TV cyfrowa - czy potrzebny dekoder?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: TV cyfrowa - czy potrzebny dekoder?

Postprzez nonolet » piątek 28 grudnia 2012, 02:34

Zastanawialiście się kiedyś, czy można mieć coś na kszałt smartTV bez zakupu nowego telewizora? Ja napotkałem na dość ciekawą opcję, jaką jest urządzenie wielofunkcyjne Andrino. Urządzenie to łączy w sobie tuner DVB-T oraz IPTV, a także multimedialną platformę opartą na systemie Android. Możemy za jej pomocą grać w gry, które są nam znane z telefonów i tabletów na Androidze i korzystać z aplikacji. Do urządzenia jest dołączany pilot żyroskopowy oraz pełna klawiatura QWERTY. Dla wszystkich użytkowników jest przygotowany także dostęp do VOD(darmowy), w którym obecnie znajduje sie prawie 500 tytułów.

Więcej info:
http://www.andrinoplay.pl/
http://www.dobreprogramy.pl/Andrino-prz ... 31307.html
nonolet

Postprzez Baranek » piątek 28 grudnia 2012, 10:32

Wielkie dzięki za wyczerpujące informacje nt.kablówki. Czyli de facto dekoder DVBT jest niepotrzebny do mieszkania w bloku w którym jest kablówka.
Baranek

Postprzez Szymo » piątek 28 grudnia 2012, 10:46

Nie i tak płacisz za kablówkę.
Szymo

Postprzez lith » piątek 28 grudnia 2012, 13:03

@nonolet
Kupiłem coś w tym stylu rodzicom na święta. Ciężko mi ocenić. niestety zasięg wifi okazał sie beznadziejny i najpierw muszę podłączyć dodatkowy access point. Telefon w tym miejscu wifi jakoś łapie, laptop łapie doskonale, a to ustrojstwo do tv ledwie co. Do tego miało wszystko hulać w full hd. Niestety już widzę, że mimo wbudowanego gpu przy hd po prostu puchnie, więc jakieś bardziej rozbudowane gry na androida odpadają. Angrybirdsy się ścinać potrafią. Pliki z youtuba w hd tez mi się kilka razy ścieły, ale nie wiem czy to wina filmu była, czy urządzenie nie dało rady. To zaprezentowane przez Ciebie ma 2x mniej ramu i słabszy procesor, więc pewnie jest jeszcze gorzej. Więcej napiszę jak wreszcie będzie miało to sensowne połączenie z siecią, bo bez tego jest zupełnie nieprzydatne.
lith

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka