Egzamin teoretyczny

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin teoretyczny

Postprzez ladygaga93 » poniedziałek 15 lipca 2013, 12:43

Witam. Zdawałem teorie na starych zasadach i nie mam materiałów do nowych testów 2013. Jakieś materiały w internecie, książki ? Z czego Wy się uczyliście i proszę o porady jakieś jak się przygotować do tego egzaminu.
ladygaga93

Re: Egzamin teoretyczny

Postprzez Anett » poniedziałek 15 lipca 2013, 22:30

Na B to cżęść pytań tu jest podana
Ja na A2 czytałam różne artykuły o motorach/motoryzacji etc
Kodeks drogowy + płytka z Credo
Efekt zdane za 1
Anett

Postprzez radika » środa 17 lipca 2013, 12:04

Nowa teoria to głównie kodeks drogowy.
Ja po 3 oblanym teoretycznym podeszłam do egzaminatora i wprost zapytałam jak mam się tego nauczyć. Poradził zakup kodeksu drogowego z komentarzem lub dla prawników ( LEX )
Kupiłam dla prawników.Koszt 9,50 zł a satysfakcja ze zdanego egzaminu bezcenna :-)

A jeśli chodzi o pytania z części specjalistycznej to budowana baza pytań przez internautów jest najlepszym źródłem wiedzy ;-) Praca zespołowa góry przenosi!
radika

Postprzez disaster » środa 17 lipca 2013, 16:18

Taaaa, a potem się czyta bzdury o rzekomym pytaniu o odpowietrzanie układu zasilania silnika o zapłonie samoczynnym.
Ty masz rację, a ja mam karabin.
disaster

Postprzez xyzgd » piątek 26 lipca 2013, 00:05

Polecam testy które są reklamowane na stronie głównej (płaciłam kilkanaście złotych, dostęp na 3 dni), opłaca się, bo warto poćwiczyć z filmikami. No i radzę poczytać też kodeks, albo jego opracowanie.

Nie jest wcale aż tak strasznie jak wszędzie na około trąbią, nie dajcie się przestraszyć ;)
xyzgd

Postprzez oskbelfer » piątek 26 lipca 2013, 21:08

disaster napisał(a):Taaaa, a potem się czyta bzdury o rzekomym pytaniu o odpowietrzanie układu zasilania silnika o zapłonie samoczynnym.

:) disaster - luzik, jak ktoś myśli, potrafi analizować, wyszukiwć informację, wyciągać własciwe wnioski a nie bezmyślnie klepać to i te pytania są pomocne :)

xyzgd napisał(a): No i radzę poczytać też kodeks, albo jego opracowanie.

Nie jest wcale aż tak strasznie jak wszędzie na około trąbią, nie dajcie się przestraszyć ;)

Jak widać :) są sensowni ludzie, kórzy potrafią napisać sensownie - a nie klepać jaki to egzamin trudny :)

Nowy egzamin jest łatwieszy od starego, pod warunkiem "czytania ze zrozumieniem" :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez disaster » sobota 27 lipca 2013, 01:36

oskbelfer napisał(a):
disaster napisał(a):Taaaa, a potem się czyta bzdury o rzekomym pytaniu o odpowietrzanie układu zasilania silnika o zapłonie samoczynnym.

:) disaster - luzik, jak ktoś myśli, potrafi analizować, wyszukiwć informację, wyciągać własciwe wnioski a nie bezmyślnie klepać to i te pytania są pomocne :)

Tak sobie czytam wypowiedzi kandydatów na kierowców, oraz prawników teoretyków i dochodzę do wniosku, że z tym jest bardzo krucho.
Ty masz rację, a ja mam karabin.
disaster

Postprzez oskbelfer » sobota 27 lipca 2013, 10:40

a wiesz, że ja też tak mam :) ale chyba jest jakieś światełko w tunelu --- popatrz na to forum --- kiedy ludzie "zdający" pytali tutaj o coś --- kiedy mieli wątpliwości, takie jak teraz ----- chyba jednak coś drgneło w nauczaniu ---- znaczy nie w nauczaniu tylko w samodzielnym uczeniu się a nie klepaniu 500 pytań z książeczki...
oskbelfer

Postprzez oskipelikan » środa 31 lipca 2013, 14:06

Ja miałem dzisiaj egzamin eoretyczny mialem wynik pozytywny.Wiec gdy zobaczyłem ze pozytwyny to wyszedłem a tam podobno trzeba wcisnąć zatwierdz a ja tego nie wcisnalem wiec wynik bedzie pozytywny czy nie wazny egzamin??
oskipelikan

Postprzez oskbelfer » środa 31 lipca 2013, 20:05

powinien być pozytywny :) a po co wychdzileś ? egzaminator Cie puścił czy uciekłeś ?
oskbelfer

Powrót do Egzamin na prawo jazdy