JAK TU SIĘ USTAWIĆ?:)

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

JAK TU SIĘ USTAWIĆ?:)

Postprzez strongman94 » niedziela 02 grudnia 2012, 01:36

Witam w moim mieście jest takie dosyć dziwne skrzyżówanie jest już przebudowane ale google ma stare mapy ten czarny punkt który zaznaczyłęm na środku to wysepka na której jest znak nakaz jazdy z prawej lub lewej strony znaku i teraz tak , jak tu się ustawić i czy z obu stron znaku mogę pojechać w lewo lub prawo ?:) na jezdni namalowane są linie lecz nie pamiętam jakie są czy przerywane czy ciągłę :) dodaje foto i proszę o pomoc w któej sytuacji dobrze się ustawiłem ?:)
http://w625.wrzuta.pl/obraz/powieksz/2MVy2Yp5RbN
http://w625.wrzuta.pl/obraz/powieksz/ak7rdV5xMLd

Podpowie ktoś?:) to nowe skrzyżowanie św piątka i waryńskiego z młyńską:)
strongman94

Re: JAK TU SIĘ USTAWIĆ?:)

Postprzez BOLEKlodz » niedziela 02 grudnia 2012, 16:35

Na mój gust, to są 2 skrzyżowania. Na pierwszym krzyżują się ulice, z których wyjeżdżają 1i5 oraz 3i6 [ew. jedna z nich jest podporządkowana (1i5?)] Na następnym skrzyżowaniu powinniśmy jechać z prawej strony wysepki. Ale napisałeś, że jest nakaz jazdy z prawej lub lewej, więc albo błędne oznakowanie, które może doprowadzić do wypadku, albo ten fragment jest 1no kierunkowy. Wtedy znaki byłyby ok.
BOLEKlodz

Re: JAK TU SIĘ USTAWIĆ?:)

Postprzez aguusia88 » niedziela 02 grudnia 2012, 22:29

BOLEKlodz napisał(a):Na mój gust, to są 2 skrzyżowania. Na pierwszym krzyżują się ulice, z których wyjeżdżają 1i5 oraz 3i6 [ew. jedna z nich jest podporządkowana (1i5?)] Na następnym skrzyżowaniu powinniśmy jechać z prawej strony wysepki. Ale napisałeś, że jest nakaz jazdy z prawej lub lewej, więc albo błędne oznakowanie, które może doprowadzić do wypadku, albo ten fragment jest 1no kierunkowy. Wtedy znaki byłyby ok.

zgadzam sie . 2 skrzyzowania

jesli chodzi o wyspe to powinno jechac jak przebiega droga i nakaz jazdy czyli z lewej strony znaku - w lewo, z prawej - w prawo.
mysle ze tak wyglada to.

przykladowo wrzucam fotke skrzyzowania w moim miesce, dorysowalam kierunki jazdy jakie obowiazuja
czerwony punkt to pojad ktory moze miec wrazenie ze jedzie pod prad :D
Załączniki
przyklad6.JPG
przyklad6.JPG (47.93 KiB) Przeglądane 1346 razy
Prawo Jazdy B - 2009r za I razem
aguusia88

Powrót do Sytuacje na drodze