2 podejście - wynik pozytywny 72/74. Dziś, Olsztyn, PWPW
Niektóre pytania mogą być zapamiętane z egzaminu próbnego (z tego wszystkiego już nie pamiętam

Ale mimo wszystko z bazy WORDu

)
Z poprzedniego podejścia powtórzyło mi się jedno pytanie, mianowicie:
1. Zdjęcie: Przy drodze leży człowiek. Czy powinieneś zatrzymać się i zadzwonić po pogotowie? T
2. Zdjęcie:Droga z pierwszeństwem (znak) za nim znajduje się zjazd w prawo (nie na drogę gruntową, taką samą jaką jedziesz). Czy jadąc dalej nadal znajdujesz się na drodze z pierwszeństwem?
3. Film: Jedziesz i zatrzymujesz się przed słupkiem z jedną kreską. Czy zatrzymałeś się w dozwolonym miejscu? T
4. Zdjęcie: Zielone światło (bezkolizyjne, strzałki do skrętu w lewo i zawracania), z przeciwka stoi tramwaj. Czy przejazd obok tramwaju będzie bezkolizyjny? TAK
5. Film: Zielone światło, znak ostrzegawczy o torach tramwajowych, nie widać jadącego tramwaju. Czy powinieneś oczekiwać w tym miejscu tramwaju? Wiem, że my jechaliśmy prosto, a tramwaj skręcał w naszą jezdnię i była sygnalizacja świetlna więc tym się sugerowałam odpowiadając. Niestety nie pamiętam dokładnie tego pytania

Może ktoś miał i pomoże

6. Zdjęcie: Zielone światło, policjant stojący do nas plecami. Czy powinieneś dostosować się do poleceń policjanta? TAK
7. Pytanie o rzeczywistą masę przyczepy (a,b,c): Nie może przekraczać rzeczywistej masy pojazdu
8. Zdjęcie: Koniec terenu zabudowanego, bez wysepki, dwa pasy ruchu dla każdego kierunku jazdy. Prędkość obowiązująca:
a. 70
b. 90 <---
c. 50
9. Jak długo powinno się reanimować poszkodowanego?
a. do przyjazdu pogotowia <---
b. 15 minut
c. dopóki ciało utrzymuje ciepłotę
10. Przejście dla pieszych, linia warunkowego zatrzymania. Brak pieszych na przejściu. Czy w tym miejscu musisz się koniecznie zatrzymać? NIE
11. Film: Jedziemy, wąska jezdnia, po prawej rząd zaparkowanych aut, na przeciwko terenowy samochód. My zjeżdżamy trochę do prawej i zatrzymujemy się przepuszczając terenówkę. Czy właściwie przygotowaliśmy się do wymijania? TAK
12. Zdjęcie: Autobus szkolny. Czy powinieneś zwolnić dojeżdżając do tego pojazdu? TAK
13. Rondo, bez znaku ustąp pierwszeństwa. Wjeżdżamy na rondo, po prawej zbliża się samochód. Czy powinniśmy ustąpić mu pierwszeństwa? TAK
14. Tunel. Czy w tym miejscu możesz zawrócić? NIE
15. Skrzyżowanie, znak zakaz skrętu w lewo. Czy w tym miejscu możesz zawrócić? NIE
16. Przed nami rowerzysta, jezdnia bez wyrysowanych pasów, przed nami miejsce do wyprzedzenia roweru. Czy w tym miejscu możemy wyprzedzić rowerzystę, zachowując przynajmniej 1 m od niego? TAK
17. Znak 'wlot drogi jednokierunkowej z lewej strony'. Czy znak oznacza wlot podporządkowanej drogi jednokierunkowej? TAK
18. Przez przejazd dla rowerów połączony z przejściem dla pieszych przejeżdża rowerzysta. Czy możesz użyć sygnału dźwiękowego w tym miejscu? NIE
19. Kto ma obowiązek zapięcia pasów?
a. pasażer <---
b. pasażer zwolniony z zapinania pasów ze względów zdrowotnych
c. kobieta w ciąży
20. Odstęp w tunelu powyżej 600 m?
a. przynajmniej 50 m <----
b. przyn. 40 m
c. przyn. 30 m
21. Która sytuacja świadczy o technicznej niesprawności pojazdu?
a. świecąca się kontrolka akumulatora
b. wyciek płynów spod samochodu <---
c. jasny dym wydobywający się z rury wydechowej
Tyle udało mi się zapamiętać. Powodzenia!

I dziękuję w swoim imieniu wszystkim, którzy umieścili swoje pytania

Przed pierwszym podejściem nie przejrzałam tego forum