przez misiaa1923 » poniedziałek 06 maja 2013, 16:49
przez biluyoung » poniedziałek 06 maja 2013, 16:58
misiaa1923 napisał(a):Czy zachowanie szczególnej ostrożności oznacza jazdę z prędkością nieprzekraczającą 30 km tak lub nie?
przez misiaa1923 » poniedziałek 06 maja 2013, 17:01
przez misiaa1923 » poniedziałek 06 maja 2013, 17:09
przez Nekuu » poniedziałek 06 maja 2013, 18:12
misiaa1923 napisał(a):Przy złamaniu otwartym należy:
a) przyłożyć watę
b) zabezpieczyć najbliższe stawy
c) naprostować kość
przez MarekM » poniedziałek 06 maja 2013, 18:55
kada napisał(a):Nekuu napisał(a):Proszę o podanie właściwej odpowiedzi.
Zdjęcie znaku D-18 (Parking) bez dodatkowej tabliczki. Jak można zaparkować pojazd na jezdni:
a)prostopadle do krawędzi jezdni
b)równolegle do krawędzi jezdni
c)skośnie do krawędzi jezdni
przez kada » poniedziałek 06 maja 2013, 19:20
przez kada » poniedziałek 06 maja 2013, 19:39
szerszon napisał(a):jak to nie ?ewelinka89 napisał(a):5. Czy po znieczuleniu miejscowym po wyrwaniu zęba można kierować? T/N![]()
Morda była trochę sztywna, ale żadnych skutków ubocznych...
bez przesady...ale pytania...
przez Nekuu » poniedziałek 06 maja 2013, 19:55
Nekuu napisał(a):Jeszcze te pytania nie są dla mnie jasne. Proszę o odpowiedź.
1)Pieszy zostaje potrącony przez pojazd, wytacza się na jezdnię. Czy mam uniemożliwić kierowcy dalszą jazdę poprzez zaciągnięcie hamulca ręcznego? Tak/Nie
2)Kiedy należy stosować opaskę uciskową?
a) Krwotok
b) zmiażdzenie kończyny
c) wylewanie się jakiegoś płynu z ucha
3) U której osoby nie zastosowałbyś defibrylatora?
a) kobiety w ciąży
b) dziecka poniżej 1 roku życia
c) osoby niepełnosprawnej
4)Znak zwężenia jezdni (A-12a) oraz znak zakazu pierwszeństwo dla nadjeżdzających z przeciwka (B-31) pytanie: Czy możesz jechać jeśli nie zmusi to samochodu z naprzeciwka do zatrzymania się? Tak/Nie
5)Na filmie przejazd przez skrzyżowanie na zielonym świetle. Czy w tej sytuacji jesteś zobowiązany zmniejszyć prędkość? Tak/Nie
6)Mam zielone światło, zaraz za nim tory tramwajowe. Czy mam obowiązek zwolnić? Tak/Nie
7) Skrzyżowanie oznaczone znakiem A-5 (skrzyżowanie dróg). Czy za tym znakiem będziesz spodziewać się innych znaków określających pierwszeństwo przejazdu na skrzyżowaniu? Tak/NieJedziemy drogą widzimy znak A-17(uwaga dzieci). Czy w tym miejscu możemy spodziewać się przejścia dla pieszych? Tak/Nie
przez paulisian » poniedziałek 06 maja 2013, 20:05
przez Nekuu » poniedziałek 06 maja 2013, 21:36
przez biluyoung » poniedziałek 06 maja 2013, 21:54
Nekuu napisał(a):A tutaj jaka będzie prawidłowa odpowiedź?
Gdy jedziemy droga szybkiego ruchu we mgle na jakie znaki patrzymy ?
a) Pionowe
b) Poziome
c) nie pamiętam
przez kada » poniedziałek 06 maja 2013, 22:22
Nekuu napisał(a):Nekuu napisał(a):Jeszcze te pytania nie są dla mnie jasne. Proszę o odpowiedź.
1)Pieszy zostaje potrącony przez pojazd, wytacza się na jezdnię. Czy mam uniemożliwić kierowcy dalszą jazdę poprzez zaciągnięcie hamulca ręcznego? Tak/Nie
(nie możemy pozwolić,żeby kierowca odjechał)
2)Kiedy należy stosować opaskę uciskową?
a) Krwotok
b) zmiażdzenie kończyny
c) wylewanie się jakiegoś płynu z ucha
3) U której osoby nie zastosowałbyś defibrylatora?
a) kobiety w ciąży
b) dziecka poniżej 1 roku życia
c) osoby niepełnosprawnej
4)Znak zwężenia jezdni (A-12a) oraz znak zakazu pierwszeństwo dla nadjeżdzających z przeciwka (B-31) pytanie: Czy możesz jechać jeśli nie zmusi to samochodu z naprzeciwka do zatrzymania się? Tak/Nie
5)Na filmie przejazd przez skrzyżowanie na zielonym świetle. Czy w tej sytuacji jesteś zobowiązany zmniejszyć prędkość? Tak/Nie
6)Mam zielone światło, zaraz za nim tory tramwajowe. Czy mam obowiązek zwolnić? Tak/Nie
(Wszystkie przepisy dotyczące przejazdów kolejowych mają również zastosowanie na torowiskach tramwajowych)
7) Skrzyżowanie oznaczone znakiem A-5 (skrzyżowanie dróg). Czy za tym znakiem będziesz spodziewać się innych znaków określających pierwszeństwo przejazdu na skrzyżowaniu? Tak/Nie
(wydaje mi się,że NIE bo już sam znak - skrzyżowanie dróg równorzędnych - ostrzega o pierwszeństwie przejazdu pojazdów nadjeżdżających z prawej strony)Jedziemy drogą widzimy znak A-17(uwaga dzieci). Czy w tym miejscu możemy spodziewać się przejścia dla pieszych? Tak/Nie
Pomoże ktoś, jutro egzamin.
przez carolotta » poniedziałek 06 maja 2013, 23:23
misiaa1923 napisał(a):Był filmik gdzie jechał samochód z prędkością 50 km na godzinę i nagle chcę wejść na drogę pieszy, nie był to teren zabudowany i pytanie brzmi czy musimy ustąpić mu pierwszeństwa tak lub nie??
przez kasiek3310 » wtorek 07 maja 2013, 13:37