Corsa

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Corsa

Postprzez superges » poniedziałek 16 maja 2005, 19:22

Witam;
Mam takie pytanie ucze się jeździć na fordzie fieście.
A egzamin będe zdawał na corsie i związku z tym mam pytanie które nasunął mi kolega mówiąc że wsteczny w corsie jest przy jedynce ( tak jak w BMW )?
Troche mi się to dziwne wydaje.
A druga sprawa to taka że wyczytałem na forum że na egzaminie trzeba mieć na placu włączone światła ? nawet jak będe zdawał w słoneczny dzień??
Z góry dzięki?
superges

Postprzez set » poniedziałek 16 maja 2005, 20:31

Wiele samochodow ma taki uklad. Wystarczy spojrzec na poczatku na dzwignie i zakodowac w jaki sposob nalezy biegi wrzucac.
Co do swiatel - zalezy od pogody, pory roku i egzaminatora. Najlepiej na poczatku spytac: "czy dzis jezdzimy na swiatlach po placu?". W tym okresie, podczas jazdy w ruchu miejskim, jesli pogoda szfankuje lub sciemnia sie lepiej wlacz je z wlasnej inicjatywy. Baaa, mozesz je wlaczyc od razu nawet jesli bedzie slonecznie. Duzo kierowcow jezdzi na swiatlach mijania przez caly rok i chwala im za to.
"Musicie byc mocni moca milosci, ktora jest potezniejsza niz smierc..." Jan Pawel II
Prawo jazdy kat. B zdane za 1 razem: 09.03.2005, odebrane: 21.03.2005
set

Postprzez wiruswww » poniedziałek 16 maja 2005, 22:10

A co w tym dziwnego że wsteczny przy jedynce? Np. Lanos też ma przy jedynce i wiele wiele innych. Co do świateł to po co światła w słoneczny dzień na placu? Ja trzy egzaminy miałem w okresie obowiązkowego używania świateł mijania i na każdym pytałem o światła egzaminatora i zawsze odpowiedź była jedna - NIE, na placu bez świteł.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez Sławek_18 » wtorek 17 maja 2005, 09:44

w jedynce to troche przesadzone. Zeby wrzucic wsteczny w tym przypadku trzeba podciagnac grzybek zabezpieczajacy.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez leila » czwartek 19 maja 2005, 20:48

zgadzam się ze Sławkiem, bo sama jeżdżę Corsa...wsteczny wrzucisz dopiero jak podniesiesz drążek i dociśniesz w stronę fotela kierowcy
Opel Corsa 1.2 City:)od 11.10 moja!!!!
leila

Powrót do Luźna gadka