przez esmeene » poniedziałek 08 kwietnia 2013, 21:19
przez esmeene » poniedziałek 08 kwietnia 2013, 21:32
przez Donat » poniedziałek 08 kwietnia 2013, 21:38
przez paulisian » wtorek 09 kwietnia 2013, 15:35
Donat napisał(a):Może ktoś potwierdzić na 100% z tym wzniesieniem?
Bo na wzniesieniu lub gdy jest znak niebezpieczny zakręt to jest tak ze można wyprzedzać tylko z LEWEJ strony, a TYLKO z prawej jest zabronione (oczywiście jeżeli wyprzedzanie z lewej strony nie zmusi nas na wjechanie na pas przeciwny, czyli chodzi o sytuację gdy jedziemy drogą dwu-trzypasmową w jednym kierunku!)
I jak jest z prawo jazdy?Po jakim okresie przebywania na tereniu RP można je dostać?
przez jasper1 » wtorek 09 kwietnia 2013, 15:38
Donat napisał(a):Nie możesz wyprzedzić roweru na przejeździe kolejowym na 100%
Może ktoś potwierdzić na 100% z tym wzniesieniem?
Bo na wzniesieniu lub gdy jest znak niebezpieczny zakręt to jest tak ze można wyprzedzać tylko z LEWEJ strony, a TYLKO z prawej jest zabronione (oczywiście jeżeli wyprzedzanie z lewej strony nie zmusi nas na wjechanie na pas przeciwny, czyli chodzi o sytuację gdy jedziemy drogą dwu-trzypasmową w jednym kierunku!)
I jak jest z prawo jazdy?Po jakim okresie przebywania na tereniu RP można je dostać?
przez robert1995240 » wtorek 09 kwietnia 2013, 18:34
przez RuNNer » wtorek 09 kwietnia 2013, 21:28
przez aGuskanS » środa 10 kwietnia 2013, 09:40
przez ePrawoJazdynet » środa 10 kwietnia 2013, 13:10
przez Donat » środa 10 kwietnia 2013, 14:01
przez matrix329 » środa 10 kwietnia 2013, 16:39
przez martyna575 » środa 10 kwietnia 2013, 17:06
przez Donat » środa 10 kwietnia 2013, 17:27
przez martyna575 » środa 10 kwietnia 2013, 17:41
przez martyna575 » środa 10 kwietnia 2013, 17:55
Donat napisał(a):14. Czy muszę po tej drodze cały czas jechać prosto? (znak - droga jednokierunkowa)
Odp: Nie
Na pewno duobrze? mógłbyś uzasadnić?
PROSZĘ WAS O POMOC, BO JUZ 3 RAZY NIE ZDALEM, BLAGAM!!!
NIE OMINAJCIE TEGO, JAK KTOS WIE NIECH SIĘ WYPOWIE!!
Dziś zdawałem teorie 3 raz, miałem wyniki 65, 64 i dziś 66 punktów
Większość pytań rozwiązyłem bez żadnych wątpliwości jednak do kilku mam nad którymi długo się zastanawiałem i zapamnietałem
!.Czy w tej sytuacji może użyć sygnały dźwiękowego (przed nami jedzie tramwaj przecina nasz tor jazdy raptem, gwałtownie przed nami sie zatrzymuje.Zaznaczyłem NIE, bo uznałem że wystarczy ze się zatrzymamy, własnie to kontrowersyjne pytanie i nie wiem co powinno być dobrze,bo niby mogę ostrzeć innych o niebezpieczeństwie ale z drugiej strony według mnie wystarczy jak się zatrzymam)
2.Widziałem to pytanie juz kilka razy w necie i nigdzie nie ma jasnej odpowiedzi, akurat mi sie trafiło..Oto to pytanie -> Osoba wypadkowa jechała na motorze, ma głowę w zanurzoną w kałuży, czy tam ma głowę w kałuży (ale na zdjęcie w kosku dopiero o tym pomyślałem teraz...) i może u niej występować uraz kręgosłupu i czy można ją poruszyć/przeniesieć.Bo u osób u których moze wystepowac uraz kregoslupu nie mozna ruszac ale tutaj mial glowe zanurzona w kaluzy/albo po prostu w kaluzy i zaznaczyłem TAK
3.Idzie kolumna pieszych wsrod nich znajduja sie dzieci czy trzeba zachowac ostroznosc?zaznaczylem TAK
4.Jest znak A-30(inne niebezpieczenstwa) i pod nim T-13 koleiny i pytanie -> Czy zmieniajac pas ruchu za tym znakiem mozna cos tam z nawierzchnia (ze bedzie nam przeszkadzala w jezdzie czy cos takiego, nie pamietam dokladnie moze ktos mial to pytanie to molgby jeszcze raz je napisac).Zaznaczylem TAK
5.Czy jezeli przewozimy ladunek w samochodzie osobowym to:
A)jakas glupota
B)nie moze zaslaniac drogi (badz kawalka drogi bylo)
C)nie moze zaslaniac w niewielkim stopniu tablic rejestracyjnych
Idiotyczne pytanie, wedlug mnie odp B i C są poprawne...Zaznaczylem C.
6.Jadę drogą jednokierunkową dwupasmową jest nakaz skrętu w prawo i czy mogę skręcić z jakiego chce pasu (zaznaczylem TAK i tego jestem wrecz pewny ale wole sie upewnic)
7.Jednokierunkowa i czy można wyprzedzać z prawej strony (z 4 pasy ruchu, lecz na górze jest sygnalizacja świetla i znak którego nie ma w kodeksie nawet, jakiś trójkąt czerwony na czarnym tle coś takiego, pierwszy raz na oczy coś takiego widziałem poszukam się go doszukać )
Mógłby ktoś napisac jakie powinny byc poprawne odpowiedzi?Wydaje mi sie ze zwalilem z tym tramwajem i urazem kregoslupa....Walone podchwytliwe pytania
Proszę o pomoc w ustaleniu poprawnych odpowiedzi!
==
14. czy możemy jeżdzić mając włączone światła dzienne po zmierzchu dobrze oświetloną drogą
Jaka poprawna odp?Według mnie TAK, co sądzicie?
10. krwawienie z przedramienia :
a) unieść rękę powyżej linii serca
b) założyć opaskę uciskową powyżej miejsca krwawienia
c) zrobić opatrunek z jałowej gazy ( coś w tym stylu )
Będzie A prawda?
PROSZĘ O POMOC W USTALENIU ODP NA PYTANIA OD 1-7 CO MIALEM NA EGZAMINIE, ORAZ W TYCH CO TU PODALEM, PROSZĘ WRECZ BLAGAM!!