Kartka jest zawsze w tym samym miejscu, więc na szukanie tracić czasu nie będą

Rozmawiałam wczoraj ze znajomym strażakiem, który wprawdzie nie miał do czynienia z takim wypadkiem w praktyce, ale stwierdził, że jeśli akcja się przyjmie, to będzie to dla nich przydatne. Na razie nie zwracają na to uwagi, bo nie jest rozpowszechnione. Podobno akcja jest prowadzona od stycznia, ja dowiedziałam się dopiero wczoraj, a staram się śledzić różne wiadomości na bieżąco. Z ciekawości obserwowałam dziś auta podczas spaceru, żadne nie miało naklejki. Tak więc na razie wszystko w powijakach, na pewno potrzeba czasu, żeby się przyjęło. Choć znając polską mentalność, przyjmie się dopiero jak będzie wymagane na przeglądzie u diagnosty.
ICE w telefonie mam od dawna, grupę krwi wśród dokumentów także, wydaje mi się, że szczególnie grupa krwi może być przydatna podczas wypadku. Akurat te dwa "zabezpieczenia" są dość rozpowszechnione, przynajmniej ja znam wiele osób, które to posiadają. Na temat wykorzystania nie wypowiadam się, bo na szczęście, nikt z rodziny, ani moich przyjaciół i znajomych nie miał poważnego wypadku. Chociaż uważam, że najlepszym rozwiązaniem byłyby nieśmiertelniki

Kurs kat. B - OSK Ekspert (instruktor Filip): 28.07.2012 - 12.10.2012
Egzamin - WORD Poznań: 14.11.2012 - zdany za pierwszym razem