Egzamin na A...

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin na A...

Postprzez SERG » czwartek 28 kwietnia 2005, 19:47

Jak to jest na egzaminie na kat. A: stojąc naprzykład na światłach jak mamy podpierać motocykl tz, która noga ma spoczywać na ziemi. Czy są do tego jakieś wymagania czy można podpierać motor dowolna nogą?
SERG

Postprzez m16 » piątek 29 kwietnia 2005, 13:09

Musisz sie podpierac lewa noga a prawa trzymac caly czas na hamulcu.
Biegi redukuj odpowiednio wczesniej przed dojazdem do skrzyzowania bo naprzyklad w GNku 250 sie nie da 5 w dol przebic i musialem z 3 ruszac (dobrze, ze gosc nie zauwazyl :P).
Aha - i nie wybijaj na luz tylko trzymaj go na sprzegle na swiatlach bo sie potem mozesz z przekladaniem nog zamotac.
I tak jak mowilem najwazniejsze przebijaj biegi odpowiednio wczesniej (najlepiej z miedzygazem).
Pozdr. i powodzenia zycze :)
A - to podstawa - jest
B - taki mily dodatek - jest
C - ladne uzupelnienie kolekcji - moze kiedys ;)
m16

Postprzez SERG » sobota 30 kwietnia 2005, 21:20

A mam jeszcze jedno pytanie :
Przy skręcaniu na skrzyżowaniu w lewo, dojeżdrzając do skrzyżowania mam dojechać do osi jezdni przed skrętem czy nie?

BTS: Może to głupie pytanie, ale mam instruktora niezabardzo i co do tej kwestii musze się upewnić.
Jak to jest na egzaminie na kat.A egzaminatorzy też oblewają tak jak na kat.B??
SERG

Postprzez m16 » sobota 30 kwietnia 2005, 23:44

SERG napisał(a):A mam jeszcze jedno pytanie :
Przy skręcaniu na skrzyżowaniu w lewo, dojeżdrzając do skrzyżowania mam dojechać do osi jezdni przed skrętem czy nie?

Tak - ustawiasz sie przy osi. Tak samo w momecie zawracania jak juz dasz kierunek to robisz zjazd do lewej :)

SERG napisał(a):BTS: Może to głupie pytanie, ale mam instruktora niezabardzo i co do tej kwestii musze się upewnić.

Jak jeszcze moge w czyms pomoc to pytaj :)
SERG napisał(a):Jak to jest na egzaminie na kat.A egzaminatorzy też oblewają tak jak na kat.B??

Heh - dokladnie tak samo czyli w mysl zasady jak umiesz to zdasz a jak nie umiesz to nie zdasz :P

Ogolnie jesli jezdzisz w miare pewnie to powinienes zdac :)
Zadbaj tylko o to aby przed egzaminem przynajmniej raz sie przejechac na takiej machinie jak jest na egzaminie.
Wykozystaj dojazd do gorki na wyczucie sprzeta przed osemka czyli odpowiedni bieg i czy robic z gazem i sprzeglem czy bez.
A - to podstawa - jest
B - taki mily dodatek - jest
C - ladne uzupelnienie kolekcji - moze kiedys ;)
m16

Powrót do Egzamin na prawo jazdy