Zdałam!

W końcu mam to za sobą. Pytania miałam dość łatwe, kilka nawet mi się powtórzyło z mojego pierwszego podejścia. Zapamiętane:
1. Czy można cofać na drodze jednokierunkowej?
2. Czy w tej sytuacji można wyprzedzić rowerzystę? (przerywana linia)
3. Czy w tej sytuacji mamy możliwość bezwarunkowego przejazdu? (czerwone światło i zielona strzałka)
4. Czy należy się zatrzymać dokładnie w tym miejscu? (policjant wskazujący miejsce zatrzymania)
5. Dopuszczalna prędkość holowania poza obszarem zabudowanym.
6. Czy podczas jazdy za samochodem przewożącym niepełnosprawnych należy zachować szczególną ostrożność?
7. Jaki opatrunek zakładamy w przypadku krwotoku z przedramienia?
8. Czy należy zachować szczególną ostrożność przy zbliżaniu się do przejścia dla pieszych?
9. Czy przed przyjmowaniem lekarstw powinnismy sie upewnic, ze mozna po nich prowadzic? ( to pytanie mi się powtórzyło:) )
10. Czy można ominąć pojazd oczekujący na otwarcie zapór?
11.Czy z tego pasa ruchu można jechać prosto? (Znak poziomy-strzałka w lewo i prosto)
12. Pytanie odnośnie niedostatecznej widoczności, na co trzeba zwracać uwagę. a)znaki poziome b)znaki pionowe c) nawigację ( nie dosłownie, ale coś w tym stylu)
13. Sławne pytanie o "odskakującym hamulcu" podczas uruchamiania silnika (odp. poprawna włączenie wspomagania)
14. Znak "ustąp pierwszeństwa" i pytanie czy należy ustąpić pierwszeństwa samochodowi z prawej strony.
15. Znak "oszronienie jezdni" i pytanie czy możemy się spodziewać opadów atmosferycznych.
16. Jaka pozycja za kierownicą umożliwi zmniejszenie efektu "martwego pola" w lusterkach występującego w czasie obserwacji drogi?
A) Statyczna
B) Dynamiczna
C) Dowolna
17. Sygnalizowanie wypadku poza obszarem zabudowanym
18. Obowiązkowe wyposażenie samochodu
19. Czy można przewozić na kolanach dziecko w wieku przedszkolnym?
20. Czy jako kierujący możesz oddalić się od pojazdu którego silnik jest w ruchu?
21. Jaką funkcję pełni poduszka powietrzna
22. Z jakiego biegu powinieneś ruszać samochodem na jezdni suchej?
23.Jakie dokumenty powinniśmy mieć przy sobie podczas kierowania samochodem?
Hmm, więcej nie pamiętam. Sorry, że nie podaję odpowiedzi a,b,c Ale niestety nie pamiętam ich treści dokładnie, a nie chcę nikogo wprowadzać w błąd.
Powodzenia wszystkim zdającym!