Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Postprzez szerszon » wtorek 06 sierpnia 2013, 22:46

Zonaimad napisał(a):1.Jakbym ci napisał, to i tak byś nie uwierzył. :D Zgodnie zresztą z tym, co napisałem o braku wglądu...

2.No bo chyba nie poczułeś się osobiście dotknięty tym porównaniem do bydła, prawda? :-) 3.Pytam, bo raczej z dbałości o język nie jesteś jakoś szczególnie dobrze znany.

1. Banować drania... :D
2. Nie poczułem, ale to nie jest pierwszy wyskok tego usera...dla mnie za dużo...ale...
3. Ę ? :wink: o co Ci chodzi szanowny userze ? To że parę razy napisałem Ci ,że piszesz idiotyzmy ?
To chyba nie obraza , a powód do wzięcia sie za PoRD, nieprawdaż ?
szerszon

Postprzez Zonaimad » wtorek 06 sierpnia 2013, 23:52

Wow. Szerszon osiągnął wyżyny samokrytyki. :D
Zonaimad

Postprzez szerszon » wtorek 06 sierpnia 2013, 23:57

Jeśli chcesz nazwać samokrytyką powstrzymywanie zapędów rowerzystów do wielce oryginalnych interpretacji to niech Ci będzie.
Jeszcze odróżniam stronę drogi od kierunku jazdy i wiem, gdzie obowiązują znaki...
szerszon

Postprzez Zonaimad » środa 07 sierpnia 2013, 00:03

Nie dość, że zażądałeś bana dla samego siebie, to jeszcze wcześniej wziąłeś do siebie określenie "bydło samochodowe". :D To miałem na myśli poprzez "wyżyny samokrytyki". ;-)

szerszon napisał(a):To chyba nie obraza , a powód do wzięcia sie za PoRD, nieprawdaż ?

Byłby - gdyby nie to, że z PoRD jestem bardzo na bieżąco. Oczywiście z tą oficjalną wersją, opublikowaną w Dz.U, nie z szerszonową wersją autorską. ;-)

Ale nie chodziło mi o twój osobisty stosunek do mnie a o język, jakim zdarza ci się posługiwać. On też nie jest najwyższych lotów więc może, skoro widzisz w tym powód do odcięcia komuś możluwiości wypowiedzi, to - konsekwentnie - powinieneś pomyśleć także o autoeliminacji z grona użytkowników?
Zonaimad

Postprzez szerszon » środa 07 sierpnia 2013, 00:36

Zonaimad napisał(a):1.Nie dość, że zażądałeś bana dla samego siebie, to jeszcze wcześniej wziąłeś do siebie określenie "bydło samochodowe". :D To miałem na myśli poprzez "wyżyny samokrytyki". ;-)

2. że z PoRD jestem bardzo na bieżąco. Oczywiście z tą oficjalną wersją, opublikowaną w 3.Dz.U, nie z szerszonową wersją autorską. ;-)

4.a o język, jakim zdarza ci się posługiwać. On też nie jest najwyższych lotów więc może, skoro widzisz w tym powód do odcięcia komuś możluwiości wypowiedzi, to - konsekwentnie - powinieneś pomyśleć także o autoeliminacji z grona użytkowników?

1. Świetnie wiem, że "piłeś" do mnie, dlatego pozwoliłem sobie na lekką ironię.
Nie mam patologicznej nienawiści do rowerzystów..mam patologiczną nienawiść do głupoty...a że rowerzyści są świetlanym przykładem ? Nie moja wina...
Dwa...nie przypominam sobie, abym używał określeń "bydło rowerowe" mordercy na dwóch kółkach" i jeszcze tam kiedyś sie userowi przytrafiło na temat kierowców i instruktorów zbyt dosadnie wypowiedzieć...

2. mam nadzieje ,że wreszcie to pokażesz, bo na razie to cieniutko, oj cieniutko...

3. czyli ? Bardzo jestem ciekaw, którego to artykułu lub paragrafu stałem sie autorem...

4. Gościu...konkrety, a nie te głodne kawałki..po polsku nie rozumiesz ?

5. Oczywiście,że nie życzę sobie na forum "bydła"... dziwne ?
szerszon

Postprzez Zonaimad » środa 07 sierpnia 2013, 00:52

szerszon napisał(a):Świetnie wiem, że "piłeś" do mnie, dlatego pozwoliłem sobie na lekką ironię. Nie mam patologicznej nienawiści do rowerzystów..mam patologiczną nienawiść do głupoty...a że rowerzyści są świetlanym przykładem ? Nie moja wina...

Paranoja ma to do siebie, że występujące w związku z nią urojenia są w jakiś sposób, nazwijmy to, logiczne - co paranoikowi bardzo przeszkadza w zrozumieniu, czym tak naprawdę jest dotknięty. Myślę, że Twoje uzasadnienie jest, bez ironii, całkiem logiczne. :-)

Cieszę się jednak, że w ten sposób tak naprawdę przyznajesz się, że twój stosunek do rowerzystów jest, delikatnie mówiąc, niezdrowy.
Zonaimad

Postprzez szerszon » środa 07 sierpnia 2013, 01:26

Abyśmy sie dobrze zrozumieli... mój stosunek jest "niezdrowy" nie tylko do rowerzystów, tylko wszelkiej maści użytkowników dróg..również kierowców i pieszych, którzy sobie na to zasługują.
Akurat Ty zwracasz uwagę na rowerzystów, bo sympatyzujesz z tym ruchem bardziej niz z pozostałymi grupami użytkowników i dlatego zwracasz na to uwagę.
szerszon

Postprzez Zonaimad » środa 07 sierpnia 2013, 03:16

szerszon napisał(a):Abyśmy sie dobrze zrozumieli... mój stosunek jest "niezdrowy" nie tylko do rowerzystów, tylko wszelkiej maści użytkowników dróg..również kierowców i pieszych,

Hmm... wcześniej pisałeś, że rowerzyści są świetlanym przykładem głupoty (cokolwiek nie miałoby to oznaczać). Czyli rozumiem, że według ciebie kierowcy i piesi też są "świetlanym przykładem" głupoty? A może wszyscy ludzie - z twoim wyjątkiem, oczywiście - są według ciebie głupi? :) Czyżbyś nienawidził jednak nie tylko rowerzystów, ale i całego świata? :)

szerszon napisał(a):Akurat Ty zwracasz uwagę na rowerzystów, bo sympatyzujesz z tym ruchem bardziej niz z pozostałymi grupami użytkowników i dlatego zwracasz na to uwagę.

Tylko, że to właśnie do rowerzystów najczęściej zdarza ci się ściągać dyskusje nawet całkowicie niezwiązane z rowerowymi tematami. :) Konkrety? Nawet teraz, kiedy rozmawiamy o tobie (a przynajmniej ja piszę na twój temat), ty za wszelką cenę ciągniesz temat tego, jacy to rowerzyści nie są paskudni. :wink:

Oczywiście jestem przekonany, i tu znów piszę bez cienia ironii, że na co dzień uważasz się za obiektywnego, fachowego komentatora drogowej rzeczywistości. Takiego, który zawsze opiera się na wieloletniej, chłodnej obserwacji drogowych realiów takimi, jakie naprawdę są - bez kierowania się niechęcią o emocjonalnym i nie do końca jasnym podłożu... prawda? :) Wszystkie twoje opinie są zawsze silnie ugruntowane i na wszystko masz bardzo proste i łatwe wyjaśnienie... co nie? :-)
Zonaimad

Postprzez szerszon » środa 07 sierpnia 2013, 07:53

Zonaimad napisał(a):1. Czyli rozumiem, że według ciebie kierowcy i piesi też są "świetlanym przykładem" głupoty?
2.A może wszyscy ludzie - z twoim wyjątkiem, oczywiście - są według ciebie głupi? :) Czyżbyś nienawidził jednak nie tylko rowerzystów, ale i całego świata? :)

3.Tylko, że to właśnie do rowerzystów najczęściej zdarza ci się ściągać dyskusje nawet całkowicie niezwiązane z rowerowymi tematami. :)
4.Konkrety? Nawet teraz, kiedy rozmawiamy o tobie (a przynajmniej ja piszę na twój temat), ty za wszelką cenę ciągniesz temat tego, jacy to rowerzyści nie są paskudni. :wink:

5.Oczywiście jestem przekonany, i tu znów piszę bez cienia ironii, że na co dzień uważasz się za obiektywnego, fachowego komentatora drogowej rzeczywistości. Takiego, który zawsze opiera się na wieloletniej, chłodnej obserwacji drogowych realiów takimi, jakie naprawdę są - bez kierowania się niechęcią o emocjonalnym i nie do końca jasnym podłożu... prawda? :) 6.Wszystkie twoje opinie są zawsze silnie ugruntowane i na wszystko masz bardzo proste i łatwe wyjaśnienie... co nie? :-)

1. A czy w pozostałych grupach wszyscy są idealni ?

2. Jakbyś miał wątpliwości ...kryterium jest poziom tzw głupoty, a nie ja vs reszta świata.

3. Przy dyskusji z userem , obu nam znanym, bo wymienianym przed paroma postami, tendencja była całkowicie odwrotna. User zasłaniał sie samochodowym bydłem.
dlatego bym uważał, kto tu ciągnie i w którą stronę

4. Cieszy mnie popularność,że niektórzy prawie śnią o mnie....
A dyskusja zmierza dlatego w stronę, jaką zmierza ponieważ jesteś mi znany z tematyki, jaką sie tu głównie zajmujesz.
Cała ta historia również wyniknęła na linii konfliktu rowerzyści vs bydło samochodowe.

5. Tu też. Pisałem,że jestem niepokorna bestią i bronie swoich poglądów, bez oglądania sie na tytuły starając opierać sie na PoRD.
Czy również uznasz,że mam chorobliwą nienawiść do parkujących, bo założyłem i prowadzę wątek o bezmyślnych kierowcach ? :wink:

6. A nie są ? Czepiam sie rowerzystów jeżdżących zgodnie z przepisami ?
Spokojnie...głupotę nazwę głupotą, chociażby była reprezentowana przez obecnie panująca modę i parcie na tzw "zachód"...
poczytaj inne wątki...może wtedy zrozumiesz....
szerszon

Postprzez cierpnik » środa 07 sierpnia 2013, 09:01

3.User się nie zasłaniał. User zwracał uwagę na wyolbrzymianie problemu jazdy po PdP, które nijak ma się do szkodliwości występującej przy wykroczeniach kierowców. W większości przypadków nawet tej szkodliwości nie ma.
6.Tak, czepiasz się. Tych co jadą jezdnią drogi z DDR po lewej stronie.
A pozostałych czepiasz się dla zasady. Bo przepis to przepis i nawet jak ujrzysz pieszego przechodzącego w niedozwolonym miejscu w Prypeci to uznasz to za głupotę.

User potrafi rozgraniczyć szkodliwość społeczną od jej braku. Mi przykładowo kompletnie nie przeszkadza jak kierowcy jadą na zielonej strzałce bez zatrzymania. Wystarczy, że robią to z głową a więc jadą z prędkością dostosowaną do widoczności i obecności pieszych. Kompletnie mi nie przeszkadza wyprzedzanie rowerzystów na PdP. Kompletnie mi nie przeszkadza przekraczanie durnych ograniczeń prędkości (a są takie tyle, że jest ich znacznie mniej niż twierdzą doświadczeni kierowcy).
cierpnik

Postprzez szerszon » środa 07 sierpnia 2013, 12:10

6.Tak, czepiasz się. Tych co jadą jezdnią drogi z DDR po lewej stronie.

User jest kompletnie zielony i nawet nie potrafi odróżnić strony drogi od kierunku jazdy...to jest dramat, a jak mu sie o tym delikatnie przypomni to wylatuje z bydłem i mordercami...
User potrafi rozgraniczyć szkodliwość społeczną od jej braku
.
Dowcip roku, a kto pisał "to rozjedź" ?
Mi przykładowo kompletnie nie przeszkadza jak kierowcy jadą na zielonej strzałce bez zatrzymania. Wystarczy, że robią to z głową a więc jadą z prędkością dostosowaną do widoczności i obecności pieszych. Kompletnie mi nie przeszkadza wyprzedzanie rowerzystów na PdP. Kompletnie mi nie przeszkadza przekraczanie durnych ograniczeń prędkości (a są takie tyle, że jest ich znacznie mniej niż twierdzą doświadczeni kierowcy).

Że user ma problemy z przepisami i olewczy do nich stosunek jest wiadome nie od dziś, ale żeby sie chwalić głupotą ???
Durne ograniczenia prędkości ? czyli user jest potencjalnym mordercą i bydłem nieprzestrzegającym przepisów ...taaa
Postawa godna pochwały na forum, gdzie wiadomości poszukują osoby zdające na PJ...i pisze taki potencjalny morderca,że ograniczenia prędkości są durne...
Jak są durne to zgłoś do zarządcy drogi ( albo sołtysa), ale jak są masz ich przestrzegać..
brak słów....
szerszon

Postprzez cierpnik » środa 07 sierpnia 2013, 18:10

szerszon napisał(a):1.User jest kompletnie zielony i nawet nie potrafi odróżnić strony drogi od kierunku jazdy...to jest dramat, a jak mu sie o tym delikatnie przypomni to wylatuje z bydłem i mordercami...
2.Dowcip roku, a kto pisał "to rozjedź" ?
3.Że user ma problemy z przepisami i olewczy do nich stosunek jest wiadome nie od dziś, ale żeby sie chwalić głupotą ???
4.Durne ograniczenia prędkości ? czyli user jest potencjalnym mordercą i bydłem nieprzestrzegającym przepisów ...taaa
5.Jak są durne to zgłoś do zarządcy drogi ( albo sołtysa), ale jak są masz ich przestrzegać..
brak słów....
1.W takim razie kompletnie zielony jest stwórca KWoRD. A może jednak Szerszon nie potrafi czytać ze zrozumieniem? A może jednak czyta tak by dla niego było wygodniej? Wszak jak jest DDR gdziekolwiek to jak Szerszon może jechać za pedałowcem i być zmuszany do jego wyprzedzania?
2.Tobie przeszkadzają ci "łamiący przepisy w Prypeci". Możesz ich w łatwy sposób wyeliminować. Nawet bezkarnie.
3.Szerszon wyjaśni w czym niebezpieczne jest przejechanie przez PdP bez zatrzymania na kompletnie pustym PdP.
4.Tak, durne. Polska przypadłość czyli pozostawione znaki po remontach. Teren zabudowany kilometry przed domkami. Teren zabudowany bez podwyższeń nawet jak droga jest odgrodzona kilkumetrowym murem z drutem kolczastym. I wiele wiele innych. Oczywiście Szerszon ma na to wszystko wytłumaczenie.
5.User zgłasza ze zmiennym skutkiem. Jak znaki po robotach znikają tak teren zabudowany jest jakiś magiczny. Pal licho jak na tej drodze może jeszcze jechać rowerzysta jezdnią. Ale jak pobocze jest szerokie, pasy ruchu ponadwymiarowe to jaki problem z podwyższeniem poza skrzyżowaniami i PdP bez sygnalizacji? Ano jest. Ponoć chodzi o bezpieczeństwo. A to polega na ustawieniu fotoradaru. I patrolu przed końcem terenu zabudowanego.
Albo np. droga przed remontem 80km/h. Po remoncie 60km/h. A po remoncie bezpieczeństwo lepsze (barierki, DDR) i ekrany dźwiękowe. Udało się podnieść do 70km/h.
cierpnik

Postprzez szerszon » środa 07 sierpnia 2013, 18:50

Nie będę tutaj rozwijał dyskusji na temat przepisów...wystarczy tylko napisać ,że zatrzymałeś sie na Art 1 Konwencji Wiedeńskiej i cała reszta jest dla Ciebie nie do ogarnięcia...oprócz głupoty jaką prezentujesz można dołożyć jeszcze olewczy stosunek do przepisów, bo przecież nic sie nie stało i wyzywanie wszystkich , kogo sie da od bydła i morderców...
Faktycznie , skoro jesteś tolerowany na tym forum to ja nie mam czego tu szukać...
Żegnam ozięble.
szerszon

Postprzez oskbelfer » środa 07 sierpnia 2013, 20:58

cierpnik, a kim Ty właściwie jesteś ?? bo żygac się chce jak czytam gości którzy pie... o konwencji z wiednia --- weź ją najpierw całą przeczytaj następnie poczytaj prd -- jak zrozumiesz to się odzywaj

forum schodzi na psy ------ co trzeci to pie... od rzeczy
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez Zonaimad » środa 07 sierpnia 2013, 23:01

szerszon napisał(a):Żegnam ozięble.

Szerszonie, jeśli to jeszcze przeczytasz, przyjmij moje najszczersze wyrazy szacunku za tę decyzję! :-)
Zonaimad

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka