Absurd - obrazki w testach na prawo jazdy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Absurd - obrazki w testach na prawo jazdy

Postprzez sonix » środa 09 lutego 2005, 08:08

Zdjęcia w pytaniach 161 i 162. Ktoś, kto to przygotowywał nie zastanowił się nad tym, co wyświetla sygnalizator. Z lewego pasa mozna jechać na wprost a z prawego można skręcić w lewo w tym samym czasie. To jest fantazja :!: :D

Może jeszcze coś znajdę. Namawiam do poszukiwań. Znajdź szczegół.
sonix

Postprzez set » środa 09 lutego 2005, 11:12

Nie wiem czy tylko mi sie tak wydaje, czy tak jest, ale zastanawiaja mnie pytania: 124-127. Zdjecie to samo z naniesionymi / usunietymi szczegolami typu kobieta na przejsciu, zielone swiatlo zamiast czerwonego itd. Zobaczcie jakie swiatlo nadaje maly sygnalizator pod tym duzym (zakladam, ze jest to sygnalizator - na takie cos mi to wyglada). Nawet gdyby to byl sygnalizator dla pieszych w co watpie to czego nadaje zielone swiatlo, wtedy kiedy glowny tez je nadaje. Albo inaczej: czego nadaje zielone swiatlo, kiedy glowny nadaje czerwone. Probowalem sie przygladac, i mysle ze jest on umieszczony na tym samym "slupku" co sygnalizator glowny.

@sonix - swoja droga to u mnie w ksiazce z winforu w 164 sa 2 pasy do skretu w prawo i sygnalizacja kierunkowa, a w 165 jest jazda na wprost z 2 pasow ruchu i sygnalizator kierunkowy.
"Musicie byc mocni moca milosci, ktora jest potezniejsza niz smierc..." Jan Pawel II
Prawo jazdy kat. B zdane za 1 razem: 09.03.2005, odebrane: 21.03.2005
set

Re: Absurd - obrazki w testach na prawo jazdy

Postprzez wiruswww » środa 09 lutego 2005, 17:01

sonix napisał(a):Zdjęcia w pytaniach 161 i 162. Ktoś, kto to przygotowywał nie zastanowił się nad tym, co wyświetla sygnalizator. Z lewego pasa mozna jechać na wprost a z prawego można skręcić w lewo w tym samym czasie. To jest fantazja :!: :D

W 161 pytaniu nie widze nic dziwnego: sygnalizacja kierunkowa (w razy powtórzony ten sam sygnalizator) i dwa pasy do skrętu w lewo. Żadnego absurdu nie widze. Nie możesz skręcić w prawo i tyle.

W 162 pytaniu również nie widze nic dziwnego. Poprawna odpowiedź B i według mnie brak jakiegokolwiek absurdu.

set napisał(a):Nie wiem czy tylko mi sie tak wydaje, czy tak jest, ale zastanawiaja mnie pytania: 124-127. Zdjecie to samo z naniesionymi / usunietymi szczegolami typu kobieta na przejsciu, zielone swiatlo zamiast czerwonego itd. Zobaczcie jakie swiatlo nadaje maly sygnalizator pod tym duzym (zakladam, ze jest to sygnalizator - na takie cos mi to wyglada). Nawet gdyby to byl sygnalizator dla pieszych w co watpie to czego nadaje zielone swiatlo, wtedy kiedy glowny tez je nadaje. Albo inaczej: czego nadaje zielone swiatlo, kiedy glowny nadaje czerwone. Probowalem sie przygladac, i mysle ze jest on umieszczony na tym samym "slupku" co sygnalizator glowny.

Faktycznie jest powtórzony sygnalizator ale nie dopatrzyłem się aby nadawał różne sygnały. W każdym przypadku nadaje dokładnie ten sam sygnał co główny. A poco on jest? Nie mam pojęcia ale już widziałem na żywo taki sygnalizator (mały po dużym). Również i w tym pytaniu nie widze żadnego absurdu.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez Bumer » środa 09 lutego 2005, 18:46

takie male sygnalizatory sa montowane po to aby kierowca ktory zatrzymal sie bezposrednio przed linia zatrzymania nie musial sie wyginac aby zobaczyc co nadaje duzy sygnalizator. czyli po prostu dla naszej wygody
Bumer

Postprzez set » środa 09 lutego 2005, 23:11

No wlasnie, musza na biezaco poprawiac te absurdy, bo ja np. pytania podane przez sonixa mam poprawne, te co podalem przedstawiaja duzy i maly sygnalizator wysylajace rozne sygnaly a u Was jest co innego. Jak robilem test na wewnetrznym mialem to samo pytanie wlasnie i tez byl sygnal czerwony i zielony, wiec nie tylko u mnie w tej ksiazece jest taki bledzik.
"Musicie byc mocni moca milosci, ktora jest potezniejsza niz smierc..." Jan Pawel II
set

Postprzez wiruswww » środa 09 lutego 2005, 23:18

Ja mam ksiązke z wydawnictwa Gwiazda, niestety nie mam na niej roku wydania ale dostałem ją w lipcu kiedy zaczynałem kurs, jaką ty masz ksiązke Set i z którego roku?? I na koniec powiem że nie sądzę aby to było poprawiane.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez set » środa 09 lutego 2005, 23:55

Mam pakiet Ekursanta z Winforu a w nim testy egzaminacyjne kat. B. A zamawialem go gdzies w pazdzierniku.
Acha sprawdzalem jeszcze w drugiej ksiazce, ktora otrzymalem z OSK z testami egzaminacyjnymi - tez sa 2 rozne swiatla - a jest to ksiazka wydawnictwa ADMAN z wszystkimi pytaniami podzielonymi na 30 testow.
set

Postprzez wiruswww » czwartek 10 lutego 2005, 01:28

To ja napewno mam wcześniejsze wydanie i mam dobrze. Nie wiem dlaczego u Ciebie jest tak jak jest ale powinny być te same światła.

Popraw sobie markerem :)
wiruswww

Postprzez sonix » czwartek 10 lutego 2005, 08:11

te pytania to nr 161 i 162. w książce z firmy "Liwona" jest inny numer.
sonix

Postprzez ella » czwartek 10 lutego 2005, 09:28

Z lewego pasa mozna jechać na wprost a z prawego można skręcić w lewo w tym samym czasie.

W zasadzie tak tam jest z tymi światłami. Dwa pasy dwa sygnalizatory i z obu pasów można jechać na wprost i w lewo. Niby to jest skrzyżowanie bezkolizyjne, ale jak z lewego ktoś jedzie prosto to z prawego skręcając w lewo musi czekać. :(
A może tam są znaki poziome namalowane na jezdni i lewy służy do jazdy na wprost i skręcania w lewo a prawy tylko do jazdy na wprost. To wtedy byłoby logiczne tylko po co wtedy dwa sygnalizatory.
ella
Moderator

Powrót do Luźna gadka