Parkowanie równoległe

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Parkowanie równoległe

Postprzez sakuwbarakushow » czwartek 29 sierpnia 2013, 07:26

Z czystej ciekawości jeżeli zaparkuję równolegle wiecie normalnie, podjadę prawy kierunkowskaz, czy tam lewy i wjadę a nie będę robił tego cyrku takiego jak na tym obrazku: http://obrazki.elektroda.net/28_1230721304.jpg to czy zostanie to zadanie zaliczone ?

ja nigdy na egzaminie tego nie miałem to nie wiem, a w ten sposób do dzisiaj nie umiem (mimo że mam prawko już 4 msc), jak tak staję to staję w normalny sposób, w inny stają L-ki, kombinują zawsze jakby różnicę robiło to że nie zawsze idealnie dojeżdżają do krawężnika ... ja też nie dojeżdżam do samego krawężnika bo po co ? jestem przed samą białą linią oznaczającą miejsce parkingowe, nie najeżdżam na nią, czyli jest poprawnie.

Ale myślę że jakbym zrobił tak na egzaminie to bym nie zdał.
sakuwbarakushow

Re: Parkowanie równoległe

Postprzez lith » czwartek 29 sierpnia 2013, 10:15

Jak masz dostateczną ilość miejsca to możesz wjeżdżać normalnie przodem - bo po co sobie komplikować ;) Ale tyłem można wjechać w dużo mniejsze luki, więc przydaje się to opanować.
Wśród moich znajomych sporo osób ma z tym problem i są zdziwione, że parkuję w miejscach, których oni nawet nie brali pod uwagę, chociaż też jeszcze nie jestem do końca zadowolony - bo na pewno da się ciaśniej, kwestia treningu.
lith

Postprzez sakuwbarakushow » czwartek 29 sierpnia 2013, 13:49

Dać to się da gorzej później wyjechać. Mi tak matoły zastawili i z tyłu i z przodu i ani w tę ani wewtę wyjechać, kręciłem kręciłem i w końcu jakoś mi się udało. A teraz staję tak, że żadna ciota mi nie zajedzie, specjalnie tak aby nie podjeżdżali i tyle :D nie którzy stają tutaj prawie skośnie bądź całkowicie prostopadle -.- i tylko się proszą aby im porysować ;)
sakuwbarakushow

Postprzez ferv » sobota 31 sierpnia 2013, 11:32

sakuwbarakushow napisał(a): w inny stają L-ki, kombinują zawsze jakby różnicę robiło to że nie zawsze idealnie dojeżdżają do krawężnika ... ja też nie dojeżdżam do samego krawężnika bo po co ? jestem przed samą białą linią oznaczającą miejsce parkingowe, nie najeżdżam na nią, czyli jest poprawnie.

Własnie w taki sposob wczoraj zaparkowalem na egzaminie i mi nie zaliczył :/. Na dodatek mialem utrudnienie bo wsteczny się zacinał. Samochod mialem w polowie na lekkim wzniesieniu, wrzucam wsteczny , chce jechac a mi sie auto stacza bo 2-3 razy pod rzad musialem wrzucac np 3>wteczny>4>wsteczny itp. Ogolnie dziwna sytuacja, bo powinien wybrac miejsce w ktorym miesci sie 2xdl. pojazdu , a mialem MAX1,5 dlugosci ...
ferv

Powrót do Egzamin na prawo jazdy