Psychotesty a prawo jazdy prosze o pomoc

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Psychotesty a prawo jazdy prosze o pomoc

Postprzez rusel » niedziela 27 stycznia 2013, 12:17

to zadanie ma niby na celu sprawdzenie poprawnej oceny odleglosci....zastanawiam sie jak to badanie ma rzeczywisty wplyw z ustawianiem patyczka w zakresie 10 mm na ocene odleglosci pojazdu zblizajacego sie do skrzyzowania...

Okulary i szkla mozna miec super mocne i problem w tym ze ostrosc widzenia nie przeklada sie na umiejetnosc wypatrzenia takich rożnic...problem w tym ze za jednym spojrzeniem wydaje sie byc oczywiste ktora igla jest dalej, po korekcie i ponownej ocenie glupiejemy i nie wiemy czy teraz jest lepiej czy gorzej, jezeli psycholog jest ok to moze nieco pomoc..
rusel

Postprzez dylek » niedziela 27 stycznia 2013, 12:37

rusel - nie demonizuj tego badania.... ;)
W zasadzie dla mnie wystarczy "rozregulować" patyczek na maxa w przód i w tył,by zobaczyć różnice, a potem jadąc z oddalenia w przód zatrzymać odpowiednio...
Gorzej było jak robiłem na urządzeniu starszego typu... tam początkowo nie widziałem różnic...dopiero jak wsadziłem okular (jak w lornetce) głęboko w oczodoły to różnice zaczęły być zauważalne... Na tym typie stereometru gdybym musiał mieć okulary na nosie, to bym chyba go nie przeszedł....
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez rusel » niedziela 27 stycznia 2013, 12:46

no widzisz u mnie bylo odwrotnie, na nowym typie nie bylem w stanie tego ustawic, stara poczciwa maszyna i brele na nos i jakos to poustawialem, sam nie wiem jak :)
rusel

Postprzez nicooo » niedziela 27 stycznia 2013, 13:40

koledzy czyli to ma być tak:

patyczek środkowy jest dobry a te dwa to musze wypatrzyć czy te dwa w sensie odstępy są wiekszy niż na środkowym tak? bo ja do tej pory myślałem,że musze na te kwadraty patrzeć ktory jest z tyłu itp
nicooo

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy