Kat C

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Kat C

Postprzez marcinobi » niedziela 08 września 2013, 21:11

Witam

Mam pytanie ktore mi nie daje spokoju, a mianowicie jak robię badania psychologiczne na kat C i nie zalicze ich to moga mi odebac uprawnienia na kat B?? . Dziękuje za odpowiedz.

Pozdrawiam
marcinobi

Re: Kat C

Postprzez Michal9191 » poniedziałek 09 września 2013, 10:59

Nikt ci nic nie zabierze a w sumie wątpię że nie przejdziesz tych testów psycho zdasz na bank także niczym się nie przejmuj a jeśli nawet byś nie zdał to byś zdał za 2 razem :)
Michal9191

Postprzez marcinobi » poniedziałek 09 września 2013, 13:52

Dzięki za odpowiedz i za słowa otuchy;)
marcinobi

Postprzez Radhezz » poniedziałek 09 września 2013, 20:12

Michal9191 napisał(a):a jeśli nawet byś nie zdał to byś zdał za 2 razem :)
Należy jednak zwrócić uwagę iż w przypadku nadgorliwego/upierdliwego lekarza te drugie podejście może się odbyć dopiero po 12 miesiącach jeśli negatywny wynik badania zostanie zgłoszony organom administracyjnym. I nie mówcie że to jest niespotykane, bo jest, sam byłem takim rozwojem sytuacji straszony... A jedyne czego potrzebowałem do przejścia to zaświadczenie od okulisty - o czym również pan doktor wspomnieć zapomniał...
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Pojazdy uprzywilejowane ABCD
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Postprzez Michal9191 » czwartek 12 września 2013, 14:07

Tego to nie wiedziałem ale w sumie jeśli nie ma jakiś wad wzroku itp itd to zda te psychotesty tylko trzeba być wypoczętym nie pić alkoholu przed badaniem i skupić się niby te pytania proste a głupie :P
Michal9191

Postprzez oskbelfer » poniedziałek 16 września 2013, 22:56

Radhezz napisał(a):
Michal9191 napisał(a):a jeśli nawet byś nie zdał to byś zdał za 2 razem :)
Należy jednak zwrócić uwagę iż w przypadku nadgorliwego/upierdliwego lekarza te drugie podejście może się odbyć dopiero po 12 miesiącach jeśli negatywny wynik badania zostanie zgłoszony organom administracyjnym. I nie mówcie że to jest niespotykane, bo jest, sam byłem takim rozwojem sytuacji straszony... A jedyne czego potrzebowałem do przejścia to zaświadczenie od okulisty - o czym również pan doktor wspomnieć zapomniał...

Radhez - przecież badań psychologicznych nie robi lekarz, lecz psycholog i co on ma do okulisty ?

No chyba, że ciemnia (olśnienie - "te sprawy") i daltonizm -- ale daltonizm to u okulisty, a olśnienie jak wyjdzie kiepsko to psycholog może nie dać orzeczenia ----- pozostała reszta tak jak napisałeś :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez Radhezz » poniedziałek 16 września 2013, 23:50

oskbelfer napisał(a):Radhez - przecież badań psychologicznych nie robi lekarz, lecz psycholog i co on ma do okulisty ?

No chyba, że ciemnia (olśnienie - "te sprawy") i daltonizm -- ale daltonizm to u okulisty, a olśnienie jak wyjdzie kiepsko to psycholog może nie dać orzeczenia ----- pozostała reszta tak jak napisałeś :)
No "mój" psycholog to była akurat pani doktor, a to czy nauk medycznych czy nie, to już nie wnikałem ;)

Ale mylisz się - jeśli pójdziesz do lekarza okulisty i zrobisz komplet badań, to nawet jeśli któreś na badaniu psychotechnicznym nie wyjdzie (z tych które były prowadzone przez okulistę), to psycholog nie ma prawa podważać opinii lekarza. Ja prawdopodobnie przez zły dobór szkieł w okularach mam problem z "patykami" - czasem nie mieszczę się w normie na stereometrze. Wtedy idę na badanie do okulisty i tam mam test na tablicach stereoskopowych, który przechodzę już zawsze, na 99 lub 100% możliwych do zdobycia "punktów". Czemu tak jest - nie mam pojęcia, bo w kinie normalnie wszystko widzę na seansach 3D, tablice jak wspominałem też bez problemu, a patyki to dla mnie zawsze niezły stresik...
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Pojazdy uprzywilejowane ABCD
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Postprzez Miet » niedziela 20 października 2013, 12:29

Ja mam obawy przed okulistą, bo trochę mi się wzrok zepsuł. Jak zdawałem na B to miałem wzrok idealny, teraz gorzej.
Miet

Powrót do Szkolenie kierowców