Zapamiętane pytania z egzaminu teorii na kat.B

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Zapamiętane pytania z egzaminu teorii na kat.B

Postprzez Ewciaaa » wtorek 02 kwietnia 2013, 13:04

Dziś miałam kolejny egzamin, niestety wynik negatywny. moje kilka pytań, które pamiętam:
1. filmik: staje przed pasami, idą piesi z przeciwnej strony stoi tramwaj. Filmik zatrzymał się w trakcie gdy piesi jeszcze byli na pasach. Czy mogę ruszyć przed tramwajem? t/n

2. zdjęcie: jestem tuż przed pasami. przy pasach stoją piesi, nie wiadomo czy chcą wejść czy tylko sobie tak stoją. Czy mam zmniejszyć prędkość? t/n

3. zdjęcie: droga prosta, linia podwójna ciągła i jest wjazd z lewej strony, chyba jakaś droga podporządkowaną i tu jest juz linia przerywana. Czy mogę wjechać na parking po lewej stronie? t/n tam nie było żadnego znaku ze jest jakis parking bylo tylko takie pobocze, nie wiem o co tam chodziło dokładnie.

4. filmik: staje na zatoczce i wysadzam pasażera. Czy w tej sytuacji ruszając mam zachować szczególną ostrożność? t/n

5. Dokąd prowadzimy reanimację?
miałam także z prędkościami, pierwszeństwo na skrzyżowaniach, pierwsza pomoc to były łatwe;) jak sobie coś przypomnę to napisze;)
Ewciaaa

Postprzez anka198110 » wtorek 02 kwietnia 2013, 18:20

W piatek miałam teorie - niestety nie zdałam. Jedno pytanie mnie zastanawia i jeśli ktoś zna odpowiedź to bardzo o nią proszę :)

Mniej więcej tak brzmiało pytanie:
Czy wykonanie takiego ruchu: i tu zaczyna sie film gdzie pokazana jest tylko ręka zaciągajaca hamulec ręczny, jest jednoznaczne z tym, że auto zostało poprawnie zabezpieczone (czy że jest to jakby ostatni krok do tego by auto zostało poprawnie zabezpieczone) i można opuści pojazd?

Można to dwojako rozumieć, ale z tego co pamiętam to była to ostatnia rzecz jaką wykonywałam opuszczając samochód (bo kluczyki ze stacyjnki wyjmowałam wcześniej) więc zaznaczyłam że TAK, ale...pewności nie mam

prosze o pomoc
anka198110

Postprzez inkryminacja » wtorek 02 kwietnia 2013, 20:23

Dziś wychodzę z pakietem punktów 74/74 :))
Mam wrażenie, że w poprzednich egzaminach, miałam totalnego pecha przy losowaniu pytań, dziś nie było żadnego z tych mocno kontrowersyjnych, owszem zdarzały się pułapki, ale wszystko w ramach rozsądku a nie tak jak poprzednio, gdzie pojawiały się min. 2 pytania do wolnej interpretacji.

Szczerze powiem, że pytań zbyt wiele w głowie nie zostało, ale to co pamiętam postaram się przytoczyć:

1.Czy w tej sytuacji powinniśmy wyłączyć światła drogowe ? (noc, teren niezabudowany nadjeżdża samochód z naprzeciwka) TAK
2. Czy w tej sytuacji kierujący pojazdem powinien ustąpić pierwszeństwa ciągnikowi rolniczemu ? (ciągnik wyjeżdża z drogi gruntowej, czyli włącza się do ruchu) NIE
3. Czy w tej sytuacji manewr wyprzedzania został wykonany prawidłowo ? (samochód przed nami skręca w lewo, wyprzedzamy go prawą stroną) TAK
4.Czy w tej sytuacji musimy ustąpić pierwszeństwa pojazdowi nadjeżdżającemu z prawej strony ?
(Znak drogowy A-6a "skrzyżowanie z drogą podporządkowaną występującą po obu stronach".) NIE
5. Czy w tej sytuacji można zawracać ? (sygnalizator ogólny, pozioma strzałeczka w lewo, jedziemy lewym skrajnym pasem)
TAK
6.Czy w tej sytuacji manewr skrętu w lewo jest dozwolony ? ( sygnalizacja świetlna kolor czerwony, w oddali stoi przodem do nas policjant i wskazuje kierunek jazdy) TAK
7. Czy sygnalizacja wskazuje możliwość przejazdu bezwarunkowego ? (strzałka warunkowa w prawo) NIE
8. Czy sygnalizator jest sygnalizatorem bezkolizyjnym ? (zdjęcie sygnalizatora "ze strzałeczkami") TAK
9. Czy z tego pasa dozwolony jest skręt w prawo ? (jedziemy środkowym pasem który zezwala na jazdę wyłącznie prosto) NIE
10.Czy dziecko do lat 12 można przewozić w specjalnym foteliku na przednim siedzeniu tyłem do kierunku jazdy ?
A. Tak, zawsze.
B. Tak, jeśli poduszka powietrzna jest dezaktywowana.
C. Nie, jest to bezwzględnie zabronione.

11. W jakiej sytuacji możemy zastosować tylne światło przeciwmgielne ?
A. Gdy jest gęsta mgła i widoczność ograniczona jest do 100m.
B. Gdy pada śnieg i widoczność ograniczona jest do 40m.
C. Gdy pada ulewny deszcz i widoczność ograniczona jest do 60m.

Miałam jeszcze pytanie o krwotoku, jak go zatamować, ale nie pamiętam możliwości do odpowiedzi,
poprawne było coś w stylu "założenie opatrunku uciskowego z gazy jałowej i delikatne unieruchomienie kończyny"

Więcej na ten moment nie kojarzę, może coś później mi wpadnie jeszcze do głowy ;))
Rozpoczęcie kursu: 02.01.2013
Egzamin wewnętrzny: 26.02.2013, teoria: 71/74
Teoria WORD #3: 02.04.2013 74/74
Praktyka WORD #2: 22.05.2013 Plac (+) Miasto (+)
inkryminacja

Postprzez liliput95 » wtorek 02 kwietnia 2013, 21:38

anka198110 napisał(a):W piatek miałam teorie - niestety nie zdałam. Jedno pytanie mnie zastanawia i jeśli ktoś zna odpowiedź to bardzo o nią proszę :)

Mniej więcej tak brzmiało pytanie:
Czy wykonanie takiego ruchu: i tu zaczyna sie film gdzie pokazana jest tylko ręka zaciągajaca hamulec ręczny, jest jednoznaczne z tym, że auto zostało poprawnie zabezpieczone (czy że jest to jakby ostatni krok do tego by auto zostało poprawnie zabezpieczone) i można opuści pojazd?

Można to dwojako rozumieć, ale z tego co pamiętam to była to ostatnia rzecz jaką wykonywałam opuszczając samochód (bo kluczyki ze stacyjnki wyjmowałam wcześniej) więc zaznaczyłam że TAK, ale...pewności nie mam

prosze o pomoc

ja bym dała nie, bo chcąc opuścić pojazd muszę go jeszcze zamknąć i upewnić się, że żadna niepowołana osoba nie uruchomi samochodu
Rozpoczęcie kursu prawa jazdy: 03.12.12 r.
I egzamin teoretyczny: 20.02.13 r. (67/74)
II egzamin teoretyczny: 27.02.13 r. (74/74)
I egzamin praktyczny: 04.04.13 r.
II egzamin praktyczny: 26.04.13 r. :D
liliput95

Postprzez mLena » wtorek 02 kwietnia 2013, 22:13

Witam. Właśnie postanowiłam dołączyć do tej społeczności, ponieważ tak jak wy jestem tym "szczęśliwcem" zdającym prawko już na nowych zasadach. 16 kwietnia będzie moje 3 podejście. Ogólnie ogarniam znaki, zasady i inne, trudności jednak sprawiają mi jakieś mechaniczne pytania i konkretne sytuacje na drodze, te wyjątkowe itp. Chciałabym tutaj wyjaśniać pewne wątpliwości. Jedną z nich jest pytanie:

3. Pozycja bezpieczna jest dla ofiary?
A. urazowej
B. nieurazowej - wg większości to jest poprawna odp
C. nie znamy stanu

Jednak po rozmowie ze znajomym policjantem usłyszałam, że ofiary nieurazowej = bez urazu nie układamy w żadnej pozycji, ofiarę urazową zostawiamy tak jak jest, aby niczego nie uszkodzić. Natomiast, gdy nie znamy stanu ofiary - wtedy stosujemy pozycję tzw. bezpieczną.

(Na oficjalnej stronie FB, z której trafiłam na to forum, powstał już odnośnik do strony WWW z bazą pytań i chcę wyjaśnić m.in. to pytanie, bo inaczej ludzie masowo źle się nauczą. Nie wiem, może nie mam(y) racji?).

Podobnie z lampami ksenonowymi, czy można na nie zmieniać czy nie. Niby wg tego forum nie, a w tamtej bazie jest, że tak.

Poza tym, gdy zebrałam wszystkie pytania z tego forum uzyskałam jakieś 1000 pytań, z których pewnie część na pewno się powtarza, bo nie miałam czasu na aż tak dokładną selekcję. Niemniej jednak pytań jest kilkaset, a wiele z nich stanowi jeszcze dla mnie znak zapytania.
mLena

Postprzez Adamovskyyy » środa 03 kwietnia 2013, 00:01

Dziś odlewnicza udało się 72/74. Zaciesz na mordce niesamowity :)

Podam swoje pytania.

1.Jak długo będziemy reanimować poszkodowanego-do momentu przejęcie go przez sztab medyczny
2.kategoria dla czterokołowców lekkich-B1
3.znak parkingu-jak ustawiamy samochód-równolegle do krawężnika(nie skośnie, ani prostopadle)
4.brak apteczki czym tamujemy ranę-odzież poszkodowanego
5.jak zabezpieczymy sypki materiał przewożony-zamknięta skrzynia
6.jak przewozimy bagaż-żeby nie naruszał stateczności pojazdu
7.wypadek bez ofiar-czy zapewniamy bezpieczeństwo na drodze TAK/NIE(brak ofiar, poszkodowanych)
8.zamierzamy skręcić w lewo na skrzyżowaniu(rondo ruch okrężny brak ustąp pojazdom znaj. na rondzie) czy ustępujemy samochodowi z prawej TAK/NIE
9.znak pierwszeństwo przejazdu(dojeżdzamy do skrzyżowania)pytanie czy dojeżdżamy do skrzyżowania gdzie występuje droga z pierszeństwem przebiegająca z lewej i prawej strony-TAK/NIE (pierwszeństwo przebiega na wprost)
10. łamane pierwszeństwo motocyklista skręcający w lewo czy ustępujemy mu pierwszeństwa? TAK/NIE my jesteśmy na podporządkowanej on na pierwszeństwie
11.Policjant ręka na bok bokiem do nas, czy możemy wjechać na skrzyżowanie TAK/NIE
12.Zielone światło znak stopu(podchwytliwe) jedziemy w lewo czy mamy pierwszeństwo przed jadącymi na wprost TAK/NIE, niby stop, ale znowu zielone światło, w ostatniej chwili dałem że nie okazało się ok
13.Podczas mgły było pytanie z serii abc, że światła przeciwmgłowe w każdej sytuacji to nie, bo tylko kiedy widoczność ogranicza nas do 50 m, więc prawidłowa odp to zwiększyć odległość od pojazdu poprzedzającego
14.Niewidomy wkracza na jezdnię czy w tej sytuacji lepiej użyć kilkakrotnie sygnału dźwiękowego aniżeli się zatrzymać? TAK/NIE oczywiście, że nie zatrzymujemy się i czekamy w razie potrzeby wysiadamy i pomagamy mu przejść

Tyle zapamiętałem wszystkie odp dobre, życzę szczęścia i powodzenia

Pozdrawiam
Teoria WORD 02.04.2013 POZYTYWNY 72/74
Praktyka WORD 18.04.2013 (?)
Adamovskyyy

Postprzez tomasson93 » środa 03 kwietnia 2013, 00:04

anka198110 napisał(a):Mniej więcej tak brzmiało pytanie:

NIE, ponieważ samo zaciągnięcie hamulca awaryjnego (ręcznego) nie oznacza poprawnego zabezpieczenia samochodu. Innymi czynościami które musimy w tym celu zrobić są m.in. zamknięcie szyb, drzwi, w niektórych wypadkach pozostawić auto "na biegu" itp.
WORD Bytom
21.01.2013r. - Rozpoczęcie kursu (Lisek, Zabrze)
28.03.2013r. - teoria (+), 71/74
26.04.2013r. - łuk (+), miasto (-)
28.05.2013r. - łuk (+), miasto (-)
14.06.2013r. - łuk (+), miasto (+)

02.07.2013r. - Prawko w portfelu ;)
tomasson93

Postprzez Adamovskyyy » środa 03 kwietnia 2013, 00:12

mLena napisał(a):Witam. Właśnie postanowiłam dołączyć do tej społeczności, ponieważ tak jak wy jestem tym "szczęśliwcem" zdającym prawko już na nowych zasadach. 16 kwietnia będzie moje 3 podejście. Ogólnie ogarniam znaki, zasady i inne, trudności jednak sprawiają mi jakieś mechaniczne pytania i konkretne sytuacje na drodze, te wyjątkowe itp. Chciałabym tutaj wyjaśniać pewne wątpliwości. Jedną z nich jest pytanie:

A. urazowej
C. nie znamy stanu

Jednak po rozmowie ze znajomym policjantem usłyszałam, że ofiary nieurazowej = bez urazu nie układamy w żadnej pozycji, ofiarę urazową zostawiamy tak jak jest, aby niczego nie uszkodzić. Natomiast, gdy nie znamy stanu ofiary - wtedy stosujemy pozycję tzw. bezpieczną.

(Na oficjalnej stronie FB, z której trafiłam na to forum, powstał już odnośnik do strony WWW z bazą pytań i chcę wyjaśnić m.in. to pytanie, bo inaczej ludzie masowo źle się nauczą. Nie wiem, może nie mam(y) racji?).

Podobnie z lampami ksenonowymi, czy można na nie zmieniać czy nie. Niby wg tego forum nie, a w tamtej bazie jest, że tak.

Poza tym, gdy zebrałam wszystkie pytania z tego forum uzyskałam jakieś 1000 pytań, z których pewnie część na pewno się powtarza, bo nie miałam czasu na aż tak dokładną selekcję. Niemniej jednak pytań jest kilkaset, a wiele z nich stanowi jeszcze dla mnie znak zapytania.

Pozycja boczna ustalona owszem bezpieczna jest ale tylko w przypadku osoby nieurazowej, jeśli ma uraz jakikolwiek nie ruszamy jej, czy to złamanie, stłuczenie czy tym bardziej uraz kręgosłupa, nie znamy stanu nie dotykamy, bo chcąc pomóc możemy wyrządzić danej osobie jeszcze większe szkody.

Co do lamp ksenonowych nie można ich zamieniać, gdyż mogę one oślepić innych kierowców, google.pl nie gryzie, owszem warsztaty oferują takowe usługi ale jest to równoznaczne z mandatem i zakazane jednocześnie. Tu patrzymy pod kątem egzaminu a nie jazdy, to tak jak z podwójną ciągłą na egzaminie nu nu, a w normalnej jeździe ktoś na to zwraca uwagę czy ty 1 cm najedziesz czy nie? bitch please... :)
Teoria WORD 02.04.2013 POZYTYWNY 72/74
Praktyka WORD 18.04.2013 (?)
Adamovskyyy

Postprzez rsx » środa 03 kwietnia 2013, 00:29

Adamovskyyy napisał(a):Co do lamp ksenonowych nie można ich zamieniać, gdyż mogę one oślepić innych kierowców, google.pl nie gryzie, owszem warsztaty oferują takowe usługi ale jest to równoznaczne z mandatem i zakazane jednocześnie.

Potrzebna homologacja + silniczki samopoziomujące reflektory
Obrazek
rsx

Postprzez phila009 » środa 03 kwietnia 2013, 00:31

Adamovskyyy napisał(a):
mLena napisał(a):Witam. Właśnie postanowiłam dołączyć do tej społeczności, ponieważ tak jak wy jestem tym "szczęśliwcem" zdającym prawko już na nowych zasadach. 16 kwietnia będzie moje 3 podejście. Ogólnie ogarniam znaki, zasady i inne, trudności jednak sprawiają mi jakieś mechaniczne pytania i konkretne sytuacje na drodze, te wyjątkowe itp. Chciałabym tutaj wyjaśniać pewne wątpliwości. Jedną z nich jest pytanie:

A. urazowej
C. nie znamy stanu

Pozycja boczna ustalona owszem bezpieczna jest ale tylko w przypadku osoby nieurazowej, jeśli ma uraz jakikolwiek nie ruszamy jej, czy to złamanie, stłuczenie czy tym bardziej uraz kręgosłupa, nie znamy stanu nie dotykamy, bo chcąc pomóc możemy wyrządzić danej osobie jeszcze większe szkody.

Co do lamp ksenonowych nie można ich zamieniać, gdyż mogę one oślepić innych kierowców, google.pl nie gryzie, owszem warsztaty oferują takowe usługi ale jest to równoznaczne z mandatem i zakazane jednocześnie. Tu patrzymy pod kątem egzaminu a nie jazdy, to tak jak z podwójną ciągłą na egzaminie nu nu, a w normalnej jeździe ktoś na to zwraca uwagę czy ty 1 cm najedziesz czy nie? bitch please... :)

Odnośnie pozycji bocznej to na stronie policja.pl są takie informacje:

"Pozycja bezpieczna

Nieprzytomnego, który oddycha i nie ma urazów, należy ułożyć w odpowiedniej pozycji ratowniczej, określanej jako bezpieczna - boczna ustalona.

Pozycja ta pozwala zachować drożność dróg oddechowych, zapobiega zapadaniu się języka na tylną ścianę gardła, a także dostaniu się (zaaspirowaniu) do układu oddechowego ciał obcych, wymiocin, krwi itp.

W pozycji bezpiecznej - bocznej ustalonej układamy osoby poszkodowane nieprzytomne, oddychające, bez urazów.

PRZECIWWSKAZANIA do stosowania pozycji bocznej ustalonej to:
- urazy kręgosłupa i kości czaszki,
- urazy klatki piersiowej i brzucha,
- złamania kończyn i miednicy.

W stanie wyższej konieczności jednak, w przypadku osób z urazami, którym grozi niebezpieczeństwo zalania dróg oddechowych treścią żołądkową, krwią lub śliną, możemy zastosować w działaniach ratowniczych ułożenie w pozycji bocznej ustalonej."
phila009

Postprzez rsx » środa 03 kwietnia 2013, 00:47

To już bardziej szczegółowe wytyczne, ale jak najbardziej prawidłowe, gratulacje za dociekliwość :)
Obrazek
rsx

Postprzez olkos1 » środa 03 kwietnia 2013, 13:20

Witam, podchodziłam do tego egzaminu dwa razy pytania jakie zapamiętałam brzmią następująco:

1. Na zdjęciu tablica z napisem "strefa ruchu", czy za tym znakiem pieszemu trzeba ustępować bewzględnie w każdej sytuacji.
2. Zdjęcie zaparkowanych samochodów na chodniku i pytanie czy jeżeli pozostawiono pieszemu 2 metry ale samochód mu przeszkadza to czy może tam stać - to pytanie jest głupie bo przepisy mówią że trzeba zostawić pieszym 1,5 metra ale samochód nie może przeszkadzać pieszemu więc to pytanie było chyba pseudo podchwytliwe w każdym razie jeżeli przeszkadza to trzeba zaznaczyć odpowiedz NIE.
3.Czy jeżeli brałem udział w wypadku po przyjechaniu służb moge oddalić sie od miejsca wypadku.
4.Jakie urządzenie należące do wyposażenia samochodu można używać na autostradzie (jakoś tak to brzmiało) a.tempomat b. światła awaryjne c. hamulec roboczy
4.Czy można wyłączyć swiatla jak sie stoi w korku
5. Czy wyprzedzając rowerzyste we mgle można użyc krótkich sygnałów dzwiękowych
6.Pytanie ile może wystawac ładunek za przyczepe
7. Czy sygnalizator kierunkowy S2 zezwala na zawracanie

Właściwie te pytania były dla mnie mega łatwe ja sie uczyłam z ksiązki Zbigniewa Drexlera "przepisy ruchu drogowego z ilustrowanym komentarzem" co prawda ta ksiązka tania nie jest ale po jej przeczytaniu od razu zdałam teorie i oczywiście po przejrzeniu pytań na forum :)
olkos1

Postprzez olkos1 » środa 03 kwietnia 2013, 13:29

inkryminacja napisał(a):Szlag mnie trafi ;)
Podejście drugie, 29.03.13, 07.00 tak samo jak pierwsze 67/74 - niezaliczone.

Znów nie wiem co poszło nie tak, kilka pytań powtórzonych z forum, 2 pytania powtórzone z mojego poprzedniego egzaminu.

Mam jedną kontrowersję, która mogła mi zabrać punkty ale niekoniecznie, więc prosiłabym o interpretację.

Jedziemy drogą nieoświetloną, po za obszarem zabudowanym w nocy. Lewą stroną wyprzedza nas samochód. Pytanie : Czy w tej sytuacji możemy użyć świateł drogowych ?

Zaznaczyłam, że nie, ponieważ jeśli tamten samochód nas wyprzedza (czyli wjedzie przed nas) może zostać oślepiony (?). Dobrze myślę ?

-Jak powinien być ustawiony fotel ? Pozycja dynamiczna jest odpowiedzią poprawną ?

Jedziemy, przed nami wycofuje samochód z miejsca parkingowego, obok samochodu, nie na przejściu przechodzi kobieta. Czy powinniśmy zwolnić i zachować szczególną ostrożność a w razie potrzeby zatrzymać się ?
Tak (?)

Na tą chwilę mam jeszcze mętlik w głowie, po południu jak się trochę psychicznie ogarnę dodam jeszcze inne pytania, a teraz prosiłabym o rozwianie powyższych wątpliwości.

1.Światła drogowe trzeba przełączyć
2. Fotel musi byc ustawiony statycznie ( dynamiczny musi byc kierowca)
3.Tak należy zachować szczególną ostrożność
olkos1

Postprzez marcin95cd » środa 03 kwietnia 2013, 15:31

Spłacam dług wdzięczności tym którzy te forum utworzyli :) moje pytania to:

1.Co jest obowiązkowym wyposażeniem samochodu:
-trójkąt ostrzegawczy
-zestaw głośnomówiący
- ?
2. Czy ten znak zabrania wjazdu samochodem osobowym z przyczepką lekkko o DMC 3t (znak zakaz wjazdy ponad 3t)
3.Czy za tym znakiem może występować gołoledź na jezdni znak A-32
4.Czy w tej sytuacji należu zwolnić aby nie ochlapać pieszych którzy idą chodnikiem ( filmik przedstawia dziurawą droge i kałuże)
5.Do czego służy zagłówek:
-do ochrony szyi(górnych części kręgosłupa)
- ochrona głowy
-?
6.jest sygnalizacja świetlna i jest zielone lecz stoi znak STOP:
-w tej sytuacji należy się bezwzględnie zatrzymać
- można kontynuować jazdę bez zatrzymania się
-?
7.Czy można jechać na wprost? filmik Stoi policjant bokiem do nas
Tak/Nie
8.Stoi rozbity samochód na autostradzie i za nim od razu jest ustawiony trójkąt ostrzegawczy i pytanie czy trójkąt jest w prawidłowym miejscu ustawiony??
Tak/Nie
9.Filmik ( jedziemy samochodem a przed nami rowerzysta jedzie i pytanie:
Czy w tej sytuacji przy omijaniu należy zachować odstęp 0,5m??
10.Kiedy należy zmienić światła drogowe na mijania??
- gdy istnieje możliwiość oślepiena innego uczestnika ruchu
-gdy widziesz samochód poprzedzający
11.Czy w tej sytuacji można używać świateł drogowych??/ film ( jedziemy samochodem na drodze nie oświetlonej i wymijamy się z innym samochodem film zatrzymuje
się gdy wymijany samochód jest przed nami jakieś 5m )
12.Jak należy ustawić lusterko w samochodzie:
- tak aby widzieć dziecko z tyłu
tak aby widzieć otoczenie za tyłem samochodu
- coś durnego było nie pamiętam
12.do kiedy należy robić resustytacje?:
- 15min
- do uzyskania oddechu i tętna poszkodowanego
- do przyjazdy fachowej służby medycznej
13.Za co może nam policja zabrać prawo jazdy:
- za celowe przysłonięcie tablicy rejstracyjnej
- za niesprawny samochód
- przekroczenie ważności prawa jazdy
14.Przy jadąc na wprost ustępujemy pojazdowi z lewej strony ??? filik pokazuje drogę z pierwszeństwem którą się poruszamy
15.Czy postój w tym miejscu jest dozwolony?? na zdjęciu widać przystanek autobusowy ( zygzak na drodze)
Tak/Nie

Jak coś mi się przypomni to dodam pytania. Pozdrawiam WORD Piła ;) Polecam te forum dużo pytań się pojawiło :) :D
marcin95cd

Postprzez monika0318 » środa 03 kwietnia 2013, 21:23

zdawałam w WORD Opole

no wiec jedno z durnych zapamiętanych pytań na teście którego oczywiście nie zdałam to: były tory z zaporami i sygnalizacją no i na filmiku było ze zapory się do końca podniosły a światła nie zgasły i pytanie do tego czy w tej sytuacji gdy zapory się do końca podniosły a światła jeszcze nie zgasły można przejechać przez tory... tak/nie

reszta pytań pewnie gdzieś tu już jest bo kilka było mi znajomych...
monika0318

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy