Niestety kursy tylko na kat. B. Ale ogólnie ośrodek ma naprawdę dobrą opinię w mieście i naprawdę dużo osób po przeszkoleniu w nim zdaje za pierwszym razem! Jeszcze raz gorąco polecam!
przez lostek815 » poniedziałek 17 grudnia 2012, 22:28
przez lutudia » poniedziałek 05 sierpnia 2013, 23:47
przez AdamF » środa 23 grudnia 2015, 12:33
lutudia napisał(a):kategoria A:
- zdecydowanie polecam OSK Pionier (tylko kategorie A pochodne, czynny motocyklista)
- stanowczo odradzam OSK LOK
Kurs zaczęłam w LOK- nie mając porównania a mając zerowe doświadczenie z jednośladami. Dużo czynników wpływa na moją negatywną ocenę tego osrodka... jeśli zalezy Ci żeby nie wyjeździć godzin, nie chodzić na teorię to polecam. Nie wyegzekwujesz tego za co zapłacisz. Takie jest moje doświadczenie z tą szkołą. Dodam że właściciela mało obchodziła opinia kursanta i to co się dzieje podczas szkoleń.
Mi zależało na technicznym opanowaniu jazdy motocyklem, żeby z nim nie walczyć i nie tylko mieścić się w liniach i zdać egzamin).
Być czynną motocyklistką- długo o tym marzyłam.
Podsumowaniem mojej opini może być fakt, że po wielu godzinach w LOKu nie wiedziałam że istnieje coś takiego jak przeciwskręt, martwy ciąg, jak ważny jest dosiad itd... Wszystkiego tak naprawdę nauczyłam się na lekcjach dodatkowych w Pionierze. Zwieńczeniem mojej nauki w Pionierze było uznanie kolegów na egzaminie "Ty dobrze jeździsz, najlepiej z nas wszytskich sobie radzisz" Pierwsze podejście na nowych zasadach- zdany egzamin.
Dlaczego trafiłam do innej szkoły?
Odpowiedź prosta i krótka- stara szkoła nie odbierała telefonu jak powiedziałam że chce jeździć bo egzamin umówiłam.
przez OlaK » sobota 23 grudnia 2017, 08:10