Czuje się pokrzywdzony !!!!!!! C+E

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Czuje się pokrzywdzony !!!!!!! C+E

Postprzez kamas3 » czwartek 24 stycznia 2013, 14:07

Witam was opowiem wam moją historie i co się dzisiaj wydarzyło, otóż mam 19 lat mieszkam w Zielonej Górze i 29 stycznia na 7:30 miałem mieć egzamin kat.C+E, oczywiście wszystkie godziny wyjeździłem i czekałem posłusznie na egzamin aż do dzisiaj a dokładnie do teraz kiedy to dostałem telefon z WORD ZIELONA GÓRA o tym że egzamin został odwołany z powodu tego że nie mam ukończonych 21 lat i muszę teraz czekać do 21 roku życia aby przystąpić do egzaminu czyli zostało mi jakieś 1.5 roku czekania i już wyjeździłem wszystkie godziny jednym słowem pieniądze w błoto, czuję się załamany i aż się rozpłakałem jak dostałem ten telefon. Powiedzcie mi co mogę zrobić w takiej sytuacji, ten przepis wszedł razem z tymi teoriami z 19 stycznia. CZUJĘ SIĘ POKRZYWDZONY ŻE NIE POZWOLONO NAM ZDAĆ EGZAMINU MIMO ŻE BYŁEM WCZEŚNIEJ ZAPISANY I WSZYSCY WIEDZIELI ŻE ROZPOCZĄŁEM KURS NA C+E PRZED TYMI NOWYMI PRZEPISAMI. Mam napisać jakieś odwołania czy jak ??, szkołą również mnie nie poinformowała o takim przepisie ani instruktor który jest w porządku gościem ale może trochę niedoinformowanym, JESTEM ZAŁAMANY NIE WIEM CO MAM ROBIĆ :(
kamas3

Re: Czuje się pokrzywdzony !!!!!!! C+E

Postprzez Borys68 » czwartek 24 stycznia 2013, 14:17

Współczuję.

1 - kurs ci zostaje;
2 - napisz do Rzecznika Spraw Obywatelskich;

I tak bez Kwalifikacji Wstępnej 280 godzinnej nie mógbyś pracować jako szofer C/C+E do 21 r.ż.

Albo
zrób Kwalifikację Wstepną 140 godzinną (tzw. przyspieszona) i pracuj jako szoferak z C1 do 21 r.ż. a wtedy zrób E do C.
albo
zrób Kwalifikację Wstepną 280 godzinną i od razu przystąp do egzaminu na C+E.

Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Postprzez karol199 » czwartek 24 stycznia 2013, 18:18

Borys - nie wiem czy wiesz, ale na prawdę wielu kursantów robi sobie prawko specjalnie do naborów, do wojska, do innych służb i żadne KW nie były im potrzebne . Teraz są w czarnej :help:
Kat. A - 2010
Kat. B - 2009
Kat. C - 2011
Kat. D - 2012
karol199

Postprzez winston » czwartek 24 stycznia 2013, 18:38

kamas3 napisał(a):CZUJĘ SIĘ POKRZYWDZONY ŻE NIE POZWOLONO NAM ZDAĆ EGZAMINU MIMO ŻE BYŁEM WCZEŚNIEJ ZAPISANY I WSZYSCY WIEDZIELI ŻE ROZPOCZĄŁEM KURS NA C+E PRZED TYMI NOWYMI PRZEPISAMI.

Nieciekawa sytuacja ale m.in. po to jest vacatio legis (okres pomiędzy ogłoszeniem a wejściem w życie przepisów), żebyś mógł się zapoznać ze zmianami. Generalnie chodzi mi o to, że mogłeś tą sytuację przewidzieć...
PJ: ABCD
instruktor kat. B

winston

Postprzez Borys68 » czwartek 24 stycznia 2013, 19:20

karol199 napisał(a):Borys - nie wiem czy wiesz, ale na prawdę wielu kursantów robi sobie prawko specjalnie do naborów, do wojska, do innych służb i żadne KW nie były im potrzebne . Teraz są w czarnej :help:

Nie wiedziałem, że jest to tak powszechne.

Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Postprzez kamas3 » czwartek 24 stycznia 2013, 19:34

winston od tego właśnie są te szkoły jazdy żeby mnie poinformowały abym nie przystępował bo się przepisy zmieniają z jakiej racji ja mam tego pilnować to oni mają gonić instruktorów aby przyśpieszyli mi jazdy ja zwykły szary obywatel myślałem że jedyne co się zmieni to te kursy teoretyczne, nie moja wina że nasze kochane państwo z Donkiem na czele umila tak wszystkim życie. Tak samo WORD dlaczego zapisał mnie na egzamin skoro wiedzieli że mam 19 lat, czyżby ośrodki nie weryfikowały wieku kierowców ??
kamas3

Postprzez winston » czwartek 24 stycznia 2013, 19:50

Uważam, że w szkole powinni cie poinformować jak zapisywałeś się na kurs. Nie mają co prawda takiego obowiązku, ale nie informując zachowali się nie fair, ponieważ wiedzieli, że możesz się nie wyrobić.
PJ: ABCD
instruktor kat. B

winston

Postprzez kamas3 » czwartek 24 stycznia 2013, 19:53

i co ja mogę zrobić, jedyne co zrobiłem to zadzwoniłem dzisiaj do szefa ośrodka to mi zaproponował że za Wstępną mi policzy o wiele mniej niż 5500 zł co mnie nie cieszy a za przyśpieszoną zaproponował mi 2000 zł a nie 3000 zł
kamas3

Powrót do Egzamin na prawo jazdy