Zmiany w prawie jazdy - stare czy nowe?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zmiany w prawie jazdy - stare czy nowe?

Postprzez franklin » czwartek 10 stycznia 2013, 23:05

Witam,

W zwiazku ze zmianami w prawie jazdy przyszedlem tu aby poradzić się Was jak wyglada sprawa zdawania na kat B.
Otoż chodziłem na teorie i praktyki do swojego ośrodka i tam wyjezdzilem i wysluchalem wszystko na maksa, napisałem test wewnetrzny - pozytywnie i na tym sie skonczyla moja przygoda z prawkiem...
Zaswiadczenie ze zaliczylem wewnetrzny nie otrzymalem bo musze tam dopłacic (ale to nie problem) lecz fakt czy jeszcze jest sens.
Czy ten egzamin wewnetrzy nie stracil na waznosci? Czy nawet jakbym tam doplacil odberal go i poszedl do WORD'u to zalapie sie na stara metode?
Ile poźniej mam czasu na zaliczenie egzaminu od zaniesienia dokumentów do WORD'u?

Nie ukrywam ze mnie to bardzo stresuje i jestem lewy co do jazdy, niby mi tam dobrze szlo (wg instruktora) ale nie czuje sie dobrze za kołkiem przez to tak zwlekam. Nie jest to moja mocna strona, i proboje to unikac i zwlekac przykladowo teorie mialem 8.11.2011

Prosze o pomoc
franklin

Re: Zmiany w prawie jazdy - stare czy nowe?

Postprzez 9imar9 » piątek 11 stycznia 2013, 00:03

Rozumiem że zdales egzamin teoretyczny w listopadzie, na stare zasady już się nie zlapiesz (zwlekaj dalej).
Ale sama praktyka odbywa się bez zmian, dostaniesz tylko terminowe prawo jazdy. Od daty zapisu na pierwszy egzamin czeka się około miesiąca.
Wewnętrzny nie traci ważności.

edit: niexauwazylem że 2011... to zapytam tak, egzamin teoretyczny zdales w przeciągu ostatnich 6 miesięcy?
9imar9

Postprzez ella » piątek 11 stycznia 2013, 10:20

Ja zrozumiałam, że on zdał tylko egzamin wewnetrzny z teorii a do państwowego jeszcze nie podchodził.
Tak czy inaczej zdajesz nowe testy.
ella
Moderator

Postprzez franklin » piątek 11 stycznia 2013, 15:09

Dokladnie, mam tylko wewnetrzna osrodkowa teorie zaliczona. Nic panstwowego nie probowałem i nie mam zaliczonego.
Czyli nawet jakbym teraz odebral papiery i zaniosl to mam nowe zasady?
Materialy do nauki sa te same?
Co za kasa ktora juz wpłacilem do osrodka szkoleniowego?
franklin

Postprzez ella » piątek 11 stycznia 2013, 15:40

Czyli nawet jakbym teraz odebral papiery i zaniosl to mam nowe zasady?

Masz nowe zasady
Materialy do nauki sa te same?

Przepisy przecież nie uległy zmianie.

Co za kasa ktora juz wpłacilem do osrodka szkoleniowego?

Nie rozumiem :(
ella
Moderator

Postprzez franklin » piątek 11 stycznia 2013, 17:41

Czyli rozumiem ze bez roznic czy teraz przed 19 czy w lutym.
Zaplacilem tam cześć pieniedzy za kurs, musze doplacic reszte aby odebrac potwierdzenei zaliczenia wenetrznego egzaminu - teoria.
Skoro materialy sie nie zmieniaja to na pewno nie wystapi potrzeba ponownej nauki teori?
franklin

Postprzez ella » piątek 11 stycznia 2013, 18:14

Czyli rozumiem ze bez roznic czy teraz przed 19 czy w lutym.

Przed 19 to na pewno nie zdązysz zdać teorii.

Zaplacilem tam cześć pieniedzy za kurs, musze doplacic reszte aby odebrac potwierdzenei zaliczenia wenetrznego egzaminu - teoria.

Musisz dopłacić resztę żeby wydali ci zaświadczenie o ukończeniu kursu a nie za potwierdzenie zaliczenia wewnętrznego.
Skoro materialy sie nie zmieniaja to na pewno nie wystapi potrzeba ponownej nauki teori?

Skoro ją aż tak dobrze pamiętasz to chyba nie masz problemu a jej zaliczeniem na państwowym. Drugi raz na kurs nie musisz chodzić.
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy