PKK, Egzamin państwowy, Instruktor OSK...

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

PKK, Egzamin państwowy, Instruktor OSK...

Postprzez krecik4 » środa 23 kwietnia 2014, 19:21

Witam.
Mam taki problem. Może najpierw wyjaśnię początek mojej sytuacji.
Otóż podczas jazd w osk niezbyt wchodziły mi do głowy przepisy ruchu drogowego i instruktor ciągle za coś mnie op***rzał :) W momencie zakończenia 30 godziny powiedział mi że muszę zdać wewnetrzny test teoretyczny i wtedy da mi moje PKK żebym zapisał sie w WORDZ-ie na egzamin. Po kilku próbach w końcu udało mi się ten test zaliczyć (w szkole jazdy). Minął wtedy pewien czas i instruktor mówi mi ze dawno nie jezdziłem i musze sobie przypomnieć conieco i jak dobrze pojade to da mi papiery ( już wtedy źle to dla mnie brzmiało gdyż miałem dostać papier PKK po wewnętrznym teoretycznym, ale cóż może ma racje ).
Wyjezdziłem 2 godziny i dostałem PKK i instruktor mówi mi ze mam zapisać sie na samą teorie w wordzie i jak nie zdam to bede pisał wewnętrzny od nowa. Mimo groźby udało mi się zdać za 1 razem teorie. Instruktor mówił ze po zdanej teorii mam sie nie zapisywać na praktyke w wordzie bo musze pojezdzic troszke jeszcze. No i pojeździłem jeszcze 3 godziny i mówił że jak chcę to mogę sie zapisać ale jak nie zdam za piewrszym razem to bede jeździł do skutku u niego aż on uzna że moge iść na poprawke (praktyki w word). Poszedłem na pierwsze podejście egzaminu praktycznego w Wordzie i niestety nie zdałem. Czy to prawda że nie moge zapisywać się na kolejny egzamin ? Przecież dostałem PKK i reszta to już moja sprawa czy będę chciał sie dokształcić jeszcze praktycznie czy nie.

Wiem że to długa historia ale potrzebna mi pomoc bo nie znam kruczków bo może się myle i musze jeździć.
Pozdrawiam
krecik4

Re: PKK, Egzamin państwowy, Instruktor OSK...

Postprzez Michal9191 » środa 23 kwietnia 2014, 19:37

Jasne że możesz się zapisać na egzamin praktyczny swój drugi ? A czemu by nie ? Teraz zdałeś już teorie wszystkie papiery masz w łapie i teraz ten instruktor może cię cmoknąć w duży palec u nogi :P
Michal9191

Postprzez krecik4 » środa 23 kwietnia 2014, 19:40

Czyli żadne 'groźby' czy inne teksty że on mi może cokolwiek wycofać skasować czy że nie moge sie na egzamin zapisywać są na nic ? Nic mi już nie może zrobić? Bo mówił jeszcze że jeśli nie zdałem wewnętrznego a dostałem PKK to jest to wyłudzenie dokumentu czy coś w podobie. Jest jakaś wzmianka na taki temat?
krecik4

Postprzez Adiii » środa 23 kwietnia 2014, 20:12

Co za frajerskie podejście do klienta, śmierć takim instruktorom.
Zaktualizował Ci PKK czyli udostępnił możliwość zapisania się na egzamin państwowy zarówno teoretyczny jak i praktyczny.
Ostatnio był dosłownie identyczny wątek.......

Masz viewtopic.php?f=7&t=35547
Adiii

Postprzez Michal9191 » środa 23 kwietnia 2014, 20:36

Teraz z tym gamoniem cię już nic nie łączy :) jesteś wolny jak będziesz chciał to możesz iść do innej szkoły i wykupić np. dodatkowe godzinki jak będziesz uważał
W ogóle według mnie jest frajerskie przetrzymywanie PKK bo i po co oni tylko numer spisują i tyle a papier jest twój : /
Michal9191

Postprzez Makabra » środa 23 kwietnia 2014, 20:41

krecik4 a miałeś praktyczny wewnętrzny? Bo to jest jedyne co mi nie pasuje w tej historii. A że instruktor zaleca dalsze szkolenie bo kursant nie przygotowany do jazdy to normalna procedura. Tylko to powinno być po wewnętrznym praktycznym jeśli wynik negatywny.
Makabra

Postprzez Michal9191 » środa 23 kwietnia 2014, 20:47

Ale oco chodzi papiery mu dał teorię zdał praktyki nie zdał. I albo wykupi godziny u tego samego lub innego instruktora albo pójdzie na pałę
Michal9191

Postprzez jasper1 » środa 23 kwietnia 2014, 20:53

krecik4 napisał(a): Bo mówił jeszcze że jeśli nie zdałem wewnętrznego a dostałem PKK to jest to wyłudzenie dokumentu czy coś w podobie.

No tak się zastanawiam...
Ty przypadkiem jakiejś "dżentelmeńskiej umowy" ze swoim instruktorem nie zawarłeś, że idziesz na teoretyczny by Ci wiedzuchna z głowy nie wyparowała, ale do praktycznego, to Ci trochę brakuje i szkolisz się dalej, tyle ile instruktor uzna za potrzebne?
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez krecik4 » środa 23 kwietnia 2014, 23:56

Jako takiego praktycznego wewn. Nie mialem. Dostalem papier pkk i po teorii zdanej w wordzie i kilku dodatkowych godzinach mowie ze sie zapisze na praktyke w wordzie na to koles mowi ze okej ale jak nie zdam to bede do skutku u niego jezdzil. Ale to po co by mi dawal przyzwolenie na pierwsze podejscie?
krecik4

Postprzez krecik4 » czwartek 24 kwietnia 2014, 00:02

A nieeeee. Jak cos odwalilem w tych dodatkowych godzinach to pokazal mi kartke z zaznaczonymi punktami i uwagami ze nie zdalem. To wewn. Byl pewnie... :(
krecik4

Postprzez Makabra » czwartek 24 kwietnia 2014, 04:32

krecik4 napisał(a): Ale to po co by mi dawal przyzwolenie na pierwsze podejscie?

Pewnie po to zebys sie sam przekonal o swoim poziomie umiejetnosci, który jednak pozostawia cos do zyczenia, skoro oblales egzamin :P Czyli jednak Twój instruktor wiedział co mówi, skoro polecił Ci kontynuować szkolenie jeśli oblejesz egzamin.
Makabra

Postprzez Michal9191 » czwartek 24 kwietnia 2014, 07:11

Wiesz to że nie zdał za 1 razem to raczej nic nie oznacza stres może itp. i dlatego
Ale ja bym wykupił jazdy u kogo innego
Michal9191

Postprzez krecik4 » czwartek 24 kwietnia 2014, 07:40

Czyli ten wewnetrzny u niego olać? Mam znajomego mamy instruktora z nim moge tez pojezdzic
krecik4

Postprzez Michal9191 » czwartek 24 kwietnia 2014, 07:46

Właściwie to według mnie dostałeś papier dostałeś mogłeś się zapisać na egzamin mogłeś
Teorie zdałeś tak praktykę zdałeś nie
A to jak on mówił o jakimś wyłudzeniu pkk czy cos to ja tego nie rozumiem bo jemu był potrzebny tylko numer który mogłeś mu podać smsem
A skoro dał ci papiery itp. to znaczy że szkolenie się zakończyło i teraz możesz wykupić dodatkowe godzinki albo i nie zależy od ciebie albo u niego albo u instruktora twojej mamy i każdego innego
Michal9191

Postprzez sankila » czwartek 24 kwietnia 2014, 15:15

Cóż, pozostaje miec nadzieję, że instruktorzy, którzy trafią na ten wątek, zrozumieją lekcję i na przyszłość dobrze się zastanowią, zanim podpiszą "papiór", bez granitowej pewności, że kursant wie, co robi i co się do niego mówi.
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Następna strona

Powrót do Luźna gadka