przez Leelaa » sobota 13 lipca 2013, 14:48
Ja miałam takie pytania:
1. Ile wynosi odpowiedni odstęp między samochodami w tunelu wynoszącym 600 m na terenie niezabudowanym?
a. 30m b. 40m c. 50m
2. Z jaką prędkością można poruszać się po autostradzie?
a. nie ma ograniczeń b. do 140km/h c. do 120km/h
3. Ile czasu trzeba przetrzymywać głowę osoby mającej drgawki?
a. minutę b. do przyjazdu zespołu ratowniczego c. aż drgawki ustaną
4. Jedziesz na wprost, samochód z naprzeciwka skręca w lewo. Czy musisz mu ustąpić pierwszeństwa?
TAK NIE
5. Czy widząc z naprzeciwka po drugiej stronie ulicy osobę pod wpływem alkoholu rozpoczniesz manewr wyprzedzania?
TAK NIE
6. Co należy zrobić, aby pedał hamulca wspomagany przez ABS odskoczył?
a. przetrzymywać pedał na stałym poziomie b. lekko puścić pedał c. wcisnąć pedał do oporu
7. Czy za znakiem zakazu zatrzymywania się można zatrzymać pojazd do 1 min.?
TAK NIE
8. Czy jadąc na drodze z pierwszeństwem przejazdu, widząc wjeżdżający szybko na naszą drogę pojazd z prawej strony, należy kontynuować jazdę?
TAK NIE
9. Jakiego koloru są kontrolki, po których zaświeceniu się należy powstrzymać się od dalszej jazdy?
a. zielonej b. czerwonej c. żółtej
10. Czy podjeżdżając do przejścia dla pieszych, widząc że samochód po prawej stronie jezdni zatrzymał się, możesz wyprzedzić go?
TAK NIE
11. Który ze znaków zakazu B-3, B-6, B-5 dotyczy pojazdów ciężarowych o masie nieprzekraczającej 3,5 t?
a. B-3 b. B-6 c. B-5
12. Gdzie należy umieścić dziecko do lat 12?
a. na tylnym siedzeniu zapięte pasami b. na kolanach kierowcy c. na przednim prawym siedzeniu w foteliku ochronnym
13. Czy mając zielone światło i widząc nadjeżdżający pojazd z prawej strony za sygnalizacją, należy mu ustąpić pierwszeństwa?
TAK NIE
14. Widząc znak A-4 możemy spodziewać się:
a. pierwszego zakrętu w lewo, drugiego w prawo b. kilka zakrętów, z których pierwszy jest w lewo c. dwa zakręty, z których pierwszy jest w lewo
15. Czy wyjeżdżając tyłem w prawo należy cały czas bacznie obserwować lewe lusterko?
TAK NIE
16. Czy zbliżając się do prawostronnego zwężenia jezdni z powodu robót drogowych, nie obowiązuje nas ustawiona przez robotników sygnalizacja świetlna?
TAK NIE
17. Czy podjeżdżając do torów kolejowych w porze nocnej, widząc nadjeżdżający z prawej pociąg, mamy obowiązek wyłączyć światła drogowe?
TAK NIE
18. Na drodze z pierwszeństwem przejazdu, widząc wyjeżdżający z prawej strony, z zajezdni, tramwaj, mamy obowiązek go przepuścić?
TAK NIE
19. Ile wynosi dopuszczalna prędkość poza terenem zabudowanym na drodze dwujezdniowej?
a. 100km/h b. 120km/h c. 90km/h
20. Widząc zielone światło na sygnalizacji ze strzałkami prosto i w lewo, możesz zawrócić?
TAK NIE
Więcej nie pamiętam. Zdałam za pierwszym razem 71/74. Myślę, że jedyny sposób to po prostu strzelać na wyczucie.
Ostatnio zmieniony środa 17 lipca 2013, 19:52 przez
Leelaa, łącznie zmieniany 1 raz
WORD Odlewnicza
28.V.2008 Teoria (pozytywny)
11.VI.2008 Praktyka (negatywny) łuk
03.VII.2008 Praktyka (negatywny) górka
29.VII.2008 Praktyka (negatywny) górka
PRZERWA
WORD Radarowa
08.VII.2013 Teoria (pozytywny) 71/74
13.VII.2013 Praktyka (negatywny) górka
16.VII.2013 Praktyka (pozytywny)