chyba tak dalej będzie jak było?

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez mpaszko » piątek 24 czerwca 2005, 01:18

Pewnie nic się nie zmieni najpierw miały byc zmiany 4 lipca reraz w październiku , kto tam b y sie przejmował szkoleniem i egzaminowaniem ,kiedy na "łowie" są wybory?
Jak byliśmy w bagienku i i dalej będziemy sie w nim taplać.
Ot taka zwyczjna polska rzeczywistość,obiecanki cacanki ,a głupiemu radość.
Predzej urodzi mrówka słonia niż , doczekamy sie zmian.
mpaszko

Postprzez Aarienka » piątek 24 czerwca 2005, 12:22

no niby tak bylo mowione o tych zmianach dosyc glosno ale przeciez zostalo postanowione, ze ostatecznie te wszytskie zmiany maja byc wprowadzone w zycie z dniem ktoregos tam wrzesnia.
Kat. B

10 VIII 04 -Kaputt...
7 IX 04 - Kaputt...
27 X 04 - Zdane :-)
12 XI 2004 -Odebrane :D
Aarienka

Postprzez chipsetka » piątek 24 czerwca 2005, 13:28

Aarienka napisał(a):no niby tak bylo mowione o tych zmianach dosyc glosno ale przeciez zostalo postanowione, ze ostatecznie te wszytskie zmiany maja byc wprowadzone w zycie z dniem ktoregos tam wrzesnia.

dokadnie masz rację, wybory wyborami, a zmiany wejdą we wrzesniu! :twisted: chyba
"Rozwój Sumienia jest Zagrożeniem i Chorobą"
chipsetka

Postprzez ella » piątek 24 czerwca 2005, 14:17

a zmiany wejdą we wrzesniu! chyba

No to ja stanęłam na informacji, że od 3 października :D Czyżby ten wrzesień to coś nowego co mi umknę :wink: ło
ella
Moderator

Postprzez chipsetka » piątek 24 czerwca 2005, 14:44

ella napisał(a):

No to ja stanęłam na informacji, że od 3 października :D Czyżby ten wrzesień to coś nowego co mi umknę :wink: ło

No dobra, sprawdzłiłam , zmiany wejdą w życie w pażdzierniku :D
"Rozwój Sumienia jest Zagrożeniem i Chorobą"
chipsetka

Postprzez Sienol » piątek 24 czerwca 2005, 21:55

Zmienic to powinni tą cala hołote w Ministerstwie Infrastruktury, ktora nie robi kompletnie nic- to jako pierwsza rzecz do wymiany, a co do zmian w szkoleniu- te ciagle przekladanie jakichkolwiek zmian jest po prostu smieszne- powinna zostac sporzadzona porzadna ustawa ktora zmienila by caly system szkolenia i ktora zostala by wprowadzona w zycie w trybie natychmiastowym i wtedy dyrektorzy WORD-ow nie mieliby nic do powiedzenia -co z tego ze przeniosa pare manewrow na miasto - a gdzie jazda na trasie szybkiego ruchu- to bylby strzal w 10, z reszta sporo rzeczy musialoby jeszcze zostac zmienionych aby system szolenia wygladal u nas porzadnie- moze kiedys?
Sienol

Postprzez sopel*** » sobota 06 sierpnia 2005, 13:45

chipsetka napisał(a):
ella napisał(a):

No dobra, sprawdzłiłam , zmiany wejdą w życie w pażdzierniku :D

Niestety ani we wrześniu ani w październiku:

:Projektowane zmiany w szkoleniu kierowców

„Planujemy, że od 1 stycznia 2006 roku będzie obowiązywać nowa Ustawa o osobach kierujących pojazdami” – poinformował Andrzej Grzegorczyk, Dyrektor Sekretariatu Krajowej Rady Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego przy Ministerstwie"
cały Projekt:
http://www.mi.gov.pl/moduly/aktualnosci ... pcja=pokaz
sopel***

Postprzez ella » sobota 06 sierpnia 2005, 14:38

Planujemy, że od 1 stycznia 2006 roku będzie obowiązywać nowa Ustawa o osobach kierujących pojazdami”

To jest zupełnie co innego niż to rozporzadzenie co ma wejść teraz.
Tamto to Ustawa która ma być zatwierdzona przez Sejm i ma dotyczyć wieku szkolonych.
A ta druga to rozporządzenie o zmianach w szkoleniu i egzaminowaniu.
ella
Moderator

Postprzez sopel*** » sobota 06 sierpnia 2005, 23:30

ella napisał(a):
To jest zupełnie co innego niż to rozporzadzenie co ma wejść teraz.
Tamto to Ustawa która ma być zatwierdzona przez Sejm i ma dotyczyć wieku szkolonych.
A ta druga to rozporządzenie o zmianach w szkoleniu i egzaminowaniu.

tak masz racje:Projekt z dnia 21.07.2005

Projekt rozporządzenia Ministra Infrastruktury w sprawie szkolenia egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów

Znajduje się na stronach Ministra Infrastruktury razem z uzasadnieniem,można go z tamtąd
sciągnąć dość obszerny dokument 29 stron plik PDF
ale nic nie piszą kiedy wejdzie w życie.

http://www.mi.gov.pl/projekty/1037.html

pozdrawiam.
sopel***

Postprzez mpaszko » środa 14 września 2005, 21:20

Niestety stara prawda urzędnicy z Ministerstwa Infrastruktury ciągle nas robia w konia i bardzo dobrze im to wychodzi.
Tylko nasuwa mi się proste pytanie:czy ONI są powołani do tego by nas robić w konia?
Praca nad nowelizacja trwa już 5 do 7 lat , tego szlonego tempa pracy nad tą ustawą i rozporządzniemi może nam pozazdrościć cała UNIA EUROPEJSKA..
Ja też składam stosowne "gratulacje".
Ps.ostatnio coś się przebąkuje ,że może coś ruszy po nowym roku,tylko którym?
mpaszko

Postprzez Agawa » piątek 16 września 2005, 13:06

Według mnie zdecydowana zmiana która powinna pojawic sie jak i na kursie tak i na egzaminie jest parkowanie nie na zadnym bzdurnym placyku tylko w mieście wśród samochodów w normalnym ruchu miejskim.Ja po kursie, na którym manewry miałam obcykane w małym palcu, nie potrafiłam zaparkowac na parkingu pod sklepem w miejscu gdzie nie było wcale duzo aut :shock: szok.Taka jest szara rzeczywistość.Kursant niewiele wie o parkowaniu na mieście po kursie i jeździe na placyku"na pachołki".
A oni wprowadzaja ciągle zmiany w cenach egzaminów i liczbie godzin kursu :evil:
Zobaczymy co te zmiany przyniosą :?
Agawa

Postprzez Myslovitz » środa 28 września 2005, 13:01

A teraz na onecie pojawiła się taka oto notka:

"Prawo jazdy - nowe przepisy wejdą później
Nowe przepisy o prawie jazdy zaczną obowiązywać później niż zakładano, bo dopiero od nowego roku. Urzędnicy z Ministerstwa Infrastruktury tłumaczą, że nad projektem odpowiedniego rozporządzenia ciągle pracuje rządowe centrum legislacyjne.
Nowe przepisy miały obowiązywać od 1 października. W szkołach jazdy miało być więcej praktyki niż teorii. Zmiany miały także pomóc ukrócić łapówki podczas egzaminów.

Przyszli kierowcy będą uczyć się parkować nie na placu manewrowym, a na ulicy między prawdziwymi samochodami.

Ponadto, przepisy wprowadzały obowiązek montowania kamer w każdym samochodzie, rejestrujących przebieg egzaminu."
Myslovitz

Powrót do Szkolenie kierowców