ZMIANA TERMINU EGZAMINU

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: ZMIANA TERMINU EGZAMINU

Postprzez LexiconAvenue » sobota 01 grudnia 2012, 17:29

Jeśli chodzi o WORD Bytom, to niestety tylko osobiście - można zadzwonić i pytać o wolne terminy, ale nie zarezerwujesz w ten sposób- może się zdarzyć, że "przez telefon" jeszcze będą, a na miejscu już nie, bo tłumy tam czekają. Możesz wysłać kogoś z pisemnym upoważnieniem i tą magiczną karteczką z terminem, aby w Twoim imieniu ustalił termin egzaminu.
Co do piątków i konkretnej godziny- chyba nie warto jechac z samego rana, tuż po otwarciu - ale bywałam o różnych godzinach z różnymi wynikami- czasem były terminy, czasem nie - ale i drugi, i trzeci egzamin udało mi się przyspieszyć- przy czym trzeci o ponad miesiąc: w piątek ustaliłam termin na najbliższy poniedziałek; raz miałam propozycję zdawania tego samego dnia wieczorem).
Gdyby były wolne terminy do wyboru, wybieraj poza godzinami szczytu, bo Bytom bywa psakudnie zakorkowany - legenda głosi, że wcześniejsze egzaminy jeżdżą raczej po Radzionkowie i Stroszku, a późniejsze- po Bytomiu.
Would you get hip to this kindly tip
And go take that California trip
Get your kicks on Route 66
LexiconAvenue

Postprzez killer999 » sobota 01 grudnia 2012, 18:56

a któy raz oblałeś i na czym?:D a piątek i godzina planowana 9.40 czyli moze o godzine mi sie przesunie to nawet coś koło 11 będzie w miare ok? chodzi mi o zamość?:D wiadome że to będzie przed świętami bo 21 , co o tym myslicie ?:D
killer999

Postprzez William8 » niedziela 02 grudnia 2012, 17:00

Mi udało przełożyć się termin telefonicznie. Wystarczyło podać numer zaświadczenia o zapisie na egzamin i pesel ;p Ale pewnie to też zależy od WORDu i osoby, która odbierze telefon, bo na pewno ktoś będzie na siłę wołał do stawienia się osobiście... ;p
Kategoria B zdana za 3 podejściem 27.07.2012 :D
William8

Postprzez 9imar9 » niedziela 02 grudnia 2012, 17:20

William8 napisał(a): bo na pewno ktoś będzie na siłę wołał do stawienia się osobiście... ;p

Nie sądzę bo skoro znasz numer zaświadczenia to samoistnie potwierdza że je masz. :)
9imar9

Postprzez leandros » niedziela 02 grudnia 2012, 17:43

Jutro zadzwonię do Bytomia koło 14. Może mają jakąś samą teorię przed 19.01.
Bo cholernie nie fajnie by było zdawać 06.02 teorię i praktykę, jeżeli mają wejść nowe przepisy, które wejdą na 99%. Zresztą te ograniczenia też mnie troszkę niepokoją.

Swoją drogą zna ktoś odpowiedź na pytanie. Jeżeli nie zdałem tej teorii w listopadzie, to piszę nową teorię w lutym? Czy prawo nie działa wstecz?
leandros

Postprzez William8 » niedziela 02 grudnia 2012, 17:51

9imar9 napisał(a):
William8 napisał(a): bo na pewno ktoś będzie na siłę wołał do stawienia się osobiście... ;p

Nie sądzę bo skoro znasz numer zaświadczenia to samoistnie potwierdza że je masz. :)

Jednak nie wszystkie panie sekretarki są miłe ;p sam spotkałem się z bardzo nieprzyjemną panią, więc wiem jak to jest xD
Kategoria B zdana za 3 podejściem 27.07.2012 :D
William8

Postprzez 9imar9 » niedziela 02 grudnia 2012, 18:41

leandros napisał(a):Zresztą te ograniczenia też mnie troszkę niepokoją.

Swoją drogą zna ktoś odpowiedź na pytanie. Jeżeli nie zdałem tej teorii w listopadzie, to piszę nową teorię w lutym? Czy prawo nie działa wstecz?

Żadne ograniczenia nie wchodzą, zostaną wprowadzone w 2016 roku. Wchodzi jedynie "nowa teoria".

Po 19 stycznia KAŻDY zdaje nowym systemem.
9imar9

Postprzez leandros » niedziela 02 grudnia 2012, 19:37

Troszkę mnie pocieszyłeś ;)
Mam jednak nadzieję,że nowa teoria nie wejdzie. Liczę na przesunięty termin. Praktykę mogę zdać po nowelizacji przepisów ;)
Dzięki za odpowiedź!
leandros

Postprzez killer999 » niedziela 02 grudnia 2012, 19:48

nom dobra , a jak mam badania lekarskie zrobione w tym roku i są ważne bezterminowo i nie zdam w tym roku egzaminu praktycznego , tylko zdam po 19 stycznia 2013 to wydadzą mi na 15 lat czy bezterminowo?:)
killer999

Postprzez 9imar9 » niedziela 02 grudnia 2012, 20:01

Zauważ że każdy czy bez przeciwwskazań czy z, dostaje po 19 terminowe, i teraz odpowiedz sobie sam na pytanie. ;)
9imar9

Postprzez killer999 » niedziela 02 grudnia 2012, 20:05

nom ok to dostane terminowe na te 15lat , więc jak to jest po tych 15 nastu larach wymieniam tylko sam plastik na kolejny?:) czy muszę również przejść po tych 15 nastu latach kolejne badanie lekarskie?:)
killer999

Postprzez 9imar9 » niedziela 02 grudnia 2012, 20:07

Pewnie będzie to na zasadzie badania lekarskie i płacisz za nowy plastik. Bez badań byłoby to zbyt oczywiste że chodzi o pieniądze. :)
9imar9

Postprzez killer999 » niedziela 02 grudnia 2012, 20:15

troszki lipa :D wolał bym żeby było bez badań jak już to tylko sam plastik wymienić i bay bay :D aj żeby to przesuneli ze stycznia na inny miesiąc chociaż o 6 miesiecy niech by przesuneli :D
killer999

Postprzez Fartovny » poniedziałek 03 grudnia 2012, 14:20

Witam, podłącze się do tematu bo mam podobny problem.Dzisiaj oblałem pierwszy egzamin praktyczny(teorie zaliczylem bezbłędnie).Jestem z Zabrza, zdawałem w Bytomiu.Od razu po nie zdanym egzaminie poszedłem zapisać się na najbliższy termin .. Okazało się że jest to 12 luty :O no ale zgodziłem się i termin jest dla mnie zaklepany. Tu sie nasuwa moje pytanie. Słyszałem że dzwoniąc w piątki lub osobiście się stawiając można dostać dużo dogodniejszy,szybszy termin ,ponieważ ludzie rezygnują z terminów a WORD dostaje w piątki listy z wolnymi terminami.Czy jest szansa abym jakoś przyśpieszył termin egzaminu?Podanie,jeżdżenie w piątki,dzwonienie i pytanie się ?

do tego dochodzi fakt że w lutym mam wyjechać za granicę do pracy i termin mógł by mi nie pasować ,ale nie jestem w stanie na dziś dzień stwierdzić czy wyjazd bedzie kilka dni pozniej czy wczesniej .
Fartovny

Postprzez leandros » poniedziałek 03 grudnia 2012, 18:59

Dziś dzwoniłem do Bytomia nikt nie odpowiada. Dzwonić będę w środę, czy moge zmienić swój termin. Polecam piątek magiczna godzina 12. Podjechać, to około 20 minut autem z Zabrza. Albo godzina kzk gop -_-
leandros

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy