w czwartek udało mi się zdać egzamin za pierwszym podejściem

1.Czy samochód pozostawiony na drodze poza obszarem zabudowania powinien mieć włączone światła postojowe/pozycyjne? (filmik droga nieoświetlona)
TAK
2. Jadę przez skrzyżowanie, mam zielone światło s-2, przede mną przejeżdżają normalnie samochody i pytanie czy muszę zmniejszyć prędkość ?
NIE
3. Czy w czasie godziny od znieczulenia miejscowego np. po wyrwaniu zęba można prowadzić samochód?
NIE
4.Czy na drodze jednokierunkowej można cofać?
TAK
5. Czy należy się zatrzymać dokładnie w tym miejscu? (policjant wskazujący miejsce zatrzymania)
TAK
8. Czy w tej sytuacji zastosujesz zasadę ograniczonego zaufania? (na ulicę wlatuje słabo widoczna piłka)
TAK
9. Czy w tym miejscu możesz spodziewać się opadów deszczu? (mijasz znak "oszronienie jezdni")
NIE
10. Policjant stojący bokiem, macha prawą ręką, Czy można wjechać przy takiej postawie –
NIE.
11. Czy ułożenie kogoś po wypadku komunikacyjnym na płaskiej powierzchni jest prawidłowe?
TAK
13. Mamy most ( krótki ) przed mostem znak drogowy wskazujący o rzece tuż za mostem tablica miejscowości i pytanie : Czy można zawrócić od razu po przekroczeniu znaku
NIE
14.Czy zażywanie amfetaminy może spowodować agresywne i nieprzewidywalne zachowanie"?
TAK
15. Czy na skrzyżowaniu możesz zawrócić? sygnalizacja s-2, zielone światło, ( znak zakazu skrętu w lewo )
NIE
16. Czy w tej sytuacji można ominąć przeszkodę zachowując odpowiednią odległość? (droga jednojezdniowa, dwa pasy, ruch obustronny, przerywana linia, jedziemy prawą stroną drogi, przed nami samochód stoi na ulicy, ma włączone światła awaryjne - i tu dylemat, bo niby można, byla przerywana, ale obok jechał sznur samochodów z naprzeciwka i było bardzo mało miejsca) zaznaczylam TAK
17.Czy znaki poziome w kształcie trójkątów informują o bezwarunkowym zatrzymaniu się?
NIE (bo informują o warunkowym zatrzymaniu)
18.Do czego służy poduszka powietrzna?
a) Zabezpiecza przed uszkodzeniem samochód
b) Zmniejsza obrażenia pasażera podczas wypadku
c) Zapewnia brak jakichkolwiek obrażeń podczas wypadku
20.Prawo jazdy kat. B uprawnia do kierowania zespołem pojazdów o DMC:
a) samochodem ciężarowym o DMC 2t z przyczepą lekką
b) ciągnikiem rolniczym z dwoma przyczepami
c) samochodem osobowym z przyczepą o łącznej DMC 4,5t.
21.Czy ustawienie świateł mijania powinno być :
a) ustawione do 30 m widoczności
b)ustawione symetrycznie
c) ustawione asymetrycznie
22. Jaka odległość należy zachować przy wyprzedzaniu motorowerzysty ?
a)1m
b)0,5 m
c)bezpieczną
23. Czy jako kierujący możesz oddalić się od pojazdu którego silnik jest w ruchu?
a)tak
b)tak-do 1 minuty,
c)NIE
23. W jakich godzinach prędkość 50km/h obowiązuje w terenie zabudowanym :
a)od świtu do zmierzchu
b)23:00-5:00
c)5:00-23:00
24. Kiedy można włączyć światła przeciwmgłowe tylne:
a) gdy widoczność ograniczona jest na odległość mniejszą niż 100m
b) podczas deszczu, gdy widoczność ograniczona jest na odległość mniejszą niż 60m
c) podczas intensywnych opadów śniegu, gdy widoczność ograniczona jest na odległość mniejszą niż 40m
nie pamiętam dokladnie odpowiedzi i nie wiem, czy jest dobrze
25.Czy kierując samochodem w terenie zabudowanym powinniśmy :
a) Patrzeć tylko przed siebie
b) Obserwować drogę i jej otoczenie
c) Nie pamiętam
26. Czy apteczka jest obowiązkowym wyposażeniem samochodu osobowego?
a) tak
b) nie, ale jest zalecana
c) tak, jeśli w samochodzie przewożone są dzieci
27. Czy jesteś zobowiązany udzielić pierwszej pomocy ofiarom na miejscu wypadku?
a) nie, gdyż może to zrobić tylko personel medyczny
b) tak, gdyż każdy może przeprowadzić część działań ratowniczych
c) nie bo może mnie czekać odpowiedzialność karna czy cos takiego
29. Co należy mieć podczas prowadzenia wypożyczonego pojazdu za granicą?:
a) kartę pojazdu
b) uprawnienie do kierowania pojazdem
c) ubezpieczenie autocasco
chciałam podziękować wszystkim wstawiającym tu pytania, dzięki wam zdałam!

Życzę powodzenia na egzaminie !