Nie może tak jechać
Czemu nie?
Ma odpowiednio sporo miejsca aby jechać sobie obok jeżeli ja będę jechał możliwie blisko prawej krawędzi....
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez RossoneriDevil » niedziela 05 stycznia 2014, 22:00
Nie może tak jechać
przez LeszkoII » niedziela 05 stycznia 2014, 22:16
Mniej więcej podzielam zdanie pana Kotowskiego ograniczając tą zgodę co do wyprzedzania jednostkowego a nie kolumny (szeregu) pojazdów - "jeden po drugim".RossoneriDevil napisał(a):Czemu nie?
przez Borys_q » niedziela 05 stycznia 2014, 22:45
Rozumiem, a jeżeli obok mnie będzie jechał pojazd jednośladowy?
Czy może jechać z mojej lewej strony czy będzie wtedy to wyprzedzanie?
Czy może jechać z mojej lewej strony
Motocykl i samochód obok siebie jadą na jednym pasie ruchu??? jak to możliwe?
przez RossoneriDevil » niedziela 05 stycznia 2014, 22:48
przez Borys_q » niedziela 05 stycznia 2014, 22:53
Przychylam się do wypowiedzi że po jednym pasie ruchu powinien poruszać się jeden pojazd
przez RossoneriDevil » niedziela 05 stycznia 2014, 23:00
A jak pas ma 5 metrów szerokości?? Co za marnotrawstwo asfaltu.
przez LeszkoII » niedziela 05 stycznia 2014, 23:01
przez LeszkoII » niedziela 05 stycznia 2014, 23:04
No to ustaw obok siebie na tym pasie 3 rowerzystów i niech jadą z Zakopanego do....Borys_q napisał(a):Przychylam się do wypowiedzi że po jednym pasie ruchu powinien poruszać się jeden pojazd
A jak pas ma 5 metrów szerokości?? Co za marnotrawstwo asfaltu.
przez Borys_q » niedziela 05 stycznia 2014, 23:05
uważa się za wyprzedzającego na odcinku 500m... To błąd.
No to ustaw obok siebie na tym pasie 3 rowerzystów i niech jadą z Zakopanego do...
przez LeszkoII » niedziela 05 stycznia 2014, 23:08
przez LeszkoII » niedziela 05 stycznia 2014, 23:09
"Mogą móc" - tak bym to określił.Borys_q napisał(a):niech jadą, jeśli dobrze pamiętam to rowermany mogą jeździc obok innego uczestnika ruchu.
przez Henq » poniedziałek 06 stycznia 2014, 00:01
Borys_q napisał(a):Niech jadą, jeśli dobrze pamiętam to rowermany mogą jeździc obok innego uczestnika ruchu.
przez szymon1977 » poniedziałek 06 stycznia 2014, 00:15
Biorąc pod uwagę szerokość pasów ruchu wyznaczonych, a także szerokość niewyznaczonego pasa ruchu i szerokość najwęższego samochodu do tego dodamy zachowanie bezpiecznego odstępu, odległości od linii, itd,., itp., to dojdziemy do wniosku, że raczej nie jest możliwe aby na jednym pasie ruchu zmieściły się obok siebie samochód i motocykl. Nawet dwa motocykle nie bardzo.LeszkoII napisał(a):Motocykl i samochód obok siebie jadą na jednym pasie ruchu??? jak to możliwe?
Z tak szerokim pasem ruchu wyznaczonym raczej się nie spotkamy (tak szerokich pasów ruchu się nie wyznacza). Z niewyznaczonym nie spotkamy się na pewno (na takiej szerokości mieszczą się dwa niewyznaczone pasy ruchu).Borys_q napisał(a):A jak pas ma 5 metrów szerokości??
przez dylek » poniedziałek 06 stycznia 2014, 00:27
oskbelfer napisał(a):Natomiast pewne jest jedno - nie ma czegoś takiego jak zajęcia pasa drogowego (Pan instruktor wychodzi przed orkiestrę, podobnie jak Pan Leszko II)