kategoria C. uderzenie w pachołek podczas cofania po łuku

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

kategoria C. uderzenie w pachołek podczas cofania po łuku

Postprzez 88andrzej19 » czwartek 21 lutego 2013, 17:48

Witam. Miałem dzisiaj egzamin na kategorie C. w Wordzie w Legnicy. Po sprawdzeniu świateł i przygotowaniu do jazdy przystąpiłem do jazdy po łuku do przodu, a następnie do tyłu. Cofnąłem trochę za daleko i oparłem się o pachołek za autem. Po tym zdarzeniu egzaminator poinformował mnie o zakończeniu egzaminu. Był to mój 3egzamin ale 1 po 19stycznia i wcześniej można było powtórzyć zadanie (jak się nie udało to była możliwość dokończenia następnych zadań z wynikiem negatywnym). Egzaminator nie spytał mnie czy chce dokończyć zadania na placu, tylko powiedział że się pozmieniało i tak teraz jest. Szukałem informacji o zmianach w przepisach ale wygląda na to że nic się nie zmieniło. Nie wiem czy egzaminator mnie wydymał i mam składać skargę czy może procedury egzaminowania się zmieniły???
88andrzej19

Re: kategoria C. uderzenie w pachołek podczas cofania po łuk

Postprzez Kora » czwartek 21 lutego 2013, 18:07

Nie wiem jak jest z kategorią C , ale zdawałam po nowemu B i wiem, że trochę się pozmieniało. Teraz trzeba włączyć światła mijania na placu, no i przed 19.01 była taka możliwość, że jak się przeszło łuk, ale dwukrotnie popełniło błąd na wzniesieniu, wynik egzaminu był negatywny, ale była możliwość kontynuowania egzaminu na mieście. Teraz nie ma już takiej możliwości. Możliwe więc, że i w przypadku C coś więcej się zmieniło. Ale to powinni wam wszystko wyjaśnić zanim wyszliście na plac. Tak przynajmniej jest w Kielcach.
Kora

Postprzez albin » czwartek 21 lutego 2013, 18:19

jak potrącisz pachołek albo wyjedziesz za linię to koniec egzaminu.
A, B, C, D, E -
albin

Postprzez 88andrzej19 » czwartek 21 lutego 2013, 18:39

Czyli nie mogąc powtórzyć zadania, bez możliwości korekty trzeba to zrobić za pierwszym razem. Wygląda że przez cofanie jest tyle wypadków i potrzebne były zmiany aby podnieść bezpieczeństwo na drogach. KPINA Kase chcą doić z kursantów bo mało ludzi robi zawodowe prawko a ciągłość egzaminów musi być
88andrzej19

Postprzez Borys_q » czwartek 21 lutego 2013, 18:45

Bez urazy ale nie potrafisz cofnąć na łuku solówką i chcesz mieć zawodowe prawo jazdy?? Naucz się lepiej jeździć z nie narzekaj na system. Zestawem samochód plus przyczepa z przednią osia skrętną jest trudno to fakt ale solówką??
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez 88andrzej19 » czwartek 21 lutego 2013, 23:55

Borys_q napisał(a):Bez urazy ale nie potrafisz cofnąć na łuku solówką i chcesz mieć zawodowe prawo jazdy?? Naucz się lepiej jeździć z nie narzekaj na system. Zestawem samochód plus przyczepa z przednią osia skrętną jest trudno to fakt ale solówką??

opinia eksperta od cofania z odkurzaczem z przedpokoju do łazienki
88andrzej19

Postprzez axel234 » piątek 22 lutego 2013, 00:04

Przykre, ale zachowujesz się niestety standardowo. Zdałem - super, egzaminator miły itp. Nie zdałem - kpina, skok na kasę, egzaminator się na mnie uwziął. Masz 12 lat czy może mniej?
axel234

Powrót do Egzamin na prawo jazdy