przez Harry » poniedziałek 28 marca 2005, 12:07
Wirus-poczytałam o tych studiach na odległość...Znasz kogoś, kto w ten sposób tam studiował? Niby jest dyplom uczelni, a jednak wydaje mi się to mało poważne. Czemu? Nie wiem. To jednak nie to, co studia na uczelni w bardziej normalnym trybie. Nie wiem jak na takie studia patrzą przyszli pracodawcy? To jest jednak cały czas coś nowego u nas. A z drugiej strony jak grzyby po deszczu wyrastają coraz to nowe uczelnie. Ja moge doradzić wybranie dobrej i znanej uczelni, nie musi być państwowa, ale sprawdzona, mająca dobrą opinię. Wiesz, dziś skonczenie studiów to kwestia kasy, szkół wyższych jest mnóstwo, ważne jest którą wybierzesz.
Druga sprawa- kieruj się zainteresowaniami, nie zmuszaj się do studiowania czegoś, co cię nie interesuje, ale np. daje dobre perspektywy na przyszłość. Interesuje Cię informatyka-fajnie:) Moze pomyślisz o studiach zaocznych? Przeciez też można pracowac, to jest do pogodzenia:)
Ja skończyłam kulturoznawstwo/filmoznawstwo na UJ w Krakowie, podyplomowkę z marketingu na AE Kraków, a teraz robię podyplomówkę z farmacji przemysłowej na AM w Gdańsku- bo zawodowo jestem związana z przemyslem farmaceutycznym. Moich magisterskich studiów absolutnie nie żaluję! Dały mi mnóstwo wiedzy, rozeznania w swiecie, potem zaczęłam doktorat, ale tak się ułozyło, że praca zawodowa (bo równoczesnie pracowałam normalnie) nie pozwolila mi kontynuowac. No i pomogly mi napewno w myśleniu marketingowym, bo marketingiem zajmuję się praktycznie od początku pracy.
Ponadto moim "drugim" zawodem jest instruktor aerobiku-lączę tu moje 2 pasje: taniec i muzyke:)
Co jeszcze mogę doradzić: Ucz się językow obcych -absolutna podstawa!!!
Einmal ist keinmal :)
Prawo jazdy kat. B:-)