(a):W związku z początkiem mojego panoszenia sie na forum...
Gratuluję Tobie i Dylkowi. Życzę silnych nerwów, które są niezbędne moderatorowi, a userów czasem ponosiły.
-----
szerszon napisał(a):...chciałbym złożyć zapytanie na wasze ręce w temacie wyboru jednego wątku do dyskusji o takim niebywałym tworze jak skrzyżowanie o ruchu okrężnym.
Proponuję otworzyć nowy wątek pt. "Jałowa dyskusja o rondach". Tytuł doskonale odzwierciedla aktualny stan rzeczy. Wszak nasza dyskusja wobec braku jednomyślności w środowisku jest właśnie jałowa.
-----
jasper1 napisał(a):Można jeszcze dopisać, którą opcje reprezentują najaktywniejsi uczestnicy tego forum. I koniecznie mapa Polski z pokazaniem, gdzie która opcja dominuje.
Jestem za. Można zrobić po prostu ankietę z trzema opcjami do wyboru:
1. Po warszawsku.
2. Po krakowsku.
3. Po swojemu i inne.
Osobiście nie mam nic przeciwko publicznemu przedstawieniu, kto pod którą opcją się podpisuje.
-----
jasper1 napisał(a):Próby przemycania tematyki rond w innych wątkach kasować.
TO PODSTAWA!
-----
szerszon napisał(a):Dylek był w Krakowie..zakupił zestaw maczet... :wink:
Skoro wrócił nasuwa się pytanie: czy przez krakowskie ronda przejeżdżał po krakowsku, czy po warszawsku? Swoją drogą ja w ostatnim tygodniu kilka razy stolicę odwiedziłem i przyznaję się bez bicia, przez ronda przejeżdżałem po warszawsku.
-----
LeszkoII napisał(a):Żeby skrytykować książkę/ekspertyzę/artykuł/gniot, musisz napisać książkę/ekspertyzę/artykuł/gniota.
Nie prawda. Aby odważyć sens całego wywodu logicznego wystarczy podważyć jego podstawy. Bo całkiem prawdopodobne, że cały wywód logiczny przeprowadzony jest prawidłowy, ale na jednym błędnym założeniu oparty co cały jego sens podważa.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » wtorek 20 maja 2014, 22:06

kombi
uważam ,ze powinieneś dostać ostrzeżenie i będę o to wnioskował.
M.in za to
Nie masz pojęcia o PORD, wypisujesz nieprawdę, że na autostradach nie ma skrzyżowań i jeszcze nazywasz kogoś beztalenciem?

Akurat to ty raczej nie chcesz przeczytać co jest napisane w rozporządzeniu.
szerszon

Postprzez kombi » wtorek 20 maja 2014, 22:59

szerszon napisał(a):kombi
uważam ,ze powinieneś dostać ostrzeżenie i będę o to wnioskował.
M.in za to
Nie masz pojęcia o PORD, wypisujesz nieprawdę, że na autostradach nie ma skrzyżowań i jeszcze nazywasz kogoś beztalenciem?

Akurat to ty raczej nie chcesz przeczytać co jest napisane w rozporządzeniu.

Czytam i wiem co oznacza znak A-6d, spotykany na autostradach. Ktoś kto temu przeczy nie zna się na PORD.
Poza tym oskbelfer wyzwał mnie , jemu raczej należy się ostrzeżenie nie mi.
kombi

Postprzez szerszon » wtorek 20 maja 2014, 23:13

Proponuje odpuścić. :D
Niestety nie masz racji, ale starajmy sie bronić swoich stanowisk bez takich bezpośrednich wycieczek.
Staram się wczytywać we wszystkie posty i coś z nich wyciągnąć oraz uczestniczyć w dyskusji.
Ale plizzzz. ok ?
szerszon

Postprzez szymon1977 » środa 21 maja 2014, 07:09

Wiele razy o tym pisałem, odpowiedzi nie było. Proponuję wątek "Na wesoło" przenieść do "Luźnej gadki".

Do dzieła Moderatorzy!
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » środa 21 maja 2014, 08:07

My jesteśmy od banów , a nie od przenoszenia :lol:
Pisz do elli
szerszon

Postprzez szymon1977 » środa 21 maja 2014, 08:34

Pisałem wielokrotnie w tym wątku, bez odpowiedzi. Może jako moderator od banów sam postarasz się o przeniesienie jednego z Twoich ulubionych wątków na bardziej właściwe miejsce? A jak jest to technicznie niewykonalne to może tamten stary zamknąć, rozpocząć nowy w "Luźnej gadce" i w pierwszym poście podlinkować stary?
szymon1977

Postprzez szerszon » środa 21 maja 2014, 08:41

Jakbyś popatrzył co gdzie ja mogę....
Ale już nie długo...i tak mam dalekosiężne plany łącznie z przejęciem serwera.
szerszon

Postprzez szymon1977 » środa 21 maja 2014, 09:11

Wiem, patrzyłem. Możesz przede wszystkim zapytać Administratora jako szycha.
szerszon napisał(a):...i tak mam dalekosiężne plany łącznie z przejęciem serwera.
Serwer http://www.forum.drivinglicence.com.uk także masz w planach?
szymon1977

Postprzez szerszon » środa 21 maja 2014, 09:23

Powolutku... wystosuję prośbę, albo poczekam, gdy spłynie na mnie łaska wierchuszki :D
szerszon

Postprzez szymon1977 » środa 21 maja 2014, 09:35

Dzięki. W sumie to mały problem... bo pewnie mało kto ten jakże interesujący wątek odnajduje. Ale żeby forum żyło to poza drętwymi dyskusjami nt przepisów czegoś na rozluźnienie także potrzeba.
szymon1977

Postprzez ella » środa 21 maja 2014, 21:44

szymon1977 napisał(a):Pisałem wielokrotnie w tym wątku, bez odpowiedzi. Może jako moderator od banów sam postarasz się o przeniesienie jednego z Twoich ulubionych wątków na bardziej właściwe miejsce? A jak jest to technicznie niewykonalne to może tamten stary zamknąć, rozpocząć nowy w "Luźnej gadce" i w pierwszym poście podlinkować stary?

W "luźnej gadce" też jest wątek NA WESOŁO. Dlaczego są dwa, patrz pierwszy post.
Znajdź drugi to może się połączy.

...i tak mam dalekosiężne plany łącznie z przejęciem serwera.

:shock: rozmawiałam dzisiaj z Adminem i nic mi na ten temat nie mówił. Może oni też jeszcze nie wiedzą :)

Dylek, odnośnie Regulaminu Admin sam to zmieni.
ella
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka