Skrzyżowanie równorzędne?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Skrzyżowanie równorzędne?

Postprzez rusel » wtorek 10 grudnia 2013, 21:10

w tym przypadku dojazdu do obiektu nie widzę
rusel

Postprzez LeszkoII » wtorek 10 grudnia 2013, 21:24

Tutaj jest dojazd http://goo.gl/maps/mUc95
A za dojazdem droga publiczna, najpierw pierwsza jezdnia, później przełączka a następnie druga jezdnia tej drogi.

Wyjeżdżający z bramy(link) włącza się do ruchu.
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez rusel » wtorek 10 grudnia 2013, 21:47

a do czego mi ta brama potrzebna?
rusel

Postprzez LeszkoII » wtorek 10 grudnia 2013, 22:01

Do czego? Może po to, żeby odróżnić włączanie się do ruchu od miejsca gdzie należy zastosować Art 25.3?
Wyjeżdżasz z tej bramy i co dalej? Zobacz na linki, kto z tego miejsca może sobie wjechać w opisane "kolizyjne" miejsce.

Dyskutowane miejsce jest ubogo i źle oznakowane albo źle zaprojektowane pod względem infrastruktury drogowej. Po jednej stronie wyspy C-9 a po drugiej C-2... Może C-12 byłoby zasadne :mrgreen: Tylko, czy to jest skrzyżowanie? Proszę o wskazanie wlotów tego skrzyżowania. Ale skoro w strefie ruchu układa się C-12 to już mnie nic nie zdziwi :roll:
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez Henq » wtorek 10 grudnia 2013, 22:17

LeszkoII napisał(a):A za dojazdem droga publiczna, najpierw pierwsza jezdnia, później przełączka a następnie druga jezdnia tej drogi.

No i jednak się nie pomyliłem, wiedziałem że użyjesz tego określenia.
A Ty @Leszko chyba patrzeć nie umiesz, link dałem nie do odcinka ul. Skłodowskiej tylko właśnie do kawałka drogi od bramy do ul. Skłodowskiej właśnie tego co wyżej nazwałeś go przełączką.
Jak dla mnie jest to normalne połączenie trzech dróg Skłodowskiej z "przełączką" (tak ją nazwałeś) oraz z drogą przy tym urzędzie gminy wiec mamy dwa skrzyżowania i łuk z odchodzącym dojazdem do posesji.
LeszkoII napisał(a): Proszę o wskazanie wlotów tego skrzyżowania.

pierwsze skrzyżowanie z trzema wlotami.
drugie skrzyżowanie z trzema wlotami przy czym jedna droga jest jednokierunkowa.
Ostatnio zmieniony wtorek 10 grudnia 2013, 22:22 przez Henq, łącznie zmieniany 1 raz
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez LeszkoII » wtorek 10 grudnia 2013, 22:20

Przełączka to droga? Drzewo na środku drogi + trawiasta wyspa czyni z jednej drogi dwie, trzy - chyba cztery. Przywykłeś do krajobrazu.
Analogiczny obrazek: http://goo.gl/maps/HlZRr Gdzie tu widzisz dwie drogi publiczne(skrzyżowanie)?
Ostatnio zmieniony wtorek 10 grudnia 2013, 22:24 przez LeszkoII, łącznie zmieniany 1 raz
LeszkoII

Postprzez rusel » wtorek 10 grudnia 2013, 22:22

Wyjeżdżasz z tej bramy i co dalej?

a kto wyjezdzal z tej bramy?
rusel

Postprzez Henq » wtorek 10 grudnia 2013, 22:26

LeszkoII napisał(a):Przełączka to droga?

droga to przełączka? gdzie Ty tu widzisz przełączke? Wydawało mi się ale mogę się mylić że połączenie drogi dwukierunkowej z jednokierunkową to zazwyczaj jest skrzyżowanie a nie "przełączka".
LeszkoII napisał(a):Przełączka to droga? Drzewo na środku drogi + trawiasta wyspa czyni z jednej drogi dwie, trzy - chyba cztery. Przywykłeś do krajobrazu.
Analogiczny obrazek: http://goo.gl/maps/HlZRr Gdzie tu widzisz dwie drogi publiczne(skrzyżowanie)?

są to dwie jezdnie rozdzielone pasem zieleni. Analogiczny to on nie jest jak już pisałem droga dwukierunkowa połączona z droga jednokierunkową jest nie przez przełączkę a skrzyżowanie.
Ostatnio zmieniony wtorek 10 grudnia 2013, 22:28 przez Henq, łącznie zmieniany 1 raz
Henq

Postprzez LeszkoII » wtorek 10 grudnia 2013, 22:27

rusel napisał(a):a kto wyjezdzal z tej bramy?
Wyjeżdżający z bramy. Kto inny (z miejscowych)?
LeszkoII

Postprzez LeszkoII » wtorek 10 grudnia 2013, 22:32

Henq napisał(a):Analogiczny to on nie jest jak już pisałem droga dwukierunkowa połączona z droga jednokierunkową jest nie przez przełączkę a skrzyżowanie.
Nie widzę D-3 i B-2 a przydały by się. Ja się pytam Ciebie dlaczego w moim przykładzie (link) nie ma skrzyzowania, skoro w przedmiotowym przykładzie widzisz skrzyżowanie?
LeszkoII

Postprzez Henq » wtorek 10 grudnia 2013, 22:38

LeszkoII napisał(a):Ja się pytam Ciebie dlaczego w moim przykładzie (link) nie ma skrzyzowania, skoro w przedmiotowym przykładzie widzisz skrzyżowanie?

dwie jezdnie jednokierunkowe - połączenie ("przełączka")
droga dwukierunkowa z jednokierunkową - skrzyżowanie
czy też nazwiesz to "przełączką"?
Henq

Postprzez LeszkoII » wtorek 10 grudnia 2013, 22:42

Wskaż mi w tym temacie poza odcinkiem drogi dwujezdniowej, inną drogę i przy okazji wytłumacz mi czym sie różni 'przełączka' od skrzyżowania.
LeszkoII

Postprzez Henq » wtorek 10 grudnia 2013, 23:03

LeszkoII napisał(a):...i przy okazji wytłumacz mi czym sie różni 'przełączka' od skrzyżowania.

Obrazek
Obrazek
LeszkoII napisał(a):Wskaż mi w tym temacie poza odcinkiem drogi dwujezdniowej, inną drogę...

Ty widzisz odcinek drogi dwujezdniowej, ja widzę odcinek drogi dwukierunkowej (ul. Skłodowskiej) oraz odcinek drogi przy urzędzie gminy.
Henq

Postprzez LeszkoII » wtorek 10 grudnia 2013, 23:07

Nic nie pisałem o jednokierunkowych jezdniach tej drogi - w przeciwieństwie do Ciebie.
Odpowiedz na pytanie a nie wklejaj jakieś obrazki bez sensu.
LeszkoII

Postprzez Henq » wtorek 10 grudnia 2013, 23:14

LeszkoII napisał(a):Nic nie pisałem o jednokierunkowych jezdniach tej drogi - w przeciwieństwie do Ciebie.
Odpowiedz na pytanie a nie wklejaj jakieś obrazki bez sensu.

sam nie wiesz co piszesz, użyles slowo analogicznie i wkleiłeś dwie jezdnie jednokierunkowe więc?
może nie wiesz co znaczą słowa których używasz?
bez sensu to jest Twoje pytanie. skoro nie wiesz czym sie różni połączenie jezdni jednokierunkowych od skrzyżowania to może nie wypowiadaj się już więcej w tym temacie, ani w żadnym innym.
Henq

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze