szymon - powtórzę pytanie : na jakiej podstawie oceniasz, gdzie jest zmian kierunku, a gdzie jazda po łuku ?
Wcześniej odpisałeś, że przesadza tabliczka...dostajesz tabliczkę z łukiem, to gadasz, że jednak nie łuk, tylko zmian kierunku, a tabliczka niezgodna z PoRD... W czym niezgodna ? Co, nie wolno takiej tabliczki postawić przed skrzyżowaniem, czy jak ?
Dla mnie ciągle opierasz się o widzimisię... tu mi się tak widzi, a tu inaczej... A jak jest oznaczone inaczej niż widzi mi się, to mi się widzi, że oznaczono niezgodnie z PoRD
Wątpię, byś kogoś przekonał do takiej filozofii...niemniej trzeba ją docenić za to, że w zasadzie daje ci pełnię możliwości uzasadnienia czegokolwiek, co tylko sobie wymyślisz.
Tu jazda ze zmianą kierunku.
Dlaczego ?
Bo tak.
Jak bo tak...przecież mówiłeś, że jak tabliczka z łukiem, to...
No mówiłem i podtrzymuję zdanie...
To czemu tu nie łuk.
Bo oznaczono niezgodnie z PoRD.
A czemu niezgodnie z PoRD?
Bo tak...itd...itp... i gadaj tu...
Stąd moje ponowienie pytania : jakie kryteria przyjąć, by rozróżniać, gdzie łuk, a gdzie nie ?
Taik podał niezłe...do prędkości odniesione... powiedzmy droga max 50km/h...brak przed miejscem ograniczeń prędkości...to jak dasz radę w deszczu pojechać tym łukiem 50-tką...znaczy łuk... jak nie, to zmiana kierunku... niby logiczne...gdyby na drodze był trudny moment powinno być ograniczenie...
Tylko jak ty niebogo będziesz wtedy rondami w deszczu "po łuku" 50-tką śmigał wokół obwiedni ?