Programy do nauki i nowe testy teoretyczne 2013..

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Programy do nauki i nowe testy teoretyczne 2013..

Postprzez marcel87 » sobota 12 stycznia 2013, 15:02

Witam serdecznie wszystkich, którzy będą zdawać testy teoretyczne po 19 stycznia 2013.
Moje pytanie dotyczy automatów i programów z nowymi testami do nauki teorii. Rozumiem, że sam kodeks drogowy to najlepsza droga żeby zdać te testy i nie ma co sugerować się tym, że pojawiają się programy do nauki w internecie jednak dziwi mnie ich różnorodność.. opłaciłem jeden program smsem za ok 6 zł - to było jakieś 2 tygodnie temu myśląc, że to jest nowa pula zupełnie nowych pytań (dokładnie 1479) dzisiaj dokopałem się zupełnie innego automatu z pytaniami, które widzę pierwszy raz.. jutro pojawi się kolejny płatny program (automat), którego twórcy bądź właściciele strony sugerują, że to jest wszystko aby wiedzieć wszystko i nauczyć się najlepiej..

Czy ktoś wie lub może potwierdzić, który program jest właściwy do nauki (i czy jest jakiś oficjalny, który posiada całą pulę nowych pytań?)

Ile jest pytań w nowej puli?

Co to są za programy w sieci ?

Pozdrawiam
marcel87

Re: Programy do nauki i nowe testy teoretyczne 2013..

Postprzez marcel87 » sobota 12 stycznia 2013, 15:12

tutaj jest załącznik do programu "nowe testy na prawo jazdy 2013" w puli jest 1479 pytań..

tutaj link do strony opisującej RZEKOMO właściwą wersję
http://www.testy-na-prawo-jazdy.com.pl/

a tutaj link do testów z naszej strony FORUMOWEJ
http://www.prawojazdy.com.pl/testy

Czy ktoś rozumie te rozbieżności ? ?
Załączniki
capture_12012013_140737.jpg
capture_12012013_140737.jpg (55.48 KiB) Przeglądane 5703 razy
marcel87

Postprzez Naits » sobota 12 stycznia 2013, 16:43

Nie ma oficjalnego i raczej nie będzie bo pytania mają być tajne.
Owe programy to tylko próba stworzenia czegoś podobnego.
Wszystko opiera się na informacjach z mediów, gazet, internetu jak by miało to wyglądać.
To że jedni piszą tak a inni inaczej to widzimy już w testach że np. czas na pytanie czy odpowiedź jest inny.
Przekonamy się po 19-nastym jeśli jakaś uprzejma osoba zdająca opisze jak wyglądał ten test.
Naits

Postprzez marcel87 » sobota 12 stycznia 2013, 18:36

Dzięki za info :) To są jaja. Szkoda, że zmiany, które zachodzą na lepsze, zachodzą wszędzie tylko nie w rzetelnym, czytelnym, PEŁNYM i powszechnie dostępnym KOMUNIKACIE dla ludzi u jego oficjalnych źródeł (oczywistym jest, że także internetowych), dla których zmiany się tworzy.. KOMPLETNY BRAK PROFESJONALIZMU, RZETELNOŚCI i ODPOWIEDZIALNOŚCI w doinformowaniu ludzi ze strony administracji.. CHAOS.
marcel87

Postprzez dylek » sobota 12 stycznia 2013, 18:55

Nie wiem do kogo masz te pretensje i o co...
Wiadomości na temat szykowanych zmian były tłuczone od ponad roku...
Ty się budzisz w ostatnim momencie i masz pretensje do całego świata... o co ? O to, że się wcześniej nie raczyłeś zainteresować ?
Przecież tego typu wpisy, jak ten twój - tylko obnażają indolencję osób twojego pokroju... więc po co te żale ?
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez marcel87 » sobota 12 stycznia 2013, 19:14

"Po pierwsze" nie mam do Ciebie pretensji bo nie szukałem tutaj nikogo komu lubię pocisnąć tylko dlatego, że czekam na takie okazje siedząc za klawiaturą i mądrząc się na forum, dlatego w punkcie "po drugie" napiszę, że z natury jestem anty dla równowagi i nie będę właził w d... i lizał po d.. tych, którzy kasują niemałe pieniądze za zmiany i ledwo widoczny, miernej przejrzystości, ogólnospołeczny komunikat i zgadzał się co do sposobu informowania (czytaj uważnie - PEŁNEGO, OFICJALNEGO, WYCZERPUJĄCEGO, SPROSTOWUJĄCEGO I ROZWIEWAJĄCEGO EWENTUALNE WĄTPLIWOŚCI, KTÓRE MOŻNA PRZEWIDZIEĆ!, ŻE BĘDĄ NARASTAĆ jak grzyby po deszczu) ludzi na temat czegokolwiek. Czuj się pominięty jeśli jesteś zadowolony z tego w jaki sposób aparat administracyjny w tej krainie funkcjonuje. Pozdrawiam
marcel87

Postprzez mk61 » sobota 12 stycznia 2013, 19:28

dylek napisał(a):Nie wiem do kogo masz te pretensje i o co...
Wiadomości na temat szykowanych zmian były tłuczone od ponad roku...

Od 2 lat. I 2 lata nie wystarczyły, żeby dopiąć ustawę od A do Z, tylko trzeba odsuwać jak nie całą ustawę, to jej szczątki. 2 lata nie wystarczyły do finalnego określenia zasad i przygotowania pobieżnych aspektów do zmian.

I czyja indolencja jest tutaj obnażana? Kursanta, który jest uciskany durnymi artykułami na portalach typu wp, czy Onet, czy może szanownych ministrów, którzy mają w dupie to wszystko i jak im się tyłek zacznie przypiekać, to tylko składają podpisy na ustawach opóźniających? Więcej fotoradarów nam by się przydało. One będą lekarstwem na wszystko.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez marcel87 » sobota 12 stycznia 2013, 19:34

Poza tym skąd wiesz czy na ostatnią chwilę? Takie forum nie musiałoby funkcjonować z dwóch powodów:

1. Gdyby ludzie potrafili sami szukać informacji.
2. Gdyby informacje spełniały kryteria informacji i wychodziły ze strony kompetentnych ludzi, którym ufa społeczeństwo.

a jeżeli już powstało potrzebny obok ekspertów jest jeden element:

BLOKOWANIA KOMENTARZY O NACHECHOWANIU IRONICZNYM oraz posługiwania się tego typu retoryką, którą stosujesz.. prawy fotel niestety to nie jest miejsce dla Ciebie. A po innych postach można wyczuć Cię na odległość
marcel87

Postprzez dylek » sobota 12 stycznia 2013, 21:13

marcel87 - zarzuciłeś administracji tego forum kompletny brak profesjonalizmu, rzetelności i odpowiedzialności...
To ja się pytam : a co ma administracja tego forum do twojej wiedzy na temat zmian ?
Czegoś nie wiesz ? Pytaj, a nie naskakujesz na innych.
Niby piszesz, że najlepszym źródłem wiedzy jest kodeks drogowy....no to chętnie się dowiemy, czy przeczytałeś go chociaż z raz... nawet nie cały - tylko zakres dotyczący twojej kategorii.... przeczytałeś ? Nie pytam, czy się z niego uczyłeś... chodzi tylko o to, czy z raz przeczytałeś...
Czy może jednak chciałeś być mądrzejszy od ustawodawcy i za 6zł myślałeś, że się wywiniesz od nauki przepisów?
Zorientowałeś się, że niestety, ale zainwestowane 6zł nie gwarantuje tego, że poznasz pytania przed egzaminem...i stąd zapewne frustracja, której upust dałeś mając pretensje do całego świata...
Nie rozumiem tej pogoni za pytaniami...
Ile miałeś klasówek w szkole?
Ile z tych klasówek polegało na tym, że przed sprawdzianem dostałeś gotowe pytania i odpowiedzi do nich ?
Przecież to nie jest żadna dziwna sytuacja, że przystępujesz do egzaminu znając zakres materiału, który ma obejmować, ale nie znając pytań....
Wiele takich egzaminów już zdałeś, więc zamiast tracić czas na szukaniu w necie gotowca - lepiej skup się na nauce przepisów...
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez marcel87 » sobota 12 stycznia 2013, 22:31

Do Prymusa z prawego fotela :P Widzę, że się mocno spociłeś ale chociaż spuściłeś hamulec i jesteś jakiś grzeczniejszy bo nie używasz tej ch..wej regresywnej społecznie retoryki. Mimo wszystko masz problemy z opanowaniem myśli.. oszczędzaj się. Chodziło mi o administrację w ogóle.. do forum nie mam nic. Ciężki z Ciebie jeż. Po co się udzielasz w ogóle jak nie czytasz tego co napisałem? I teraz muszę odpowiedzieć i wytłumaczyć i mam wrażenie, że temat dawno był zamknięty ale się wciąłeś i nie zostawię Ciebie w tym stanie nieświadomości. Chodziło mi o administrację urzędową i państwową w większości przypadków.. to można było wyczytać z kontekstu, tak jak kolega powyżej pisał ale jesteś dość nieostrożny (przeoczyłeś..) nadal uważasz się za mądralę i nawet tego nie zauważasz.. grunt, że piszesz i się wypowiadasz i to jest najważniejsze. Czytaj i słuchaj częściej. Olałem więcej klasówek w życiu niż cały Twój rocznik w szkole, ale przynajmniej potrafię czytać i słuchać podczas gdy Ty strugasz znowu kozaka i latasz jak skóra na flecie, a nie kumajesz nic, a nic.. Wiesz po są takie fora internetowe? Nie żeby kozaczyć i <&%#$@> się ale żeby ludziom było łatwiej ogarnąć pewne sprawy. W pewnych kwestiach to forum pomaga usystematyzować i monitorować chaos urzędniczy, administracyjny i frywolność stosowania ciągłych nigdzie nie podawanych na czas zmian jakie czekają np. nowych kursantów. Gdyby nie fora czasem gówno byś wiedział. Fora są po to żeby sobie pomagać. Ja nie narzekam. Kolega w 3 poście wytłumaczył mi w lakoniczny sposób o co chodzi. Podziękowałem za pomoc i skorzystałem z możliwości krytyki. Krytykuję pewne elementarne braki administracji w informowaniu społeczeństwa o zmianach, utrudnieniach i jeżeli takie informacje są to oceniam ich jakość, czytelność i dostępność, a z tym jest słabo. Jeżeli to jest nie na temat to trudno post będzie usunięty :)
marcel87

Postprzez nemmo » sobota 12 stycznia 2013, 22:55

A teraz przeczytaj jak zatytułowałeś wątek, co napisałeś w pierwszym poście i o co w nim pytałeś. Masz pretensje do administracji, że nie wiesz jaki program z internetu zawiera całą pulę pytań i czy te pytania są wszystkie te same które będą na egzaminie? To zacznij od pretensji do samego siebie, bo już od dawna wiadomo, że nowa baza pytań jest do tej pory tajna i nie wiadomo czy będzie kiedyś udostępniona, oczywiście poza przeciekami od zdających. Gdybyś śledził więc informacje oficjalne, już dawno byś wiedział, że programy w internecie nie mogą zawierać oficjalnych prawdziwych pytań, tylko przykłady wymyślone dla pokazania i nauki przed nowymi testami. Na przyszłość radzę więc pomyśleć zanim napiszesz coś tak bzdurnego.
nemmo

Postprzez marcel87 » sobota 12 stycznia 2013, 23:21

Nemmo. Oczywiście. Zauważyłeś w sposób NIEZŁOŚLIWY i wytknąłeś moją niewiedzę. Pytanie jednak czy gdyby informacje na stronach WORDów były jednolite, spójne i zawsze można było uznawać je za rzetelne i pełne to czy ludzie pisaliby na forach i pytali o takie sprawy?? Uważam, że pytań takich jak moje by nie było. Ludzie sięgaliby wówczas do stron WORDów wiedząc, że znajdą tam pełen opis pewnych i aktualnych przeobrażeń i stanu "danej sprawy" a same ośrodki nie miałyby problemów z obieraniem lawiny upierdliwych telefonów od zdezorientowanych i niedoinformowanych kursantów (KLIENTÓW!). Ja osobiście wolałem skorzystać z opinii doświadczonych na forum niż po raz wtóry korzystać z "aktualności" stron WORD (w tym przypadku WORD). Ile razy jest tak, że dzwonisz gdzieś do urzędu i w ciągu tygodnia każda sekretarka mówi Tobie coś innego albo czegoś nie wiem albo czegoś jeszcze nie wiadomo, a na stronie www aktualności są niepełne, niepewne(bo zaraz okaże się, że znowu się coś zmienia) albo są sprzed pół roku? ENOUGH!

naits - dzięki za pomoc i wyjaśnienie

mk61 - użytkownik, który wie o cob

Cała reszta postów jest zbędnym śmieceniem i przekomarzaniem się na tematy dotyczące funkcjonowania pewnych komórek administracyjnych i gdyby nie pewna złośliwość to przestrzeń sieci była by lżejsza i bardziej przejrzysta o parę kilobajtów. THE END
marcel87

Postprzez nemmo » sobota 12 stycznia 2013, 23:31

To nie forum ani wątek do dyskutowania o wadach i zaletach działania administracji. Zadałeś proste pytania i stwierdziłeś że to wina administracji że nie wiesz jakie będą pytania i gdzie je można znaleźć,co jest oczywistą bzdurą. BTW skoro korzystasz z internetu mam nadzieję, że wiesz co to google ;)

THE END
nemmo

Postprzez marcel87 » sobota 12 stycznia 2013, 23:35

tak wiem. w googlach znalazłem link do tego forum.. ;-) .
marcel87

Powrót do Egzamin na prawo jazdy