Niemcy a Polska..

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Niemcy a Polska..

Postprzez lith » poniedziałek 23 grudnia 2013, 14:52

No są, tylko nie za bardzo rozumiem jaki to ma związek z nowymi naszymi ekspresówkami i autostradami po których się jeździ bardzo fajnie ;)
lith

Postprzez Borys_q » poniedziałek 23 grudnia 2013, 17:43

W sumie mały, chciałem tylko przekazać że w mojej opinii Polskie drogi do niemieckich nie maja porównania i w sumie nie tylko o same drogi mi chodzi a o czytelne i przemyślane oznakowanie i akie tam, nikt nie musi się ze mną zgadzać, mi dużo lepiej po niemieckich landówkach się jeździ niż po tych naszych polskich imitacjach.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez ks-rider » wtorek 24 grudnia 2013, 00:02

Borys_q napisał(a):Nie wiem może masz inne wyczucie albo coś tam zaczęli robić dla mnie 2 lata po oddaniu już było tam 4 stopnie w skali Beauforta.

Borys, musisz zaczac wolniej jezdzic to i trzesc bedzie mniej :mrgreen:

:wink:
ks-rider

Postprzez lith » wtorek 24 grudnia 2013, 15:14

Nie wiem czy tu problem, bo mi się zdarza tam tez przycisnąć. Może po oddaniu gdzieś rzucało, ale widocznie to było dawno temu.
lith

Postprzez Borys_q » wtorek 24 grudnia 2013, 23:57

Borys, musisz zacząć wolniej jeździć to i strzec będzie mniej

Ale panie władzo ja po prostu lubię zapie@#$@!ć.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez Baranek » piątek 24 stycznia 2014, 16:10

Z różnic jeszcze - dość istotnych - to w Niemczech nie wolno wyprzedzać z prawej strony. U nas w wielu przypadkach wolno.
Sam kiedyś zdziwiłem się gdy łączyły się 2 autostrady (z 2 pasów zrobiły się 4), ja jechałem odcinkiem z prawej strony i wyprzedzałem tych co jechali odcinkiem z lewej strony i natychmiast zaczęli migać na mnie długimi. Domyśliłem się o co chodzi, a później zweryfikowałem gdy chodzi o niemieckie przepisy.
Baranek

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze