Hejka,
udało mi się dziś zdać za 2 podejściem

(Siedlce, 70pkt)
powtórzyły mi się dwa pytanka z poprzedniego i kilka z tego forum m.in. o bagażach:) także dzięki:)
inne które zapamiętałam:
-policjant tyłem, czy można przejechać przez skrzyżowanie? nie
-linia ciągła, czy możesz wjechać na pas przeciwnego kierunku ruchu? nie
-omijanie samochodu na poboczu z naprzeciwka jedzie samochód, czy musisz uwzględnić ruch nadjeżdżającego pojazdu? tak
-niepełnosprawny wsiada do auta, czy musisz zachować szczególną ostrożność? tak
-bus pas, pod znakiem tabliczka obowiązuje od pon. do pt., czy możesz jechać po tym pasie w niedziele? tak
-skrzyżowanie, zawracamy, zielone światło, czy mamy obowiązek ustąpić tramwajowi który jedzie z naprzeciwka na wprost? (zaznaczyłam że tak, ale jak zapaliło się zielone światło to samochody ruszyły a tramwaj stał, więc nie jestem pewna czy to dobrze)
-czy możesz jechać dowolnym pasem ruchu w tunelu nie widząc żadnych samochodów (to się powtórzyło) nie (bo prawym)
-żółte światło na sygnalizatorze, czy następnie zapali się zielone? nie (czerwone)
-czy masz obowiązek włączyć kierunkowskaz zjeżdżając z kończącego się pasa rozbiegowego? tak
-omijamy autobus z którego wysiadają pasażerowie, ktoś wychodzi zza autobusu czy masz obowiązek ostrzec o niebezpieczeństwie dając sygnał dźwiękowy? nie (pieszy widział nasz pojazd, a my mieliśmy jeszcze dość drogi żeby się zatrzymać)
-na pasie obok samochód zatrzymuje się żeby przepościć pieszego czy również musimy się zatrzymać? tak
-tramwaj stoi na przystanku bez wysepki, pasażerowie już wsiedli, czy możesz ruszyć dopiero jak tramwaj odjedzie? zaznaczyłam że tak, ale nie jestem pewna
-znak a-8 czy oznacza że zbliżasz sie do skrzyżowania gdzie ruch odbywa sie dookoła wyspy w kierunku wskazanym na znaku? tak
- wyprzedzają nas pojazdy, czy musisz w takiej sytuacji kontrolować drogę patrzą w lusterkach wstecznych? tak
-dojeżdżamy do znaku koniec obszaru zabudowanego, czy możesz przyspieszyć (już miałam kliknąć "tak", a tu nagle wyprzedza nas samochód, czyli NIE (oglądajcie filmiki do końca:)
abc (nie pamiętam wariantów tylko odpowiedzi, a na pewno miałam dobrze wszystkie abc)
-tabliczka z nazwą miejscowości, pod nią znak ograniczenie do 60, ile możesz jechać max za tym znakiem? odp. całą dobę 60km
-jak musi przewożony ładunek? odp. nie może naruszać stateczności pojazdu
-co uniemożliwia bezpieczny udział w ruchu drogowym? odp, przepalona żarówka tylnego kierunkowskazu
-jaki dokument musisz mieć prowadząc pojazd? odp. prawo jazdy
-czym można parkować całym obwodem na chodniku? odp samochodem osobowy (jeszcze było osobowym z przyczepą i ciężarowym)
-jak długo musisz reanimować dziecko? odp. do chwili pojawienia się spontanicznego czynnosci życiowych
-co powodują niewyregulowane reflektory świateł? odp. mniejszy kąt widzenia
powodzonka wszystkim życzę