Jaka prędkość maksymalna jest pomiędzy czarnymi krechami ?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Jaka prędkość maksymalna jest pomiędzy czarnymi krechami

Postprzez LeszkoII » piątek 18 stycznia 2013, 19:07

dylek napisał(a):(...)To dalej ograniczenie obowiazuje jadacych w kierunku godziny 12, czy tych w kierunku godziny 9 ? A może jedno B-33 będzie obowiazywać na obu jezdniach ?
Wynikałoby, że obowiązuje na obydwu jezdniach. Na prawej jezdni(w kierunku godz. 12) aż do najbliższego skrzyżowania/odwołania znakiem. Na "lewej" jezdni(w kierunku godz. 9) również... do najbliższego skrzyżowania, a takie napotykam tuż za końcem jezdni/wlotu. Uważam, że akurat w tym przypadku, wlot na skrzyżowanie nie stanowi jeszcze skrzyżowania. Ale nie należy uogólniać; dlatego w ostateczności mogę przychylić się, że skrzyżowanie zaczyna się tuż przed wlotem - tutaj będzie to przecinka jednokierunkowa - ale nie wcześniej.
Ciężko tak uogólnić...
Ostatnio zmieniony piątek 18 stycznia 2013, 19:10 przez LeszkoII, łącznie zmieniany 1 raz
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez lith » piątek 18 stycznia 2013, 19:08

To znaczy w praktyce będzie każdy traktował to jako skrzyżowanie i nie będzie się doszukiwał, czy połączenia ma wlot, czy wylot. Ale jakby to zacząć na części pierwsze rozkładać, to znowu można się dziwnych rzeczy doszukać :P

wlot na skrzyżowanie nie stanowi jeszcze skrzyżowania

... to sobie pożartowaliśmy... :lol: :lol:
lith

Postprzez LeszkoII » piątek 18 stycznia 2013, 19:15

Lith niby czemu? Na prostym 4 wlotowym, symetrycznym skrzyżowaniu wlotami są drogi, 20m, 50m, 100m przed skrzyżowaniem... to są wciąż wloty.
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez szerszon » piątek 18 stycznia 2013, 21:24

leszko
Pośrednie czy bezpośrednie-jest połaczenie czy go nie ma w świetle par 32.2 ?
Bo ja juz w końcu nie wiem jakie masz zdanie :mrgreen:
szerszon

Postprzez LeszkoII » piątek 18 stycznia 2013, 21:35

szerszon napisał(a):Pośrednie czy bezpośrednie-jest połaczenie czy go nie ma w świetle par 32.2 ?
Bo ja juz w końcu nie wiem jakie masz zdanie
Według mnie nie ma połączenia, a w myśl Rozporządzenia w sprawie znaków i sygnałów - połączenia bezpośredniego.
LeszkoII

Postprzez szerszon » piątek 18 stycznia 2013, 21:45

To ja do poczytania z drugiego forum :D
zawsze więcej opinii
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=417537
parę ostatnich stron

"oni" już o nas wiedzą :D czas w drugą stronę.
szerszon

Postprzez LeszkoII » piątek 18 stycznia 2013, 22:18

szerszon napisał(a):http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=417537
parę ostatnich stron
Gwoli ścisłości :D http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=417537&page=252
--------------
P.S. Na to forum trafiłem dzięki super grafikom robionym w Inkscape.. Póki co osiadłem na Uc/WinRoad z ostatnio dosiadam Euro Truck Simulator..
LeszkoII

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze