Kupno samochodu - oszczędny i tani

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Kupno samochodu - oszczędny i tani

Postprzez annadudzinska » poniedziałek 30 września 2013, 11:39

Dzięki za odpowiedź. W mojej okolicy znalazłam takie Polo http://alegratka.pl/ogloszenie/volkswagen-polo-2003-15889478,10.html?h=b9941fcc86590a29 Sprzedawca pisze, że ten model nadałby się dla kobiety, ale przyznam, że wizualnie bardziej tamta Audica przypadła mi do gustu. Polo wydaje się strasznie malutkie...
annadudzinska

Postprzez lith » poniedziałek 30 września 2013, 13:53

Spoko, tylko nie nastawiaj się, że po samym ogłoszeniu w necie coś znajdziesz. Wyszukaj sobie stosik takich, co wydają się być w porządku i zacznij oglądać. Potem się okaże, że 90%z nich to złom, tylko właściciel 'zapomniał' o kilku ważnych kwestiach wspomnieć w ogłoszeniu.
lith

Postprzez Radhezz » poniedziałek 30 września 2013, 19:46

annadudzinska napisał(a):Dzięki za odpowiedź. W mojej okolicy znalazłam takie Polo http://alegratka.pl/ogloszenie/volkswagen-polo-2003-15889478,10.html?h=b9941fcc86590a29 Sprzedawca pisze, że ten model nadałby się dla kobiety, ale przyznam, że wizualnie bardziej tamta Audica przypadła mi do gustu. Polo wydaje się strasznie malutkie...

A takie tam :P
Sprzedam Audi A6 1.9 TDI 110 KM z 1997 roku ( model z początku 1998) .
Sprowadzona z Niemiec w 2008 roku. (...)
Przebieg wynosi 254 000, kompletny rozrząd był wymieniany przy 245 000.
15-sto letni diesel z takim przebiegiem? Czyżby 5 lat stał gdzieś w szopie? :mrgreen: To znaczy nie mówię że to nie możliwe, ale ja swoim prywatnym autem robię między 5 a 8 tysięcy km rocznie, ale tylko dlatego że pracuję na 12 i 24 godzinnych zmianach gdzie od domu do pracy mam 3,5km :lol: A gdzie tu jakieś wyjazdy dalsze, wakacje?

Poza tym no sorry, ale A6 to spore bydle i ten TDI-k to ciut za mały jest do tego autka - chyba że ktoś lubi się turlać po trasie... A jednocześnie do miasta auto jest za duże...

Co do Polo, to nie jest takie małe. Właściwie to nowsze auta oferują całkiem niezłe warunki kierowcy i pasażerowi z przodu, niestety kosztem tylnej kanapy. Za to opcja która je dyskwalifikuje to silnik 1.2 w benzynie - instalacja LPG będzie kosztowna i zajmie już i tak skromne miejsce we wnętrzu.

P.S.
Jeśli chodzi o auta bardzo ekonomiczne z LPG to najmniej spala Tico :lol:
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Pojazdy uprzywilejowane ABCD
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Postprzez ks-rider » poniedziałek 30 września 2013, 23:20

annadudzinska napisał(a): przyznam, że wizualnie bardziej tamta Audica przypadła mi do gustu. Polo wydaje się strasznie malutkie...

Kobito, przejedz sie do ASO Audi, zapytaj ile kosztuje Service tego modelu a pozniej sie zastanow czy wogole stac Cie na to Auto. Kupic nie Problem ale utrzymac. Na zasadzie, nie miala baba prpblemu kupila sobie fure :mrgreen:

Polo moze male, ale bedzie Cie stac na jego utrzymanie, i chyba o to tu chodzi.

:wink:
ks-rider

Postprzez Radhezz » wtorek 01 października 2013, 00:25

ks-rider napisał(a):Kobito, przejedz sie do ASO Audi, zapytaj ile kosztuje Service tego modelu a pozniej sie zastanow czy wogole stac Cie na to Auto. Kupic nie Problem ale utrzymac. Na zasadzie, nie miala baba prpblemu kupila sobie fure :mrgreen:

Słuszna uwaga ;) Moje stare BMW serii 5 ciągnie niemiłosiernie po kieszeni skomplikowanym i drogim zawieszeniem... Gdybym nie naprawiał go sam to już dawno bym poszedł z torbami :mrgreen: Ale trzymając się banałów: ostatnio kupowałem wycieraczki do mojego: najtańsza opcja 90zł za komplet :P Kierownik w robocie też ma takie audi i do jego A6 takie wycieraczki kosztują ponad 110zł :D Taki urok tych aut, że właśnie przykładowo wycieraczki z marketu za 7-8zł się do nich nie założy :lol:
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Pojazdy uprzywilejowane ABCD
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Postprzez ks-rider » wtorek 01 października 2013, 09:38

Radhezz napisał(a):Taki urok tych aut, że właśnie przykładowo wycieraczki z marketu za 7-8zł się do nich nie założy :lol:

Zawsze mozesz zmienic same gumki a piora pozostaja te same. Tyle, ze wbrew pozorom, jezeli nie do konca wie sie co sie robi, to po kilku dniach / tygodniach mozna wymienic porysowana szybe :mrgreen:

ks-rider

Postprzez annadudzinska » środa 02 października 2013, 11:35

Ejj, hola hola panowie :P Nie walcie szydery z kobity, co się tak zna na samochodach jak Wy na szminkach i stringach :P Rozumiem za to, że Polo to jest to, w co powinnam celować. Dumam jeszcze nad tym egzemplarzem http://alegratka.pl/ogloszenie/volkswagen-polo-1-2-trendline-2006-15847418,10.html?h=1814f33619b6bfb7 Mogłabym trochę kasy dozbierać...
annadudzinska

Postprzez ks-rider » środa 02 października 2013, 12:32

annadudzinska napisał(a):Ejj, hola hola panowie :P Nie walcie szydery z kobity, co się tak zna na samochodach jak Wy na szminkach i stringach :P Rozumiem za to, że Polo to jest to, w co powinnam celować. Dumam jeszcze nad tym egzemplarzem http://alegratka.pl/ogloszenie/volkswagen-polo-1-2-trendline-2006-15847418,10.html?h=1814f33619b6bfb7 Mogłabym trochę kasy dozbierać...

Hola skarbie, na ciuchach to moze i nie ale o stringach to raczej nic niwego mi nie powiesz
( wiesz wogole jaka jest roznica miedzy stringami a pilarka ? - Pila spalinowa

A teraz do rzeczy, radze dozbierac. Szkolilem na tym modelu, z tym silnikiem, ( zagazowanym ) bardzo fajne Auto, polecam.

ks-rider

Postprzez adek123 » wtorek 21 października 2014, 09:03

Powszechnie wiadomo, że dobrze jest kupić samochód od znajomego. Tyle że to okazje, które trafiają się raz na jakiś czas. Warto więc skorzystać z dobrodziejstw takich portali jak Facebook i po prostu zamieścić ogłoszenie o chęci kupna samochodu. To zachęci tych, którzy myślą o sprzedaży swojego auta, ale nie zdecydowali się jeszcze zamieścić ogłoszenia. To wprawdzie truizm, ale przypomnijmy: nie wolno wierzyć, że samochód za 3000 zł nie będzie wymagał żadnych napraw po zakupie. Trzeba też zadać sobie pytanie, czy dane auto za jakiś czas będziemy chcieli odsprzedać, czy jeździć nim aż do przekroczenia progu opłacalności napraw. W tym drugim przypadku estetyka może zejść na drugi plan.
carpe diem
adek123

Postprzez daghda » wtorek 21 października 2014, 10:43

Uciekaj1 napisał(a):W takiej ibizie, corsie będziesz strasznie umęczony.

Co Ty nie powiesz...? Ibizą II FL jak dotąd, zjeździłem Czechy, Słowację, Austrię, Słowenię, Włochy i Niemcy - i jakoś nie wisiadałem umęczony. Chyba, że ma się powyzej 190 cm wzrostu...
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka