sonix napisał(a):Zdjęcia w pytaniach 161 i 162. Ktoś, kto to przygotowywał nie zastanowił się nad tym, co wyświetla sygnalizator. Z lewego pasa mozna jechać na wprost a z prawego można skręcić w lewo w tym samym czasie. To jest fantazja :!: :D
W 161 pytaniu nie widze nic dziwnego: sygnalizacja kierunkowa (w razy powtórzony ten sam sygnalizator) i dwa pasy do skrętu w lewo. Żadnego absurdu nie widze. Nie możesz skręcić w prawo i tyle.
W 162 pytaniu również nie widze nic dziwnego. Poprawna odpowiedź B i według mnie brak jakiegokolwiek absurdu.
set napisał(a):Nie wiem czy tylko mi sie tak wydaje, czy tak jest, ale zastanawiaja mnie pytania: 124-127. Zdjecie to samo z naniesionymi / usunietymi szczegolami typu kobieta na przejsciu, zielone swiatlo zamiast czerwonego itd. Zobaczcie jakie swiatlo nadaje maly sygnalizator pod tym duzym (zakladam, ze jest to sygnalizator - na takie cos mi to wyglada). Nawet gdyby to byl sygnalizator dla pieszych w co watpie to czego nadaje zielone swiatlo, wtedy kiedy glowny tez je nadaje. Albo inaczej: czego nadaje zielone swiatlo, kiedy glowny nadaje czerwone. Probowalem sie przygladac, i mysle ze jest on umieszczony na tym samym "slupku" co sygnalizator glowny.
Faktycznie jest powtórzony sygnalizator ale nie dopatrzyłem się aby nadawał różne sygnały. W każdym przypadku nadaje dokładnie ten sam sygnał co główny. A poco on jest? Nie mam pojęcia ale już widziałem na żywo taki sygnalizator (mały po dużym). Również i w tym pytaniu nie widze żadnego absurdu.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.