Egzamin A+B Tarnów

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin A+B Tarnów

Postprzez m16 » niedziela 03 kwietnia 2005, 14:10

Witam wszystkich.
Wczoraj w godzinach rannych zapisalem sie na moj pierwszy egzamin :D
Date wyznaczono mi na 09.04.2005r. na 8:00. Zdawac mam teorie +praktyke AB. I teraz zaczynaja sie pytania.
Jesli zdaje teorie na 2 kat. to ile bede mial pytan i ile bledow moge zrobic ?
Jak sie nie denerwowac ? :mrgreen:
Jak sie ubrac na egzamin ? Tak jak na codzien czy moze ze wzgedu na A w pelny stroj motocyklowy ?
Czy mozna wziasc wlasny kask ? A jesli nie to przynajmniej kominiarke ?
Czy w Tarnowie wolno przestawiac lusterka w dol na placu ?
Ogolnie na co zwrocic uwage i na co uwazac ?
Czy jesli nie zdam to moge sie odrazu zapisac na kolejny egzamin ?
Kiedy najlepiej wykupic dodatkowe godzinki na samochod i ile ? (myslalem o 2 w piatek wieczorkiem)

Sorka, ze tak nudze ale to naprawde moj pierwszy egzamin ;)
Pozdrawiam
m16

Postprzez m16 » niedziela 03 kwietnia 2005, 14:12

Jeszcze mi sie przypomnialo ;)
Jaka jest kolejnosc manewrow na A ? I czego wymagaja w Tarnowie na slalomie i osemce ? (kierunki, machanie glowa itp)

Aha - i czy znacie moze jakis OSK gdzie mozna wykupic godzinki dodatkowe na suzuki GN 250 po placu ?
m16

niedoinformowany

Postprzez Mikolaj » niedziela 03 kwietnia 2005, 15:06

Te pytania to powinienes skierowac do instruktora swojego. Za to mu przeciez zapłaciłeś . On powinien znac odpowiedzi na wszystkie Twoje wątpliwości.
instr T-ów
Mikolaj

Postprzez m16 » niedziela 03 kwietnia 2005, 15:38

Tylko, ze kurs juz skonczylem :/
m16

zasady egzaminowania

Postprzez Mikolaj » niedziela 03 kwietnia 2005, 19:45

To znaczy ze kurs skonczyłes niedouczony.Takie wiadomosci trzeba miec po skonczeniu kursu . Więc albo Ty chodziłes do byle jakiego OSK , albo nie uczęszczałes na wszystkie zajęcia ( w takim przypadku tez byle jaki OSK , bo nie powinien dać Ci zaświadczenia o ukończeniu kursu jeśli nie uczestniczyłeś we wszystkich zajęciach.

instr. Tarnów (tego DOBREGO ośrodka :D :D :D :D :D :D )
Mikolaj

Postprzez set » niedziela 03 kwietnia 2005, 20:13

Moze zamiast wypominac mu jaki to jest niedouczony zechcialbys odpowiedziec na czesc jego pytan skoro jestes instruktorem. No chyba ze za darmo tego nie robisz.
Na kategorie A nie zdawalem, ale z tego co wiem jest 12 pytan podczas egzaminu teoretycznego. Maksymalnie mozesz popelnic 2 bledy. Na kategorie B ten sam prog punktowy, ale 18 pytan. (edit: ella ma racje, zerknij tutaj: http://www.word.lublin.pl/?cnt=egzaminteoretyczny).
Jak sie nie denerwowac? Ano zagladnij sobie do topicu w dziale "Najczesciej zadawane pytania":
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1955
Od siebie moge dodac, ze psychika odgrywa glowna role. Mi sie udalo zapomniec, ze mam egzamin i pewnie dzieki temu zdalem - podeszlem do niego bez nerwow. Wyjdz z zalozenia, ze jak zdasz to bedzie super a jak nie to zdasz innym razem.
Co do lusterek na placu, zagladnij do tematu "Relacje po egzaminie", moze ktos pisal cos na ten temat. W roznych WORDach jest roznie. W Lublinie mozna ustawiac lusterka bez problemu...
Jesli nie zdasz (tfuu) - mozesz sie zapisac od razu na kolejny egzamin.
Dodatkowe godziny najlepiej wykupic w dniu egzaminu jesli egzamin masz na pozniejsza godzine lub w przed dzien. Co do ilosci godzin to wykup tyle ile potrzebujesz. Nie wiem jak jezdzisz wiec trudno powiedziec ... Mi wystarczyly 2h dla dowartosciowania sie przed egzaminem.
Ostatnio zmieniony niedziela 03 kwietnia 2005, 20:22 przez set, łącznie zmieniany 1 raz
"Musicie byc mocni moca milosci, ktora jest potezniejsza niz smierc..." Jan Pawel II
Prawo jazdy kat. B zdane za 1 razem: 09.03.2005, odebrane: 21.03.2005
set

Postprzez ella » niedziela 03 kwietnia 2005, 20:14

Jaka jest kolejnosc manewrow na A ? I czego wymagaja w Tarnowie na slalomie i osemce ? (kierunki, machanie glowa itp)

Jak już faktycznie nie dowiedziałeś sie tego od instruktora :( to opis egzaminu i to na dodatek z Tarnowa przeczytasz tutaj.

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1435

Co do ubioru, najlepiej jakbyś sam pojechał do WORD i popatrzył jak są ubrani i jak zdają inni na kategorię A.
Czy jesli nie zdam to moge sie odrazu zapisac na kolejny egzamin ?

Jak nie zdasz możesz zapisać się od razu na następny egzamin. Chyba, że nie zdasz trzeci raz to musisz wykupić dodatkowe godziny i z zaświadczeniem z OSK udać się do WORD i zapisać na następny.
Kiedy najlepiej wykupic dodatkowe godzinki na samochod i ile ? (myslalem o 2 w piatek wieczorkiem)

OK.
ella
Moderator

Postprzez m16 » poniedziałek 04 kwietnia 2005, 09:31

WItam
Dzieki wszystkim za pomoc :)
PS: Mikolaj - w ktorej szkole uczysz i czy macie GNke250 ? Bo jesli tak to chetnie was odwiedze ;)
m16

Postprzez ella » poniedziałek 04 kwietnia 2005, 13:42

Na kategorię A tez masz 18 pytań. Jak zdajesz dwie kategorie na raz to masz przedłużony czas o 10 minut i dwa komplety pytań
Możliwe jest również zdawanie egzaminu na więcej niż jedną kategorię prawa jazdy - wówczas na ekranie komputera wyświetlany jest więcej niż jeden test.

Testy jednej kategorii należy rozwiązać w ciągu 25 min. W przypadku zdawania na dwie kategorie czas egzaminu przedłużony jest o 10 min.
ella
Moderator

Postprzez m16 » poniedziałek 04 kwietnia 2005, 14:05

ella napisał(a):Na kategorię A tez masz 18 pytań. Jak zdajesz dwie kategorie na raz to masz przedłużony czas o 10 minut i dwa komplety pytań

Yyyy - czyli, ze mam 36 pytan ? :shock:
czy moze 18 +6 = 24 ? I z tego co slyszalem moge zrobic w tedy 3 bledy ?
m16

Postprzez Cubaza » poniedziałek 04 kwietnia 2005, 19:19

No to ja powiem tak. Jestem z Tarnowa i punkty w których musisz uważać to skrzyżowanie na słonecznej i ustawiania na pasach na tym skrzyżowaniu. Tam napewno byłeś. A co do lusterek to tak możesz ustawić nisko ale módl się abyś nie wybrał corsy z lusterkami elektrycznymi bo tam się nie da ustawić tak nisko lusterek. Chyba, że dobrze umiesz plac to nie masz się czego przejmować. Pozdrawiam
Cubaza

Postprzez ella » czwartek 07 kwietnia 2005, 11:59

czy moze 18 +6 = 24 ? I z tego co slyszalem moge zrobic w tedy 3 bledy ?

m16, to jest odpowiedź na twoje pytanie z warszawskiego WORD.

egzamin teoretyczny na kategorie A i B obejmuje 18 pytań na kat. B i 6 pytań na kat. A.
Zarówno w kategorii A jak i B można w 18 pytaniach popełnić błędy tylko w 2 pytaniach, przy czym dla kategorii A liczone jest 12 pierwszych pytań z kat. B i 6 dodatkowych z kat. A. łączny czas trawania egzaminu wynosi 35 minut.

kierownik Wydziału RiNEP
WORD Warszawa
ella
Moderator

Postprzez m16 » czwartek 07 kwietnia 2005, 12:12

Dzieki serdeczne :)
Dzisiaj jezdzilem jeszcze rano 2 godzinki (z czego godzinke po polacu).
Jak jade na wyczucie to jest ok ale jak zaczynam kombinowac z tyczkami itp to juz calkiem mi nie wychodzi ;/
Poza cofaniem na luku i wjazdem tylem nie jest zle ;)
m16

Postprzez m16 » sobota 09 kwietnia 2005, 10:35

No to tak :D
teoria - 1 blad na kazda kategorie - zdane
B - oblane na luku
A - zaliczone ;)

Podpisalem taki papierek, ze rezygnuje z B i prosze o wydanie A.
Podobno przy odbiorze prawka mam sie upomnie o ksero dokumentow i dopiero moge isc zdawac B.

Ludzie drzyjcie - za jakies 3 tyg wyjezdrzam :D

PS: A mowie, ze sie nie da zdac od strzala...

PSS: Egzaminatorzy na maxa mili - az sie zdziwilem
m16

Postprzez Cubaza » sobota 09 kwietnia 2005, 13:12

Gratuluje
Cubaza

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy