Lusterka na egzaminie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Lusterka na egzaminie

Postprzez Xenia » sobota 26 marca 2005, 22:19

Ratunku! ;-) Czy można mieć na placu lusterka opuszczone w dół, a potem je przestawić przed wyjazdem na miasto? Chodzi mi głównie o ośrodek na Odlewniczej w Wawie...czy się czepiają?
Xenia

Postprzez ella » sobota 26 marca 2005, 23:01

Zajrzyj do działu Najczęściej zadawane pytania, tam znajdziesz odpowiedź.

Ale jako, że zdajesz tam gdzie i ja zdawałam to ci powiem, że można je opuszczać i przestawiać po manewrach do wyjazdu na miasto :wink:
ella
Moderator

Postprzez havay » niedziela 27 marca 2005, 01:26

No pewno ze mozesz chocby z tej racji ze przeciez pomiedzy placem a miastem na tym samym aucie jezdza inne osoby wiec kazdy ustawia sobie inaczej, a do tego jednym z ocenianych czy tam liczacych sie elementow jest przygotowanie samochodu do jazdy (tak to nazwal egzaminator w Rzeszowie).
havay

Postprzez Jerzyk » niedziela 27 marca 2005, 14:01

Nie wszedzie (nie wiem jak w tym konkretnym osrodku) jest tak ze na miasto jedziecie dopiero po objechaniu przez cala grupe placu manewrowego. A co do lusterek, to jest okreslenie w przepisach a nie pana z Rzeszowa - przygotowanie samochodu do jazdy :) i zgodnie z przepisami nie wolno ich ustawiac inaczej na plac a inaczej na miasto... a zapewniam ze da sie tak ustawic i tak patrzec, zeby nie bylo takiej koniecznosci :)
u mnie na miasto jedzie sie zaraz po placu, i za probe przestawienia lusterek gameover gwarantowany...
Z błękitnym niebem :!: 8)

-- B od lutego 2005, C w drodze --
Jerzyk

Postprzez miros » niedziela 27 marca 2005, 14:37

no wlasnie ale to jestu u ciebie, a egzaminatorzy roznie do tego podchodza, niektoryz pozwalaja przestawic lusterko, inni nie daja takiej mozliwosci.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Dover » środa 06 kwietnia 2005, 21:28

Teoretycznie lusterek nie możesz przestawić. W praktyce egzaminator po placu powiedział mi "proszę przygotować się do jazdy na mieście", czyli pozwolił na zmianę ustawień lusterek. Ja proponuję, żebyś ustawiła sobie na początku lusterka jak na plac a potem je dyskretnie podregulowała. Jeśli będziesz miała np. podjazd pod górkę, to jadąc na górkę możesz je zmienić (na odlewniczej większość samochodów ma lusterka regulowane elektrycznie, a panel masz przy lewej ręce, więc możesz spokojnie dyskretnie to zrobić podczas jazdy).
Dover

Powrót do Egzamin na prawo jazdy