Płyn do spryskiwaczy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Płyn do spryskiwaczy

Postprzez wkurzonychlopak » czwartek 07 marca 2013, 13:13

Witajcie co mam powiedziac jak wylosuje plyn do spryskiwaczy? wiem ze mam odkrecic korek i sprawdzic, jak nie widac to powiedziac ze nie widac plynu i czy mam sprawdzic czy wgl on sie znajduje a jak odkrece kortek i widze plyt to powiedziec ze poziom plynu jest prawidlowy ?
wkurzonychlopak

Re: Płyn do spryskiwaczy

Postprzez Kora » czwartek 07 marca 2013, 13:37

Otwierasz, zaglądasz do zbiornika i potwierdzasz, że w zbiorniku znajduje się płyn do spryskiwaczy. Tu nie ma min. , max. Albo płyn jest, albo go nie ma.
Kora

Postprzez jpl » czwartek 07 marca 2013, 17:28

A jakbyś dostał pytanie, ile ma być, to powiedz, że "do pełna". :wink:

Powodzenia :!: :!: :) :D
jpl

Postprzez chapicha » czwartek 07 marca 2013, 17:37

Kora są podziałki min i max ;) .

Na pierwszym egzaminie musiałam otworzyć zbiornik, bo podziałki nie widziałam- maska mi cień robiła, na drugim egzaminie już było widać podziałkę, a poziom płynu był dużo niżej- prawie przy min- egzaminator się mnie pytał co w razie dłuższej trasy należy zrobić :).
20. XII - teoria (+), placyk (+), miasto (-)
05. II - placyk (-)
13. II placyk (+), miasto (+)

27. 02. 2013 - Odbiór prawka :)
chapicha

Postprzez wkurzonychlopak » czwartek 07 marca 2013, 20:53

mi instruktor mowil ze musze otworzyc i powiedziec czy wiadac plyn czy nie , jak to nie czy sie spytac czy sprawdzic czy sie znajdzuje za pomoca spryskiwaczy
wkurzonychlopak

Postprzez jpl » piątek 08 marca 2013, 02:45

OK, to taka mała poprawka - jeśli jest "min i max" to wtedy powiedzieć, że płyn musi być "pomiędzy min i max". Jeśli nie ma, to "do pełna". :wink:
jpl

Postprzez rusel » piątek 08 marca 2013, 19:58

z dzisiejszego egzaminu "wsadzam palec w ta dziurke i wyczuje czy jest mokro"
rusel

Postprzez Wyder » piątek 08 marca 2013, 20:31

rusel napisał(a):z dzisiejszego egzaminu "wsadzam palec w ta dziurke i wyczuje czy jest mokro"

rozumiem uznana z prawidłową odpowiedź :D
czy inaczej?
Prawo jazdy: ABCDE
T - chyba odpuszczę... ale zrobię licencje pilota.... WYCIECZEK:P
Wyder

Postprzez MotoTomasz » środa 13 marca 2013, 14:05

Twierdzicie, że płynu powinno być "do pełna"... A gdzie jest to napisane?
Bo ja znam zapis, że osoba egzaminowana musi stwierdzić obecność płynu, więc odpowiedź na pytanie "ile płynu powinno być?" brzmi "musi być."
A wkładać paluszka nie radzę bo niektóre samochody mają podgrzewacze płynu do spryskiwaczy oraz dysz i można sobie zrobić kuku.
ObrazekPrawkoOnline ObrazekYouTube ObrazekMail me
PJ: ABCDET 2002 - 2013
Instruktor: ABC - 2006
Wózki widłowe: 2011
Ratownik MotoPozytywni.pl
Plecak w Szkoła Motocyklowa Turbo - Pabianice
MotoTomasz

Postprzez daghda » środa 13 marca 2013, 15:39

Nie prościej uruchomić spryskiwacze mówiąc, że tak się to sprawdza (pytając wcześniej egzaminatora czy mu to pokazać) jak nie wiadomo czy jest...?
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Postprzez kamilos47 » czwartek 14 marca 2013, 11:56

daghda napisał(a):Nie prościej uruchomić spryskiwacze mówiąc, że tak się to sprawdza (pytając wcześniej egzaminatora czy mu to pokazać) jak nie wiadomo czy jest...?

Może i prościej tylko, że raz,drugi trzeci płyn poleci a jeśli jest go faktycznie bardzo mało to za czwartym razem nic nie poleci(tak zawsze mi instruktor powtarzał). A na egzaminie powiedziałem egzaminatorowi że najlepiej jeśli płynu jest maksimum i sprawdzam na zbiorniku ile płynu faktycznie jest. A on do mnie: "a jak będzie ciemno i nie będzie Pan miał latarki przy sobie to jak Pan sprawdzi?" Odpowiedziałem, że otworzę korek i wsadzę palec żeby sprawdzić czy jest mokro. Powiedział że odpowiedź jak najbardziej poprawna:)
Egzamin praktyczny zdany 1.02.2012r.

(2013-02-12 11:36:35) Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.

(2013-02-21 13:04:27) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.

(2013-02-21 13:45 Plastik w kieszeni:)
kamilos47

Postprzez daghda » czwartek 14 marca 2013, 12:33

kamilos47 napisał(a):
daghda napisał(a):Nie prościej uruchomić spryskiwacze mówiąc, że tak się to sprawdza (pytając wcześniej egzaminatora czy mu to pokazać) jak nie wiadomo czy jest...?

Może i prościej tylko, że raz,drugi trzeci płyn poleci a jeśli jest go faktycznie bardzo mało to za czwartym razem nic nie poleci(tak zawsze mi instruktor powtarzał). A na egzaminie powiedziałem egzaminatorowi że najlepiej jeśli płynu jest maksimum i sprawdzam na zbiorniku ile płynu faktycznie jest. A on do mnie: "a jak będzie ciemno i nie będzie Pan miał latarki przy sobie to jak Pan sprawdzi?" Odpowiedziałem, że otworzę korek i wsadzę palec żeby sprawdzić czy jest mokro. Powiedział że odpowiedź jak najbardziej poprawna:)

Wsadzić palec... ilekroć patrzę na swoją Lancię, to żadnego palca tam nie jestem w stanie wsadzić a i ledwo widać (pobłogosław Panie komputer pokładowy, krzyczący czerwoną kontrolką CHECK i odpowiednią ikonką na LCD :lol: ). Jeżeli płyn się kończy to IMHO bardziej pieni. Co do pokazywania, czy jest płyn czy go nie ma - pokadać można, a jak się nie ma pewności - dolać (tak mi teżna kursie mówiono). Nie ma chyba jedynej konkretnej metody.
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Postprzez jestemkoksiarzem » sobota 16 marca 2013, 21:15

Ja na moim egzaminie miałem sprawdzić właśnie stan płynu do spryskiwaczy. A więc podnoszę maskę, pokazuję gdzie jest zbiorniczek i egzaminator zadaje mi pytanie, czy poziom płynu jest prawidłowy. Ja odpowiadam, że "nie widać", na co egzaminator przytaknął słowami "nie widać...", po czym wsiadł do auta, ja zamknąłem "pokrywę silnika" i gitarka, zadanie zaliczone :p w razie czego, jakby się bardziej dopytywali, to uruchamiasz spryskiwacz i jak płyn leci na szybę to mówisz: "jak widać płyn w zbiorniczku jest".
jestemkoksiarzem

Postprzez rafal5757 » niedziela 17 marca 2013, 11:02

Zgadza się, najpierw najlepiej otworzyć zbiornik jeżeli nie widać płynu najlepiej wsiąść do samochodu i prysnąć na szyby.
Havranek - Nauka Jazdy Warszawa
Jazdy doszkalające Warszawa
rafal5757

Postprzez kursant111344 » niedziela 17 marca 2013, 20:48

Ymmm co za bzdura. Płynu do spryskiwaczy się nei sprawdza. Jak to miałem pokazałem palcem gdzie to jest i powiedziałem że nie ma określonego min / max. i tyle.
kursant111344

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy