przez chemik » sobota 02 marca 2013, 14:30
Parking jest wyłączony z ruchu, opuszczając parking włączasz się do ruchu, logiczne. Btw liliput, jak parkuję na chodniku to też jest włączony do ruchu i mogę sobie po nim jeździć ? Nie wprowadzajcie ludzi w błąd. [/quote]
strefa zamieszkania, droga gruntowa, pas powolnego ruchu- zjeżdżając/wyjeżdżają stamtąd też się włączasz do ruchu, czyli co, według twojego myślenia, też są wyłączone z ruchu no nie xd? Chodnik, aleś wymyślił. Chodnik jest przeznaczony dla pieszych, nie dla pojazdów, więc wiadome, że nie możesz samochodem z niego korzystać, parking to co innego. "Powierzchnie wyłączone z ruchu pojazdów są to powierzchnie wyznaczone przez zbiór równoległych linii ukośnych do toru jazdy pojazdów i ograniczonych linią krawędziową ciągłą szeroką P-7b". Kto tu ludzi w błąd wprowadza, proszę cię xd[/quote]
Nie liliput ja nie wprowadzam w błąd, możesz korzystać z chodnika jeżeli przy tabliczce P masz znak T-30. I przy oznaczonym miejscu parkingowym w tym wypadku jest to jakiś pas, nie obowiązuje ruch, a to że sobie możesz tam wjechać to wiadomo że można to tak interpretować, a o chodniku napisałem żeby Ci to zobrazować, tak samo możesz jeździć po chodniku jak po miejscach parkingowych które są oznaczone linią ciągłą, czyli nie możesz i tak samo nie możesz korzystać z pasa który jest wyznaczony do parkowania żeby po nim przejechać i pojechać dalej w piz*u