Egzamin praktyczny z kat. A - Rybnik

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Egzamin praktyczny z kat. A - Rybnik

Postprzez kodak » środa 29 maja 2013, 10:19

oskbelfer napisał(a):
tomcioel1 napisał(a):
oskbelfer napisał(a):Dlaczego tak twierdzę ? Dlatego że gdy rozmawiam z osobami zdającymi to waśnie tak mówią

o popatrz ... a od kiedy to wy wierzycie w to co mówią zdający ?????
to jakas nowość bo gdy ja podpieram się tym co mowią zdający to wy to generalnie negujecie twierdząc że wierzyc im nie można ...

Ty człowieku podpierasz się tymi, którzy mówią tylko jak jest trudno i jaki tgo egzaminator niedobry i oczywiście Twoja rada na to wszystko to pisanie odwołania.....

Wskaż minimum 3 posty w których napisałeś że egzaminator wydał prawidłową decyzję ( przy wyniku negatywnym) oraz swoją rade by osoba nie pisała odwołania gdyż jest np. nieprzygotowana, mija się z włąsciwą interpretacją itd....
To tyle do Ciebie człowieku :)

Odnośnie kategorii A -- tak jak pisali forumowicze mający przyjemność zdawać --- jest to do zrobienia, tylko trzeba by instruktor wyszkolił.

Ja osobiście nie mam żadnych problemów

slalom od 30 do 34 km/h robie

ominiecie przeszkody żadnym problemem nie jest wykonanie tego zadana - chyba najłatwiejszy element ( robie to od 50 do 75 km/h)

Inną kwestia jest stan nawierzchni --- zawsze robiłem na suchym asfalcie, na mokrym --- nie wypowiadam się --- a zdającym odmawiam ze względu na warunki atmosferyczne -- żadna osoba nie miała w związku z tym do mnie żadnych uwag :)

Myśłę że na kat A będzie coraz lepsza zdawalność...

Witam,

Widze ze wypowiada sie tutaj Pan egzaminator, ktoremu musze po czesci przyznac racje - ja w mojej karierze jako kierowca miałem okazje zdawac egzamin 3 razy gdyz posiadam 3 kategorie (zawsze udało mi sie zdac za pierwszym razem - ostatnio kat A po nowemu) i jakos nigdy nie zdarzyło mi sie trafic na "niedobrego egzaminatora"
Jasne kazdy z nas ma lepszy lub gorszy dzień! ale egzaminatorzy to tez normalni ludzie ktorzy maja swoja prace i sobie ja szanuja i wg mnie maja gdzieś użeranie sie z jakimis odwolaniami ale niestety maja wytyczne podyktowane przez przepisy ktorych musza sie trzymac a jak ktos jest nieprzygotowany badz popełni bład ktory skutkuje wynikiem negatywnym to co ten człowiek ma zrobic....sam za egzaminowanego wykonac zadanie? lub wbrew przepisom nie zauwazyc błedu i stracic prace?

Jeżeli chodzi o kat A to mam pytanie - czy mozna wydac wynik pozytywny bez wykonania omijania przeszkody ze wzgledu na złe warunki atmosferyczne?

Pozdrawiam.
kodak

Postprzez skov » środa 29 maja 2013, 10:56

Jeżeli chodzi o kat A to mam pytanie - czy mozna wydac wynik pozytywny bez wykonania omijania przeszkody ze wzgledu na złe warunki atmosferyczne?

nie może.

a co śnieg spadł czy lej trąby powietrznej przeszedł w tym miejscu?
skov

Postprzez tomcioel1 » środa 29 maja 2013, 10:58

oskbelfer napisał(a):Ty człowieku podpierasz się tymi, którzy mówią tylko jak jest trudno i jaki tgo egzaminator niedobry i oczywiście Twoja rada na to wszystko to pisanie odwołania.....

Wskaż minimum 3 posty w których napisałeś że egzaminator wydał prawidłową decyzję ( przy wyniku negatywnym) oraz swoją rade by osoba nie pisała odwołania gdyż jest np. nieprzygotowana, mija się z włąsciwą interpretacją itd....
To tyle do Ciebie człowieku

Ty człowieku ...jak jest egzamin przeprowadzony prawidłowo i bez żadnych niewlaściwych zachowań to chyba tak powinno być - za to dostajecie pieniądze i to nie małe , dadtkowych pochwał i listów gratulacyjnych się nie spodziewaj ...
Ale jeżeli zachowanie egzaminatora jest niewłaściwe bądż ocena niesłuszna to na cos takiego pozwolenia byc nie może - i każdą taką sytuację neguję pisząc tutaj również po to żeby wam na to zwrócić uwagę . i oczywiście w takim przypadku zachęcam do pisania odwołania BO KAŻDY MA DO TEGO PRAWO !!!! a to że tobie i twoim kolegom jest to nie na rękę ? to juz jest wasz problem - zachowujcie sie w porządku w stosunku do zdających to skarg nie będzie , a jeżeli juz będą to bezzasadne więc nie będziecie mieli z tego tytułu nieprzyjemności
Sam nieraz pośredniczylem w rozmowie z egz nadzorującym omawiając niejasności po to tez żeby od razu nie pisac skarg , zresztą serdecznie na takie rozmowy jestem zapraszany bo przeciez im zależy żeby skarg bylo jak najmniej...
I tyle do ciebie człowieku
tomcioel1

Postprzez kodak » środa 29 maja 2013, 11:13

skov napisał(a):

nie może.

a co śnieg spadł czy lej trąby powietrznej przeszedł w tym miejscu?

Pytam bo Pan egzaminator oskbelfer napisł: cyt.

"Inną kwestia jest stan nawierzchni --- zawsze robiłem na suchym asfalcie, na mokrym --- nie wypowiadam się --- a zdającym odmawiam ze względu na warunki atmosferyczne -- żadna osoba nie miała w związku z tym do mnie żadnych uwag"

wiec jak było mokro to odmówił przeprowadzenia egzaminu czy jak?
kodak

Postprzez skov » środa 29 maja 2013, 12:30

Dokładnie tak. Pan egzaminator oskbelfer ma prawo podjąć taką decyzję jeżeli uważa że warunki atmosferyczne uniemożliwiają prowadzenie egzaminów. :D
Osobiście uważam jednak, że mały deszczyk nie jest przeszkodą która uniemożliwia przeprowadzenie egzaminów.
skov

Postprzez oskbelfer » sobota 01 czerwca 2013, 16:13

skov czytałem gdzies w necie jak to "pannica" siadła na motór, pojechała do miasta, dostała zadanie hamowania awaryjnego, wyp......, potłukła rękę, egzaminator pytał czy wzywać karetkę --- "pannica" stwierdziła że nie , jest ok etc.... poszła do domu, z tatusiem się naradzili i robią teraz "syf" w wordzie ze egzaminator to czy tamto...., okazało się jeszcze ze coś sobie złamała....

nie chce mi się szukać linku....

po co jakiś "dziwny człowiek" ma mi zarzucać że to moja wina - "bo było mokro" ? :)

ludzie (znaczna ich część) za swoje braki umiejętności obwiniaja cały świat tylko nie siebie samych....
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez skov » sobota 01 czerwca 2013, 21:39

oskbelfer Zawsze w takim przypadku trzeba stosować maksymalny "dupochron" czyli albo wzywa się zespół ratownictwa medycznego albo zawozi się na pogotowie. Nie ma że "nic mi nie jest". Fachowiec zobaczy i oceni i będzie to fizycznie odnotowane, że zrobiłeś co mogłeś.
Deszcz kocha motocyklistów i każdemu wcześniej czy później przyjdzie się z nim zmierzyć. Zadania da się wykonać i na mokrym. Jak ktoś nie ogarnia to i na suchym się położy .
Jak masz asfalt na placu to bym się nie przejmował. Przy kostce bym się zastanawiał ale to nawet bez względu na aurę.
skov

Postprzez ks-rider » niedziela 02 czerwca 2013, 10:34

skov napisał(a):...Deszcz kocha motocyklistów i każdemu wcześniej czy później przyjdzie się z nim zmierzyć. Zadania da się wykonać i na mokrym. Jak ktoś nie ogarnia to i na suchym się położy .
Jak masz asfalt na placu to bym się nie przejmował. Przy kostce bym się zastanawiał ale to nawet bez względu na aurę.

Uwazam tak samo.

Co do kostki to rozgraniczyl bym jaka masz na mysli, bo jest ich kilka.

Na postce pollbrukowej mozna swobodnie i w deszczu, nie robi roznicy, czy mokra chy sucha.

:wink:
ks-rider

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy