Kategoria b1 i przejście na b

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Kategoria b1 i przejście na b

Postprzez Rzk » wtorek 05 listopada 2013, 17:08

Witam, posiadam kategorie b1 już od półtorej roku przez ten czas jeździłem normalnym autem. Jako, że zbliża się możliwość zrobienia kategorii b to chciałbym sie dowiedzieć kilku rzeczy. Dodam jeszcze, że mój ojciec rozmawiał z dyrektorem ośrodka szkolenia na temat tej kategorii, i podobno ten przekazał mu informacje, że jest możliwość (i tu nie jestem pewien) albo rozpoczecia tego skróconego kursu, albo zdawania egzaminu 6 miesięcy przed 18, jako że posiadam b1. Nie wiem na ile to jest to prawdziwa informacja. Następnie chciałbym sie dowiedzieć co musze zrobic aby przystąpić do egzaminu B, gdzieś czytałem o 30 godzinach teorii i 20 godzinach praktyki, ale jeżeli to prawda to krew mnie zaleje... Sami zresztą rozumiecie o co chodzi... Pytam sie bo nie wiem jaki sens miało by zrobienie 30 godzin teorii skoro i tak nie bede zdawał egzaminu teoretycznego, a taką samą teorie miałem przy zdawaniu na b1. Kiedyś słyszałem też o 10 godzinach praktyki na B i tyle. Czekam na odpowiedzi, z góry dziekuje.
Rzk

Re: Kategoria b1 i przejście na b

Postprzez skov » wtorek 05 listopada 2013, 20:02

Rzk napisał(a):Witam, posiadam kategorie b1 już od półtorej roku przez ten czas jeździłem normalnym autem. Jako, że zbliża się możliwość zrobienia kategorii b to chciałbym sie dowiedzieć kilku rzeczy. Dodam jeszcze, że mój ojciec rozmawiał z dyrektorem ośrodka szkolenia na temat tej kategorii, i podobno ten przekazał mu informacje, że jest możliwość (i tu nie jestem pewien) albo rozpoczecia tego skróconego kursu, albo zdawania egzaminu 6 miesięcy przed 18, jako że posiadam b1.

do egzaminu możesz podejść co najwyżej na miesiąc przed 18

Rzk napisał(a):Następnie chciałbym sie dowiedzieć co musze zrobic aby przystąpić do egzaminu B, gdzieś czytałem o 30 godzinach teorii i 20 godzinach praktyki, ale jeżeli to prawda to krew mnie zaleje... Sami zresztą rozumiecie o co chodzi...

wiemy, wiemy, nuda a ty już wszystko wiesz bo już 1,5 roku śmigasz dużym samochodem

Rzk napisał(a):Pytam sie bo nie wiem jaki sens miało by zrobienie 30 godzin teorii skoro i tak nie bede zdawał egzaminu teoretycznego, a taką samą teorie miałem przy zdawaniu na b1. Kiedyś słyszałem też o 10 godzinach praktyki na B i tyle. Czekam na odpowiedzi, z góry dziekuje.

20h zająć praktycznych w OSK, tylko jak ty to zniesiesz?
skov

Powrót do Egzamin na prawo jazdy