przez dany20 » sobota 05 marca 2005, 17:36
przez dany20 » niedziela 06 marca 2005, 11:41
przez sonix » poniedziałek 07 marca 2005, 08:13
przez dany20 » poniedziałek 07 marca 2005, 10:35
przez jezierek » poniedziałek 07 marca 2005, 13:32
przez mirinda » poniedziałek 07 marca 2005, 16:24
Nie powinno być róznicy w ruszaniu i jezdzie na placu i poza nim. Zawsze trzeba dodać troszeczkę gazu[ z wyczyciem] jazda samym sprzęgłem powoduje nabranie złych nawyków i pózniej samochód może gasnąć na miescie .Niszczy się również sprzęgło.dany20 napisał(a):Widze ze znalazł sie chociasz ktos jeden co mi odpowiedział na pytanie :D dzieki za odpowiedz chodziło mi tylko o to czy kazdy samochód tak ma bo w puncie np na placyku poruszam sie bez gazu wystarczy manipulowanie samym sprzegłem a na miescieto juz z gazem :lol: Poprostu kazdy samochód trzeba wyczuc .
przez jkz » poniedziałek 07 marca 2005, 17:40
Zawsze trzeba dodać troszeczkę gazu[ z wyczyciem] jazda samym sprzęgłem powoduje nabranie złych nawyków i pózniej samochód może gasnąć na miescie. Niszczy sie rowniez sprzeglo.
Jeżdzac na placu bez gazu może się zdazyc ze wjedziesz w jakiś dołek i samochód nie będzie miał siły jechać dalej [zgaśnie].
przez dany20 » poniedziałek 07 marca 2005, 18:29
przez Bumer » poniedziałek 07 marca 2005, 22:51
przez mirinda » poniedziałek 07 marca 2005, 23:51
przez jkz » wtorek 08 marca 2005, 00:00
przez dany20 » wtorek 08 marca 2005, 07:50
Muwi ze to odemnie zalezy jak chcem to minimalnie sobie gazu moge dodac ale moge tez na samym sprzegle zalezy kto i jak lubi :twisted:janek napisał(a):dany20 napisał(a):Chyba nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie no trudno poszukam odpowiedzi na innym forum
A po co na innym forum :wink: może ojciec da Ci odpowiedź przecież jest instruktorem.dany20 napisał(a):czuje sie przygotowany ponieważ mój tata prowadzi nauke jazdy juz w wieku 15 lat jezdziłem po pachokach
A jak ojciec uczy na placyku z gazem czy bez?
przez Bumer » wtorek 08 marca 2005, 14:08
Bumer napisał(a):a jezeli mam garaz, badz brame, i jest tam na tyle wasko ze na samym gazie nie pojade bo bedzie za szybko, to lepiej dla silnika jest jechac na polsprzegle z delikatnym gazem, czy bez niego?
mirinda napisał(a):Wszystko zalezy od sytuacji czy jest płasko czy pod górkę.Jezeli jedziesz na półsprzegle a dodasz za duzo gazu to i tak auto szybciej nie pojedzie bo jazde regulujesz sprzęgłem. Oczywiście dłuższa jazda na pół sprzęgle nie jest zalecana bo szybciej zuzywa się sprzegło.W codziennej eksploatacji samochodu napewno jezdzi się mniej napółsprzęgle niż na kursie, dlatego tez auta do nauki jazdy częściej wymieniają sprzęgła.Jezeli twoje auto jest cięzkie to samym sprzegłem nie da się jechać bo zgasnie,dlatego moim zdaniem trzeba dodawać z wyczuciem troszkę gazu
mirinda napisał(a):Zawsze trzeba dodać troszeczkę gazu[ z wyczyciem] jazda samym sprzęgłem powoduje nabranie złych nawyków i pózniej samochód może gasnąć na miescie. Niszczy się również sprzęgło.
przez mirinda » wtorek 08 marca 2005, 16:04
przez Bumer » środa 09 marca 2005, 15:44