Pytanie dot badan lek i wydziału komunikacji (pilne)

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie dot badan lek i wydziału komunikacji (pilne)

Postprzez Despine » wtorek 24 września 2013, 16:58

Witam, otóż rozpocząłem kurs w sierpniu ubiegłego roku, odbyłem wszystkie zajęcia teoretyczne i miałem przystąpić do badań lekarskich, na tym etapie zatrzymałem kurs, w tym momencie by kontynuować kurs ośrodek kazał mi zrobić badania lekarskie na własną rękę i o ile to nie jest problemem to usłyszałem, że muszę iść z nimi do wydziału komunikacji wyrobić jakiś numer/profil i dopiero udać się do nich i rozpocząć jazdy.

Tu pojawia się mój problem, gdyż o ile dobrze pamiętam wcześniej nie trzeba było chodzić do wydziału komunikacji z badaniami a tak naprawdę nie za bardzo wiem w ogóle o co chodzi co i jak mam zrobić w WK.

Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Despine

Re: Pytanie dot badan lek i wydziału komunikacji (pilne)

Postprzez toyotka » wtorek 24 września 2013, 19:32

Dziwne, że w tamtym roku rozpocząłeś kurs nie mając badań. Badania powinny być zrobione przed teorią.
Od stycznia aby zapisać się na kurs trzeba zrobić badania, iść do wydziału komunikacji i tam dać badania + zdjęcie do prawka, dostaje się numer Profil Kandydata na Kierowcę (PKK). Dopiero wtedy można zapisać się na kurs.
Spytaj się w swoim ośrodku czy jesteś wpisany w księgę ewidencji (powinieneś być wpisany w dniu rozpoczęcia teorii) - jeśli tak to nie musisz wyrabiac PKK, jedynie donieść do szkoły jazdy pytania. Możliwe jednak, że w tamtym roku chodziłeś na teorię a nie byłeś oficjalnie na liście kursantów. W takim przypadku musisz wyrobić PKK.
toyotka

Powrót do Szkolenie kierowców