Ile zarabia instruktor nauki jazdy?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Ile zarabia instruktor nauki jazdy?

Postprzez aknx777 » piątek 14 grudnia 2012, 17:30

czepiacz napisał(a):Dlaczego przyszły rok miałby mnie zmusić do zmiany sposobu jazdy po mieście z kursantami, Andrzeju?

Nie mialem na mysli Twojej jazdy po miescie tylko szkolenia przed jazda po miescie czyli wszystkie czy czesc jazdy na placu. Wiem, ze tego nie zmienisz.

:wink:
aknx777

Postprzez czepiacz » piątek 14 grudnia 2012, 18:19

Na placu dojdą elementy związane z nowym egzaminem.
Do tej pory kursanci jeździli 35-40 km/h bez trzymanki, robili tez slalom przy tej prędkości, więc musimy dołożyć przygotowanie do omijania przeszkody z prędkości 50 km/h.
Damy radę - plac jest duży :)
czepiacz

Postprzez lostek815 » wtorek 01 stycznia 2013, 22:06

Pinhead napisał(a):Obecnie jest zbyt dużo ludzi z uprawnieniami instruktora na rynku pracy to i ciężko oczekiwać aby płace były przyzwoite. Sporo OSK oferuje jakieś śmieszne wynagrodzenie nawet poniżej 10zł/godzinę bo nadal nie brakuje zdesperowanych frajerów godzących się na takie stawki. Obojętnie jaki poziom szkolenia oni prezentują, ważne że wyjeżdżą swoje z kursantem i skasują pracodawce nawet o połowę mniej niż ceniący się dobry (tzn.prawdziwy) instruktor. A że dzieciak roznoszący ulotki zarobi tyle samo albo i więcej od takiego prestiżowego Pana Instruktora to już temat który w niektórych OSK lepiej nie poruszać ;)

Wiem, że stary post, ale... chyba nigdy ulotek nie roznosiłeś ani nie znasz nikogo, kto roznosił. Tam nie płacą za godziny, to po pierwsze, a po drugie, w miesiącu można zarobić może z maksymalnie 500 zł.

Generalnie widzę chyba mało kto z Was tutaj ciężko pracował, skoro stawka 10 zł za godzinę siedzenia na tyłku w samochodzie to dla Was za mało. Oczywiście, nie jest to majątek, ale ludzie pracują naprawdę ciężko fizycznie nawet za 7 zł na godzinę, więc te 10 zł za siedzenie i upominanie kursanta, tudzież za nauczanie teorii, to naprawdę dużo.

Co do samego tematu to instruktorem nie jestem, ale wg mnie najlepiej założyć własny biznes (jak zresztą w każdym zawodzie) i wtedy się zarabia więcej i ma większe przywileje, a nie robić u kogoś na umowę śmieciową.
lostek815

Postprzez szerszon » wtorek 01 stycznia 2013, 22:52

lostek815 napisał(a):1.Wiem, że stary post, ale... chyba nigdy ulotek nie roznosiłeś ani nie znasz nikogo, kto roznosił. Tam nie płacą za godziny, to po pierwsze, a po drugie, w miesiącu można zarobić może z maksymalnie 500 zł.

2.Generalnie widzę chyba mało kto z Was tutaj ciężko pracował, skoro stawka 10 zł za godzinę siedzenia na tyłku w samochodzie to dla Was za mało. Oczywiście, nie jest to majątek, ale ludzie pracują naprawdę ciężko fizycznie nawet za 7 zł na godzinę, więc te 10 zł za siedzenie i upominanie kursanta, tudzież za nauczanie teorii, to naprawdę dużo.

3.Co do samego tematu to instruktorem nie jestem...

1. Znam. I mogę napisać, że jesteś dalece nieogarnięty w temacie.
2.Po to sie uczyłem, aby łopatą nie machać.A mam kilka wyuczonych zawodów potwierdzonych papierkiem. :)
Praca na tokarce, strugarce, wiertarce stołowej czy na spawalni nie jest mi obca.
Teraz technikum mechaniczne to bialy kruk na mapie szkolnictwa to i takie durne posty sie pojawiają.
3. I to tylko jest powodem, że napiszę delikatnie- nie wiesz , to sie nie odzywaj.
szerszon

Postprzez lostek815 » środa 02 stycznia 2013, 00:34

szerszon napisał(a):
lostek815 napisał(a):1.Wiem, że stary post, ale... chyba nigdy ulotek nie roznosiłeś ani nie znasz nikogo, kto roznosił. Tam nie płacą za godziny, to po pierwsze, a po drugie, w miesiącu można zarobić może z maksymalnie 500 zł.

2.Generalnie widzę chyba mało kto z Was tutaj ciężko pracował, skoro stawka 10 zł za godzinę siedzenia na tyłku w samochodzie to dla Was za mało. Oczywiście, nie jest to majątek, ale ludzie pracują naprawdę ciężko fizycznie nawet za 7 zł na godzinę, więc te 10 zł za siedzenie i upominanie kursanta, tudzież za nauczanie teorii, to naprawdę dużo.

2.Po to sie uczyłem, aby łopatą nie machać.A mam kilka wyuczonych zawodów potwierdzonych papierkiem. :)
Praca na tokarce, strugarce, wiertarce stołowej czy na spawalni nie jest mi obca.
Teraz technikum mechaniczne to bialy kruk na mapie szkolnictwa to i takie durne posty sie pojawiają.
3. I to tylko jest powodem, że napiszę delikatnie- nie wiesz , to sie nie odzywaj.

1. Tak się składa, że jestem bardzo ogarnięty w temacie bo przez ponad 2 lata roznosiłem ulotki i to nie z jednego sklepu. Masz po prostu firmę, która Ci dostarcza przykładowo 2 razy w tygodniu ulotki z dwóch albo nawet trzech sklepów. I miesięcznie wychodziłem maksymalnie 400 zł - była to tylko taka robota żeby sobie zarobić chodząc do szkoły. Nawet jak miałem raz do rozniesienia katalogi IKEA (chyba nie muszę mówić jakie to jest grube i jak mało na raz można było tego zabrać [a do rozniesienia miałem 1600 sztuk]) to za jeden katalog płacili 8 groszy. A jeszcze wcześniej - kiedyś dawno - roznosiłem ulotki z pojedynczego sklepu i też grosze płacili i też od rozniesionej ulotki, a nie za godzinę. Oprócz tego mam znajomego co z kolei rozdawał na mieście ulotki z banku i też wiem ile za to dostawał.
2. Nie wiem jak Ty, ale ja żyję w kraju, gdzie ludzie dobrze wykształceni, po studiach, nie potrafią znaleźć pracy. Ja żyję w kraju, gdzie ludzie z konkretnym zawodem muszą pracować w McDonald's.
3. Nie muszę być instruktorem, żeby widzieć, że nie jest to ciężka praca. Bo co najwyżej możesz trochę nerwów zszarpać na kursanta (ale jak jesteś nerwowy to się nawet nie powinieneś brać za bycie instruktorem bo to normalne, że kursant się uczy i wielokrotnie popełnia błędy). A tak poza tym to sobie wygodnie siedzisz w samochodzie przez te kilka godzin albo uczysz teorii w ciepłym pomieszczeniu. Ryzyka też żadnego nie masz bo po to masz te pedały dodatkowe w aucie, żeby w razie jak kursant zrobi coś głupiego, to, żebyś Ty zahamował - czyli tak naprawdę skupiasz się jak przy tradycyjnej jeździe samochodem. Oczywiście jak już mówiłem, te 10 zł na godzinę to nie jest majątek, wiadomo, że każdy chciałby zarabiać najlepiej 50 zł na godzinę. Ja tylko porównuję, że są o wiele cięższe zawody gdzie ludzie mniej zarabiają.
lostek815

Postprzez ks-rider » środa 02 stycznia 2013, 10:58

lostek815 napisał(a):Nie muszę być instruktorem, żeby widzieć, że nie jest to ciężka praca. Bo co najwyżej możesz trochę nerwów zszarpać na kursanta ... A tak poza tym to sobie wygodnie siedzisz w samochodzie przez te kilka godzin albo uczysz teorii w ciepłym pomieszczeniu. Ryzyka też żadnego nie masz bo po to masz te pedały dodatkowe w aucie, żeby w razie jak kursant zrobi coś głupiego, to, żebyś Ty zahamował - czyli tak naprawdę skupiasz się jak przy tradycyjnej jeździe samochodem.

Dziecko,

wiekszych dyrdymalow dawno nie czytalem. Nie tak dawno instruktor ostal skazany na odsiadle, bo kursantka poszla na czolowke wiec zadna odpowedzialnosc :wow: :hmm: Ryzyko towazyszy Ci w kazdej sekundzie bo sa ludzie nieprzewidywalni i nigdy nie wiesz, co zrobia i czy nie pociagna kierownica w prawo w zaparkowane auto lub w lewo w ruch z naprzeciwka na niedopuszczenie do tego masz mniej niz 0,1 sek wiec o czym Ty tu bredzisz ?

Tak naprawde to nie wapowiadaj sie amatorze o prycy zawodowcow, bo pojercia masz

MNIEJ NIZ ZERO ! ! !

:wink:
ks-rider

Postprzez czepiacz » środa 02 stycznia 2013, 12:44

lostek815 napisał(a):
szerszon napisał(a):

1. Tak się składa, że jestem bardzo ogarnięty w temacie bo przez ponad 2 lata roznosiłem ulotki i to nie z jednego sklepu. Masz po prostu firmę, która Ci dostarcza przykładowo 2 razy w tygodniu ulotki z dwóch albo nawet trzech sklepów. I miesięcznie wychodziłem maksymalnie 400 zł - była to tylko taka robota żeby sobie zarobić chodząc do szkoły. Nawet jak miałem raz do rozniesienia katalogi IKEA (chyba nie muszę mówić jakie to jest grube i jak mało na raz można było tego zabrać [a do rozniesienia miałem 1600 sztuk]) to za jeden katalog płacili 8 groszy. A jeszcze wcześniej - kiedyś dawno - roznosiłem ulotki z pojedynczego sklepu i też grosze płacili i też od rozniesionej ulotki, a nie za godzinę. Oprócz tego mam znajomego co z kolei rozdawał na mieście ulotki z banku i też wiem ile za to dostawał.
2. Nie wiem jak Ty, ale ja żyję w kraju, gdzie ludzie dobrze wykształceni, po studiach, nie potrafią znaleźć pracy. Ja żyję w kraju, gdzie ludzie z konkretnym zawodem muszą pracować w McDonald's.
3. Nie muszę być instruktorem, żeby widzieć, że nie jest to ciężka praca. Bo co najwyżej możesz trochę nerwów zszarpać na kursanta (ale jak jesteś nerwowy to się nawet nie powinieneś brać za bycie instruktorem bo to normalne, że kursant się uczy i wielokrotnie popełnia błędy). A tak poza tym to sobie wygodnie siedzisz w samochodzie przez te kilka godzin albo uczysz teorii w ciepłym pomieszczeniu. Ryzyka też żadnego nie masz bo po to masz te pedały dodatkowe w aucie, żeby w razie jak kursant zrobi coś głupiego, to, żebyś Ty zahamował - czyli tak naprawdę skupiasz się jak przy tradycyjnej jeździe samochodem. Oczywiście jak już mówiłem, te 10 zł na godzinę to nie jest majątek, wiadomo, że każdy chciałby zarabiać najlepiej 50 zł na godzinę. Ja tylko porównuję, że są o wiele cięższe zawody gdzie ludzie mniej zarabiają.

Idź dalej roznosić ulotki, ofiaro bez zawodu.
czepiacz

Postprzez szerszon » środa 02 stycznia 2013, 15:11

lostek815 napisał(a):
1. Tak się składa, że jestem bardzo ogarnięty w temacie bo przez ponad 2 lata roznosiłem ulotki i to nie z jednego sklepu.
3. Nie muszę być instruktorem, żeby widzieć, że nie jest to ciężka praca.

1. To Ciebie rolowali,ze szkoda gadać.
Ulotkarze dla OSK mają ok 8zł za godzinę i stoją 7-8 godzin dziennie.
jak ma kilka firm to bierze ok 5zł.
Policz sobie.... :D w niedziele nie stoją.
2.Skończyłem SGH w Warszawie i zawsze sobie sam pracę znajdowałem.
3. Fakt, wagonów z węglem nie rozładowuję.
Ale reszta w Twoim wykonaniu jest niestety żałosna.
szerszon

Postprzez lostek815 » środa 02 stycznia 2013, 15:52

Ulotkarze dla OSK? To z tego się jakieś ulotki roznosi/rozdaje? Nigdy się nie spotkałem z takimi ulotkami. W każdym razie ja mówię o zwykłych sklepach, tudzież bankach i nie tylko ja miałem takie stawki, więc nikt mnie nie rolował.

@czepiacz, na jakiej podstawie mnie obrażasz i w dodatku wypisujesz jakieś chore insynuacje? Zawód już dawno mam, wyraźnie pisałem, że ulotki roznosiłem jak chodziłem do szkoły, żeby sobie dorobić. Ty pewnie żerowałeś na rodzicach... ofiaro. Ja z kolei od wczesnych lat potrafiłem przynajmniej sam na siebie zarobić i mieć na własne zachcianki. Zresztą widać po Twojej wypowiedzi, że powiedzenie "żadna praca nie hańbi" jest Ci zupełnie obce. Od razu widać, że rozpieszczone dziecko. Teraz jestem po szkole i zawód mam, a oprócz tego zamierzam się dalej kształcić, ale z pracą i tak ciężko. Sam szukałem przez pół roku, wielu moich znajomych po studiach musiało wyjechać za granicę bo w Polsce nic nie byli w stanie znaleźć oprócz pracy fizycznej za marne grosze.

I jeszcze raz powtórzę. Nie mówię, że 10 zł na godzinę to dużo i macie za tyle pracować. Jak nie chcecie to nie pracujcie, mówię tylko, że ludzie o wiele trudniejsze i cięższe prace wykonują za mniejsze pieniądze, a Wy narzekacie. Takie czasy, taki kraj, co zrobić.
lostek815

Postprzez szerszon » środa 02 stycznia 2013, 16:15

lostek815 napisał(a):Ulotkarze dla OSK? To z tego się jakieś ulotki roznosi/rozdaje? Nigdy się nie spotkałem z takimi ulotkami. W każdym razie ja mówię o zwykłych sklepach, tudzież bankach i nie tylko ja miałem takie stawki, więc nikt mnie nie rolował.
No widzisz, jaki jesteś jednak niezorientowany :D
A rolowali Ciebie aż.... i jeszcze wspomagałeś imperialistyczny wraży kapitał.
Dlatego jestem skłonny wybaczyć ci te bzdety, jakie wypisujesz na temat pracy instruktora-taki egzaminator ...ten to sie dopiero opiernicza.
Jadą sobie...dziab po hamulach- "potencjalna możliwość stworzenia zagrożenia w BRD" i do WORD...
To jest dopiero fucha :mrgreen:
szerszon

Postprzez BOReK » środa 02 stycznia 2013, 16:22

mówię tylko, że ludzie o wiele trudniejsze i cięższe prace wykonują za mniejsze pieniądze, a Wy narzekacie. Takie czasy, taki kraj, co zrobić.

Jak są łosiami i pozwalają innym robić się w trąbę, to jest w pierwszej kolejności ich problem. W drugiej jest to problem wszystkich, bo takie barany zwyczajnie psują rynek i działają na własną szkodę.
BOReK

Postprzez Demeterr » środa 02 stycznia 2013, 16:55

Matko kochana ludzie :wink: Weźcie już troszkę przystopujcie, bo z tego tematu, zamiast merytorycznej dyskusji zrobiła się zwykła pyskówka... :hmm:

Apeluję o więcej spokoju i miłości dla bliźniego niezależnie od wykonywanego zawodu :thumb2: :)
WORD Łódź Smutna

Teoria 26.10. (+)
Praktyka 15.11. Plac (+) Miasto (-)
Praktyka 4.12. Plac (+) Miasto (+)

Polecam auto-szkołę Pałgan w Łodzi:)
Demeterr

Postprzez rusel » środa 02 stycznia 2013, 21:46

Jadą sobie...dziab po hamulach- "potencjalna możliwość stworzenia zagrożenia w BRD" i do WORD...

3 razy dziab, 3 razy skarga i powtorzenie egzaminu i mozesz juz wrocic do nauczania

To jest dopiero fucha

po 16 osobach dziennie jakie na tasmie przeciagniesz z wlasciwymi reakcjami i decyzjami to zapomnisz jak sie ta fucha jeszcze nazywa
rusel

Postprzez szerszon » środa 02 stycznia 2013, 21:55

Oczywiście,ze masz rację. :D
To było robienie sobie.... :mrgreen: z tego młodego człowieka, do którego nie moze dotrzeć, jaka odpowiedzialność spoczywa na instruktorach i oczywiście egzaminatorach z powodów jakie wymieniłeś.
szerszon

Postprzez tomcioel1 » środa 02 stycznia 2013, 22:13

rusel napisał(a):

3 razy dziab, 3 razy skarga i powtorzenie egzaminu i mozesz juz wrocic do nauczania

To jest dopiero fucha

po 16 osobach dziennie jakie na tasmie przeciagniesz z wlasciwymi reakcjami i decyzjami to zapomnisz jak sie ta fucha jeszcze nazywa

Hej rusel , a może się pochwalisz jaka jest u ciebie zdawalność jak ty w 8 godz 16 osób obrobisz ????
tomcioel1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka