teoria po raz enty...

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

teoria po raz enty...

Postprzez odynka » piątek 22 marca 2013, 21:26

czy jest tu ktoś kto zdawał conajmniej trzy razy teorię? czy tylko ja mam takiego pecha?
odynka

Re: teoria po raz enty...

Postprzez kursant111344 » piątek 22 marca 2013, 21:27

nie którzy zdawali po 5-6x
to nie twoja wina że ta teoria jest głupia
kursant111344

Postprzez rsx » piątek 22 marca 2013, 21:29

Wymaga realnej znajomości i interpretacji kodeksu drogowego. W celu zapoznania się z testami dokładnie, przeczytaj wszystkie 50 stron w podklejonym temacie o pytaniach testowych, z pewnością to pomoże ;)
Obrazek
rsx

Postprzez odynka » piątek 22 marca 2013, 21:33

kursant111344 napisał(a):nie którzy zdawali po 5-6x
to nie twoja wina że ta teoria jest głupia

tia... tylko ja już się psychicznie wykończę niedługo... w zeszłym tygodniu miałam 67... to był mój 6x i na te 6x zdało w sumie 7 osób... do tego egzaminatorzy mówią, że większość osób oblewa 66,67 pktami... ileż razy można podchodzić do tego samego egzaminu?

rsx czytam, kodeks też czytam, testy też rozwiązuję i w dodatku nie jestem niepojętna;) nawet przy trójce małych dzieci byłam w stanie pojechać tydzień temu i być prawie pewna, że zdam...w życiu się tyle nie uczyłam...

chyba najbardziej irytuje mnie fakt, iż nie ma możliwości weryfikacji gdzie człowiek błąd popełnia.
odynka

Postprzez rsx » piątek 22 marca 2013, 21:36

Nie podważam absolutnie Twojej pojętności, wręcz namawiam do jeszcze większego wysiłku i ćwiczeń bo to zaowocuje nie tylko na egzaminie, ale również w późniejszej jeździe. Cóż, na upartego można zapamiętać te pytania z forum bo 70% z nich się pojawi, a te najtrudniejsze staraliśmy się rozwikłać wspólnie.
Przypomnij sobie pytania, przy których nie byłaś pewna i upewnij się jak powinna brzmieć odpowiedź Poza tym, zjedz snickersa na stres! :)
Obrazek
rsx

Postprzez rsx » piątek 22 marca 2013, 21:38

kursant111344 napisał(a):Próbuj aż do skutku albo daj sobie spokój.
Nie chcę Ci robić nadziei ale coś słyszałem - nie potwierdzone - że mają zryzgnować z tej nowej teorii bo zbytnio kosi ludzi i w konsekwencji to nie jest opłacalne dla nikogo xD - kwestie finansowe .

Opłacalne jest, dla PWPW i ITS :)
Obrazek
rsx

Postprzez 50Grosh » poniedziałek 25 marca 2013, 21:00

Ja pierwsza teoria 11. lutego - 67/68 pkt. niestety
Druga teoria 26 lutego 72/74 punkty ;]
Przeczytaj 5 razy uważnie nie myśląc o niebieskich migdałach podręcznik kierowcy ( w moim wyadku Autoteka Grupy Image za 40 zł )
Walka z Babilonem:
Egzamin teoretyczny kat. B: 26.02.2013 - pozytywny / WORD Radarowa
Egzamin praktyczny kat. B: 19.04.2013 - pozytywny eg. Krzysztof Piotrowski / WORD Radarowa
50Grosh

Postprzez Anfa » poniedziałek 25 marca 2013, 21:11

odynka

tia...
takiego słowa nawet w słowniku nie ma, może po prostu zostałaś oszukana przez system ;-] czyli gimnazjum

Robiłam te nowe testy wielokrotnie, pomimo iż wcale nie muszę, mnie się udało na 15 razy oblać 1 raz. Trzeba czytać ze zrozumieniem i nie dać się zrobić w balona
STOP DLA CHEMII W JEDZENIU
Anfa

Postprzez odynka » poniedziałek 25 marca 2013, 21:19

Anfa napisał(a):odynka

tia...
takiego słowa nawet w słowniku nie ma, może po prostu zostałaś oszukana przez system ;-] czyli gimnazjum

długo nad tym myślałaś? uwielbiam idealnych ludzi;) wiesz problem polega na tym, że zapewne jesteś ode mnie młodsza...

Anfa napisał(a):Robiłam te nowe testy wielokrotnie, pomimo iż wcale nie muszę, mnie się udało na 15 razy oblać 1 raz. Trzeba czytać ze zrozumieniem i nie dać się zrobić w balona

skoro nie musisz to po co robisz? po to, żeby potem komuś napisać, że jesteś lepsza?

a testy robiłaś gdzie? przez internet? i rozumiem, iż uważasz, że to dokładnie to samo co iść i zdawać egzamin w WORDzie?
odynka

Postprzez Anfa » poniedziałek 25 marca 2013, 21:25

młodsza nie sądze :mrgreen:

te z internetu też robiłam, a po co je robie po to aby wiedzieć wiecej ;) i w ustawe też zaglądam

Nie, nie jestem lepsza, bo ciężko to określić po kilku postach, i nigdzie tak nie napisałam. :mrgreen:

Te testy są specjalnie takie, aby człowiek myślal a nie zaznaczał po obejrzeniu obrazka
Anfa

Postprzez odynka » poniedziałek 25 marca 2013, 21:34

Anfa napisał(a):młodsza nie sądze :mrgreen:

te z internetu też robiłam, a po co je robie po to aby wiedzieć wiecej ;) i w ustawe też zaglądam

Nie, nie jestem lepsza, bo ciężko to określić po kilku postach, i nigdzie tak nie napisałam. :mrgreen:

Te testy są specjalnie takie, aby człowiek myślal a nie zaznaczał po obejrzeniu obrazka

uwierz mi, że ja również robię te testy, które są dostępne na serwisach płatnych, bezpłatnych i płytach i jak robię w domu to jest ok.

Widzisz ja wiem, że w grę wchodzą u mnie nerwy ale już naprawdę się wcale nie denerwuję przed egzaminem... kodeks wydaje mi sie, że mam opanowany.. nigdy w życiu (szkoła i egzaminy zawodowe, studia jedne i drugie i inne takie) się tyle nie uczyłam;) może szczęście mam tylko w miłości;)
odynka

Postprzez lith » poniedziałek 25 marca 2013, 21:39

Łał, Anfa jaka Ty jesteś zaje... :spoko:

Ja tam mam problem z wieloma pytaniami z nowych testów... a to właśnie dlatego, że są sprzeczne z przepisami i ciężko stwierdzić co układający miał na myśli. Czy po prostu pytanie jest podchwytliwe, czy może układający testy znowu kierował się jakimś wewnętrznym przeczuciem i intuicją :D A te umieszczane w necie to w ogóle inna historia i ciekawe kwiatki potrafią tam się znaleźć.
lith

Postprzez Anfa » poniedziałek 25 marca 2013, 23:28

My je w pracy robimy dla zabawy :mrgreen: tak jak nam się nudzi :lol:
Jedynie co mnie drażni to ten długi czas, tamte się w 2 minuty robiło 8)
Anfa

Postprzez jasper1 » poniedziałek 25 marca 2013, 23:53

Odynka ja zdałam jeszcze na starych zasadach, ale póki nie zdałam praktycznego śledziłam pytania z nowej teorii z egzaminu państwowego i te z netu. W tych z netu jest dużo błędów, a co do tych z egzaminu, to myślę, że one są trudne, to znaczy w każdym zestawie obok pytań banalnie prostych jest kilka niejdnoznacznych lub dotyczących jakichś szczegółów technicznych albo z pierwszej pomocy, gdzie odpowiedź czasem nie jest oczywista nawet dla fachowców z mechaniki samochodowej czy medycyny. W wiekszości są skonstruowane tak, żeby znać przepisy, ale niezbyt dogłebnie, bo wtedy rodzą się wątpliwości i żeby myśleć, ale nie za dużo, bo wtedy coś przekombinujesz i pójdziesz w nadinterpretację sytuacji dorabiając sobie coś czego w pytraniu nie było. Nie zrażaj się, tylko próbuj, staraj się zapomonieć, że to egzamin, trochę kombinuj co autor chciał przez to powiedzieć, analizuj wielokrotnie pytania z wątku z pytaniami, bo z tego co ludzie piszą to się powtarzają. Na egzaminie pracuj wolno, czytaj ze zrozumieniem, żadnych pochopnych decyzji...Zdasz.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez Olena89 » wtorek 26 marca 2013, 00:00

Do autorki wątku: No niestety testy się zmieniły więc trzeba czytac kodeks, rozwiązywać dostępne testy, przeglądać forum, ale najważniejsze to nie poddawać się! :) Ja też zdawałam nową teorię i zdałam za 2 razem więc spokojnie wszystko jest dla ludzi :) Nie wiem jak byłaś przygotowywana w szkole jazdy na zajęciach teoretycznych ale jeśli według starych zasad to może warto dokupić sobie parę godzin teori i mniej stresować się na egzaminie :)
Do Anfy: Widzę, że dalej pokazujesz swoją wyższość ba tym forum nad innymi :) Myślałam, że już Ci się to znudziło. A i jeśli "z nudów w pracy rozwiązujesz testy" - to gratuluje BO PODOBNO INTELIGENTNI LUDZIE SIĘ NIE NUDZĄ więc sama sobie przeczysz!
13.02.2013 PJ zdane za I razem
02.02.2103 pierwsza samodzielna jazda
Olena89

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy