WYmiana prawa jazdy- problemy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

WYmiana prawa jazdy- problemy

Postprzez fanti29 » piątek 11 marca 2005, 18:27

Witam.. Mam pytanie. Mój tato wymienia prawo jazdy i mimo ze dotychczas miał bezterminowe kazano mu przynieść zaświadczenie lekarskie. Nie wiem czy jest to wymagane bo sama niedawno wymieniałam i wtedy poinformowano mnie ze zaświadczenie lekarskie muszą mieć wszyscy ci, którzy mieli wydaje PJ terminowo lub do świadectwa kwalifikacyjnego. Nie rozumiem po co tatcie kazali takie zaświadczenie przynieść. Dodam że tato ma niecale 54 lata więc chyba nie chodzi tu o wiek..
Pozdrawiam.
fanti29

Postprzez ella » piątek 11 marca 2005, 22:48

Mój tato wymienia prawo jazdy i mimo ze dotychczas miał bezterminowe kazano mu przynieść zaświadczenie lekarskie.

A nie zapytał się dlaczego?
Nic się nie zmieniło z wymianą praw jazdy i zaświadczenie potrzebne jest tylko przy wymianie prawa terminowego.
Nawet 80 latki wymieniają bez zaświadczenia lekarskiego. Jeszcze u nas nie wprowadzili dodatkowych badań z powodu ukończenia jakiegoś wieku.
ella
Moderator

Postprzez fanti29 » sobota 12 marca 2005, 13:33

Oczywiście że pytał się dlaczego i otrzymał odpowiedż że nie miał takiego badania od 78 roku i wypadało by je zrobić tylko że wtedy jeszcze był zawodowym kierowcą i musiał takie zaświadczenie lekarskie przedstwawiać do świadectwa kwalifikacyjnego. Teraz już nie pracuje wiec do czego mu takie? Jeśli ma ktoś "na tapecie" przepisy dotyczące wydawania wtórników to proszę o jakis & by mieć się czym podeprzeć podczas rozmowy z "miłą" :? urzędniczką..
Pozdrawiam..
fanti29

Powrót do Luźna gadka