Jazdy dodatkowe - Ceny

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Jazdy dodatkowe - Ceny

Postprzez miki123 » sobota 28 grudnia 2013, 21:47

Witam gdzie w Bytomiu,Katowicach,Chorzowie,Świętochłowicach i pobliskich miastach są tanie jazdy doszkalające tak do 30-40 zł ?
miki123

Re: Jazdy dodatkowe - Ceny

Postprzez oskinstruktor » niedziela 29 grudnia 2013, 09:35

Ceny i ceny!!! Czy my w końcu dożyjemy czasów że ktoś o jakość będzie pytał?

PS Tata, kolega, kuzyn, znajoma może tylko za paliwo wezmą....
oskinstruktor

Postprzez Anfa » niedziela 29 grudnia 2013, 13:14

Lepiej kupić 10 po 50 zł niż 20 po 30 zł.

Jak instruktor jest dobry to Ci za 30 zł jazdy nie zrobi, chłopie jeszcze jest paliwo, amortyzacja i inne koszty
STOP DLA CHEMII W JEDZENIU
Anfa

Postprzez miki123 » niedziela 29 grudnia 2013, 15:59

No wiem że liczy się jakośc ale są też na pewno dobrzy instruktorzy którzy nie biorą dużo a potrafią lepiej nauczy niż taki co skasuje 60 zł i załatwia swoje sprawy m.in zamiast uczyc. Jak nie macie nic do napisania w sprawie mojego pytania to lepiej nie piszcie bo to nie ma sensu ponieważ nic nie wnosicie do tematu a od czegoś jest to forum żeby pytac prawda?
miki123

Postprzez oskbelfer » niedziela 29 grudnia 2013, 18:38

skoro chcesz dobrego instruktora, to jest publikowany ranking zdawalności --- jeden instruktor ma zdawalność np 30 % a inny 55%.....

jeśli chcesz dobrego instruktora to szukaj tych, kórzy mają wysoką zdawalność - bo raczej świadczy to o ich fachowości...

możesz też poszukać "dziada" ze zdawalnościa ktora wynosi 10 %, który będzie z Tobą jeżdził 60 minut...

Ja wolałbym tego z 55% i 50 minut :)

A cene to musisz już samodzielnie wyszukać w podanych grupach....
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez oskinstruktor » niedziela 29 grudnia 2013, 18:42

No właśnie wnosimy. Próbujemy Ci przekazać, że kasę chcesz w błoto wywalić. Co to znaczy swoje sprawy będzie załatwiał? Nie ma znaczenia czy cena wynosi 30 czy 60 ma doope wozić i Cię uczyć. Tylko większe prawdopodobieństwo jest że tak będzie wtedy, gdy instruktor wie za co pracuje.
Ty udajesz że mu płacisz (30 na godzine), on udaje że Cię uczy.

Czemu Polak to taki gamoń, że jak mu się doradza a nie jest to po jego myśli to jest oburzony że się głupoty wypisuje? Wiesz lepiej? Nie pytaj!!!
oskinstruktor

Postprzez oskbelfer » niedziela 29 grudnia 2013, 18:51

bo Polak wie lepiej, a pyta by się upewnić czy wie lepiej....
oskbelfer

Postprzez miki123 » niedziela 29 grudnia 2013, 19:11

No ja właśnie nie wiem dlatego pytam od tego jest forum właśnie. A jak ktoś napisze ze jest np za 40 zł i dobry to wezmę raczej tego za 40 zl niz 60.
miki123

Postprzez oskbelfer » niedziela 29 grudnia 2013, 19:42

ja Cię mogę podszkolić za dyche (pół godziny)... warunek dajesz swoje auto i zaczynamy u mnie pod domem... auto musi mieć L na dachu i pedał hamulca...
oskbelfer

Postprzez miki123 » niedziela 29 grudnia 2013, 20:31

oskbelfer napisał(a):ja Cię mogę podszkolić za dyche (pół godziny)... warunek dajesz swoje auto i zaczynamy u mnie pod domem... auto musi mieć L na dachu i pedał hamulca...

Uznaję to za żart. Ponieważ gdybym dysponował ''L'' to bym nie szukał jazd...
miki123

Postprzez lith » niedziela 29 grudnia 2013, 22:05

Też się zgadzam z tym, że lepiej dobry instruktor po 40 zł/h niż dobry instruktor za 60 zł/h... a jeszcze lepiej niż zły instruktor za 60 zł/h... Gdyby tak ceny zawsze szły w parze z jakością to nie byłoby problemu.
lith

Postprzez oskbelfer » niedziela 29 grudnia 2013, 23:17

a ja wyznaję zasadę że dobry instruktor się ceni, bo ma klientów, a jeżeli inni robią to za mniejszą kasę to ich sprawa....

znam też takich kórzy gosili pogląd że istnieje prawo rynku -- ale jak na nich teraz patrzę to widzę jak marnie skończyli....

jest też takie przysowie - co jest tanie - to jest drogie....

a teraz Lith zastanów się dlaczego dwa identyczne "produkty" kosztują np 40 lub 60 zł (w tym samym mieście) przy tych samych kosztach (auto, paliwo)

kiedyś żona zamówiła ekipę "malarzy" takich którzy kosztowali "40 zeta" - musiałem ich wygoni w "połowie roboty" i zawołać tych po "60 zeta" -------- pytanie czy coś straciłem ?

--- owszem straciłem, troche czasu, zdroia, nerwów, pieniedzy za materiały które zj......

jak ktoś chce tanio to na grupona...
oskbelfer

Postprzez tomcioel1 » poniedziałek 30 grudnia 2013, 00:26

ludzie , czy wy potraficie normalnie i po ludzku odpowiedziec na proste pytanie ? ktoś zapytał , potrzebowal porady a nie "zrypania" ... - takim postepowaniem zwyczajnie odstraszacie zwykłych forumowiczów i to wlaśnie przez takie wypowiedzi jest tutaj taki "duży" ruch ...

a odnośnie tematu - nie wszystko co drogie jest super i nie wszystko co tanie jest złe... jeżeli chodzi o branżę to wszystko zależy od pozycji danego ośrodka na rynku lokalnym oraz od polityki firmy - sa ludzie którym sie wydaje że są najlepsi i super bo "siedzą w branży od kilkunastu lat" i na tym bazują a w praktyce czasami nie ogarniają zmian bieżących i zwyczajnie odstają od przeciętnej , w dodatku często olewając bo po co sie męczyć skoro ludziska i tak przyjdą...- tacy to i ceny mają "odpowiednie" ...
sa tez firmy które wolą za mniej ale np więcej przeszkolić , i to wcale nie musi być gorzej od tych co wołają za to samo więcej ... - pamiętam sam jak zaczynałem od zera , żeby sie przebic musiałem konkurowac przede wszystkim ceną , co nie znaczy że szkoliłem źle czy oszukiwalem na godzinach ...

podsumowując - nikt ci tutaj nic mądrego nie podpowie - musisz sam zrobić wywiad w swoim środowisku , porównac opinie i ceny ... pytac zawsze można , można sie tez probowac targowac umawiając sie na odpowiednią ilośc godzin - ja bym popytal znajomych - jak bylo ok to ci polecą , jak było coś nie tak to raczej nie powinni...
tomcioel1

Postprzez lith » poniedziałek 30 grudnia 2013, 01:28

Czemu 2 'identyczne' produkty mogą różnić się mogą mocno ceną? Oczywiście mogą sie różnić jakością, ale równie dobrze mogą się różnić tylko nalepką, albo wręcz ten droższy może byc gorszy, tylko jest np. bardziej znany, bo się wszędzie reklamuje, albo ma już jakąś tam pozycję na rynku i nie musi tak zabiegać o klienta, albo jest uznawany za bardziej prestiżowy... albo w ogóle sprzedawca tego droższego jelenia szuka... może byc masa powodów.

Jak bym zawsze kupował drogie, bo musi być dobre to bym nigdy na nic hajsu nie miał :mrgreen: Sztuką jest właśnie kupić najlepszy dla nas produkt za najmniejsza kasę.
lith

Postprzez szerszon » sobota 03 maja 2014, 21:10

Zajęcia praktyczne to nie tylko jazda.
szerszon

Następna strona

Powrót do Luźna gadka