Powstaną nowe ośrodki egzaminacyjne?

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Powstaną nowe ośrodki egzaminacyjne?

Postprzez lindor » czwartek 26 września 2013, 21:56

W moim mieście zastanawiali się nad otwarciem filii ośrodka oddalonego o 80km. Więc wydaje mi się, że żaden z egzaminatorów pracujących w ośrodku macierzystym nie dojeżdżałby. Kilku chłopaków z B by znalazło robotę.
lindor

Postprzez tomcioel1 » czwartek 26 września 2013, 22:19

napewno będzie ciekawie...
Zarobki egzaminatorów były dość atrakcyjne jeszcze kilka lat temu ale od tego czasu raz że pozostały na miejscu a dwa że z powodu zmniejszonego zapotrzebowania na "egzaminowanie" oraz coraz gorszą sytuację finansową wordów część dodatkowa wynagrodzenia (tj . premia uznaniowa ) uległa zmniejszeniu - dodając do tego inflację widać wyraźnie że w tym zawodzie zarabia się dużo mniej niż kiedyś...
patrząc na charakter pracy oraz stały "monitoring" zapewne znajda sie osoby które mając do wyboru dojeżdżanie do nowego miejsca pracy będą się starały znależć coś bliżej ...
inna sprawa czy im się to uda ...

ja tylko mam nadzieję że rywalizacja ośrodków wplynie pozytywnie na jakość egzaminowania oraz poziom kultury egzaminujących oraz odpowiednie podejście do zdających ...

oby ...
tomcioel1

Postprzez kadziunt » piątek 27 września 2013, 12:23

lindor - właśnie taka odległość wchodzi w grę u mnie, na razie utrzymują wersję że wszyscy pracownicy będą dojeżdżać, czyli z miejscowości fizycznego położenia filii nie będzie nikogo. Kupią może jakiegoś busa - albo co :mrgreen:
kadziunt

Postprzez lindor » piątek 27 września 2013, 22:00

Już to widzę... jakby mi kazali dojeżdżać do pracy 80km na własną rękę i zarabiać 2500zł to bym się głęboko zastanowił.

Ja dalej stoję na stanowisku, że zatrudnią kogoś po cichutku i po znajomości. I niech mnie nikt nie przekonuje, że jest inaczej. Sam już dwa razy witałem się z gąską. A raz... to nawet się z nią niemalże zaprzyjaźniłem a nie tylko witałem ;)
lindor

Postprzez oskbelfer » piątek 27 września 2013, 23:24

oj tam lindor, dorób kilka kategorii i bedzie większa kasa i możesz śmigać 2x80 km (znaczy do roboty i z roboty) :)

problem ?:)

a tak na poważnie, chłopaki nie podniecajcie sie --- w większości wordów jest bryndza, a bedzie jeszcze większa, zresztą podobnie jak w osk...
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez rusel » piątek 27 września 2013, 23:32

rusza program dla mlodych w sprawie mieszkan, potęzne sumy panstwo bedzie dokladac wiec lozka na kazdym pietrze powinny trzeszczec od roboty a co za tym idzie?, jak ktos z nas bedzie w stanie trzymac mocz za 18lat przez minimum 25 minut to bedziemy spokojni o robote, wiec po co plakac kiedy mozna sie posmiac
rusel

Postprzez lindor » sobota 28 września 2013, 21:57

oskbelfer ja się nie podniecam... tylko wyrażam swoje stanowisko. Na obecną chwilę nie szukam pracy jakoś rozpaczliwie. A jeśli chodzi o kolejne kategorie to jasne, ze bym dorobił... tylko sam wiesz, że jest to działanie przeciw sobie :)
lindor

Postprzez rusel » niedziela 29 września 2013, 13:05

no wlasnie chyba nie do konca tak jest, tak sie ostatnio zaczalem nad tym zastanawiac, ktos kto ma wpis do ewidencji z jedną kategorią moze przyjsc i zlozyc papiery i pracowac na 1 kategorie nawet jezeli w pozniejszym czasie zrobi kolejne kategorie, byl taki u nas egzaminator, mial B i C ale pracowal tylko na B (mial wpis tylko na B oraz wpis na C) o C nic dyrekcji nie mowil (zreszta nie ma takiego obowiazku a dyr. nie pobiera z UM wpisow i danych egzaminatora), na podstawie twoich papierow dyr przedstawia warunki pracy
rusel

Postprzez oskbelfer » niedziela 29 września 2013, 16:58

lindor napisał(a): A jeśli chodzi o kolejne kategorie to jasne, ze bym dorobił... tylko sam wiesz, że jest to działanie przeciw sobie :)

lindor napisał(a):Już to widzę... jakby mi kazali dojeżdżać do pracy 80km na własną rękę i zarabiać 2500zł to bym się głęboko zastanowił.

Nie mój biznesz, czy masz robotę czy nie, czy masz jedna kategorie czy wszystkie.... tylko pisanie, że dorabianie kategorii jest działaniem przeciw sobie, a w innym miejscu, że 2500 za jedną kategorie plus dojazd do pracy budzi głebokie zastanowienie - jest pisaniem bezsensownym ja dla mnie.

Nie można zjeść ciastko i mieć ciastko...

Gdybym miał osobiście pracować z jedną kategorią za 2500 zł --- to olałbym word, a nawet nie podchodziłbym tam po zatrudnienie -- wolałbym szkolić (a dlaczego - to oczywiście dla mnie poniewaz mam porównanie)

Za 2500 zeta jest szereg prac zdecydowanie bardzij wdzięcznych niż chodzenie po placu manewrowym w deszcz, snieg, +30 albo - 20 stopni....pod okiem kamer, nagrywających nawet oddech człowieka....

Jeśli mają kogoś zatrudnić to nie wazne czy ma B czy ma ABCDE, podobnie jeśli będą zwalniać będzie podobnie.

Jak ktoś chce z jedna kategorią szarpać kase, niechaj szarpie :)
oskbelfer

Postprzez szerszon » niedziela 29 września 2013, 18:09

Spotkałem dzisiaj na egzaminie paru znajomych instruktorów..raczej nie liczyli na zatrudnienie
szerszon

Postprzez rusel » niedziela 29 września 2013, 22:06

raczej nie liczyli na zatrudnienie

http://www.youtube.com/watch?v=9Wex4DZ3pLM#t=2m11s
rusel

Postprzez rusel » piątek 04 października 2013, 12:22

kolejna filia to ostrowiec swietokrzyski, sejmik zdecydowal
rusel

Postprzez oskbelfer » piątek 04 października 2013, 23:03

Biorąc pod uwagę, że w "kieleckim" był tylko jeden word na całe świętokrzyskie - nie widzę w tym nic nadzwyczajnego, a wręcz rodzi się pytnie dlaczego dopiero teraz...
oskbelfer

Postprzez kadziunt » sobota 05 października 2013, 12:30

Bardzo dobra decyzja, dobre też uzasadnienie Prezydenta miasta " powstaną nowe miejsca pracy dla 10 egzaminatorów z naszego miasta" :spoko:
U nas np. planuje się to o czym mówił rusel czyli rotacyjny system zatrudnienia :shock:
kadziunt

Postprzez rusel » wtorek 08 października 2013, 21:19

i kolejny osrodek...? wordy jak grzyby po deszczu tylko nie w kazdym lesie bedzie to wszystko jadalne

http://www.spin.siedlce.pl/2013/09/26/czarne-chmury-zbieraja-sie-nad-siedleckim-word-em/
rusel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów